Dodaj firmu

MIN enterijeri Pločasti materijali

Projektovanje enterijera i izrada nameštaja po meri, kao i usluga sečenja i kantovanja na teritoriji Beograda i okoline.
Pročitaj više

Grge Andrijanovica 35
Palilula, Beograd

Namestaj Arkus kuhinje

Firma Arkus bavi se proizvodnjom nameštaja po meri i želji klijenata. Nalazi se na Voždovcu a izdvaja se po kvalitetnom unikatnom nameštaju, izradi kuhinja, nameštaja od pločastih materijala.
Pročitaj više

Braće Jerkovića 74a, Beograd
Voždovac, Beograd

Pločasti materijali su široko zastupljeni, pa će u ovom tekstu biti više reči o toj temi – saznaćete koje sve vrste pločastih  materijala postoje, gde se mogu nabaviti, od čega zavise cene, i sve druge korisne i zanimljive informacije.

Pločasti materijal

Uzmimo za primer da želite da pravite sami svoju kuhinju, tj. angažovali ste majstora koji će taj zadatak obaviti prema vašim idejama, željama i zamislima. Recimo da želite da imate šank ili pult, koji služi ujedno kao i radna ploča i da je tu potrebno posložiti razne police, napraviti možda i vrata sa unutrašnje strane. Ono što želimo reći, to je da jedan ovakav pult izgleda sa prednje strane baš tako – to je klasičan šank, a sa druge strane, to je deo kuhinje, gde se odlažu sudovi, jer postoje police za to, i na radnoj ploči se priprema hrana.

Ovo je izuzetno praktično rešenje, i pult koji ima dvojaku funkciju. Da bi se napravilo tako nešto, majstoru će biti potrebni pločasti materijali. Oni se mogu naći na stovarištima pločastih materijala. Obično je to univer, a može da bude i medijapan.

Pločasti materijali za nameštaj

Univer se naširoko koristi i to je zapravo oplemenjena iverica, dok je medijapan nešto skuplji i kvalitetniji, a odlikuje ga osobina da se lako može prefarbati u boju koju god želite, prema karti boja. Naravno, do potrebne i željene nijanse se dolazi kompjuterskim putem, tako da greška ne postoji. Ono što ste zamislili, to ćete i dobiti.

Osim toga, medijapan ima izuzetno lep i visok sjaj, tako da će vaša kuhinja ili nameštaj načinjen od ovog materjala, zaista blistati.

Pločasti materijali za kuhinje

Kao što smo naveli, mnoge kuhinje se izrađuju od oplemenjene iverice i medijapana. Tu je dobro što možete sami da osmislite kako želite da vam kuhinja izgleda. Naime, nije svejedno koliko polica želite da vaša kuhinja ima, te kojih dimenzija treba da bude radna ploča na kojoj se priprema hrana. Nekome je dovoljna jedna mala radna ploča, dok neko drugi želi zaista ogroman prostor, na kome će moći svakoga dana da radi.

Radne ploče se izrađuju od pločastih materijala, tako da je najbolje da se konsultujete sa majstorom oko mera koje su potrebne.

Pločasti materijali cena

Cena pločastih materijala zavisi od više faktora. Kao što smo naveli u samom tekstu, iverica ima jednu cenu, oplemenjena iverica drugu, a medijapan treću. Naravno, skuplji je medijapan, samim tim i bolji i estetski lepše izgleda. Kvalitetniji je i dugotrajniji. Međutim, i oplemenjena iverica može da ima svoje lepe nijanase boja i da vam služi jako dugo. Ono što bi trebalo da pazite, to je da na nju ne dospe voda koja će se zadržati, jer onda iverica može da se ošteti, a popravka je teško moguća.

Cena pločastih materijala kreću se u proseku od 3000 dinara za oplemenjenu ivericu (cene su izražene po metru kvadratnom), do 20000 dinara za ploče sa belim ili crnim jezgrom.

*Za sve preciznije i dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na istoj stranici našeg portala na kome čitate i ovaj tekst.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane