Dodaj firmu

CNC obrada - Nemanja

Izrada kapija i ograda, žičanih ograda i bravarskih rešenja u Beogradu.
Pročitaj više


Surčin, Beograd

CNC obrada - Kraken Design

Dizajn i izrada nameštaja po meri u stambenom ili poslovnom prostoru u Beogradu.
Pročitaj više


Savski venac, Beograd

A tim Miloš proizvodnja nameštaja po meri i CNC obrada

A TIM Miloš bavi se unikatnom proizvodnjom nameštaja od iverice i medijapana na teritoriji Beograda i okoline. Kuhinje, plakari, kreveti, dečiji kreveti, ormani, sve po dimenzijama i želji kupca
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

CNC obrada Akrapov CNC

Akrapov servis CNC felni nalazi se na Novom Beogradu. Lakiranje felni, obrada i poliranje felni na svim vozilima.
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10g
Novi Beograd, Beograd

SR Perkins

SR Perkins je firma iz Mladenovca. Specijalizovana je za metaloprerađivačku industriju, proizvode i usluge iz te oblasti kao i proizvodnju i prodaju rezervnih delova za traktore i lake kamione
Pročitaj više

Kragujevačka 42a
Mladenovac, Beograd

Wood fantasy Izrada nameštaja

Izrada kvalitetnog nameštaja po meri i želji u Beogradu Wood Fantasy kreira kuhinje, plakare, stolove , krevete i drugi unikatni nameštaj od pločastih materijala.
Pročitaj više

Amadova 48b, Altina
Zemun, Beograd

Tersus Project

Tersus Project je savremena inovativna kompanija za proizvodnju nameštaja i uređenje enterijera na teritoriji Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Ismeta Mujezimovića
Novi Beograd, Beograd

Pinoles

Ukoliko tražite savršen pod za Vašu spavaću ili dnevnu sobu, kancelariju ili ordinaciju, Pinoles je pravi izbor za Vas. Iz naše ponude posebno izdvajamo prvu klasu vodećih proizvođača: Eger i Krono floring, debljine 6-12mm
Pročitaj više

Južni Bulevar 2, Peka Dapčevića 301
Vračar, Beograd

CNC obrada CNC Centar Plus

Ukoliko Vam je potrebno CNC rezanje raznih vrsta drveta ili plastike, CNC Centar Plus je prava adresa za Vas. Upotrebom savremene CNC mašine velikih mogućnosti i oblika vršimo izradu raznih nameštaja, ukrasnih motiva i duboreza, frontova za kuhinje i sl
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 115
Palilula, Beograd

Za početak, hajde da definišemo i objasnimo šta tačno znači skraćenica CNC obrada. U pitanju su Computer Numerical Control mašine, bez kojih se u današnje vreme ne može ni zamisliti izrada jedinstvenih predmeta kao ni savremeno modelarstvo.

CNC obrada drveta

U daljem tekstu ćemo se pozabaviti time na kom principu rade CNC mašine. Naime, step i servo motori, kao i elektronika, na osnovu podataka koje im dostavlja računar, pokreću upravljačke sklopove. Sve to za cilj ima potpuno precizno upravljanje opremom i to na osnovu prethodno stvorenog programa.

U savremenom poslovanju, veoma često se javlja potreba za CNC krivolinijskim rezanjem, kao i za izradom 3D modela, koji su naročito popularni.

U tom smislu, postoje trodimenzionalne CNC mašine.

Usluge CNC obrade drva

Kada je reč o drvetu, usluge CNC obrade koje možete da iskoristite su:

- CNC sečenje

- CNC krivolinijsko rezanje

- 3D rezanje.

CNC obrada metala

Čelik, mesing, bakar, aluminujum – samo su neki od metala koji se obrađuju na modernim CNC mašinama. Pri radu se postiže odličan kvalitet obrade, tako da se izrađuju delovi od metala visokih tehničkih zahteva.

Ovim putem se obrađuju delovi poljoprivredne mehanizacije, delovi iz auto industrije, elementi raznih postrojenja i slično.

CNC obrada aluminijuma

Kada govorimo o CNC obradi aluminijumskih kompozitnih panela, to podrazumeva sečenje, bušenje, žljebovanje, otvaranje otvora, kao i razne druge postupke kojima se paneli spremaju za konačnu ugradnju na fasadu određenog objekta.

Pored pomenutih, postoje i drugi aluminijumski delovi, kao što su oni koji se koriste kod medicinskih uređaja, zatim delovi za uređaje koji se upotrebljavaju u svim vremenskim uslovima ili u specifičnim uslovima rada.

CNC obrada plastike

Kada se obratite firmama koje pružaju uslugu CNC obrade, one su u mogućnosti i u stanju da zadovolje sve postavljene i dogovorene kriterijume kvaniteta proizvodnje, kao i željenog kvaliteta.

Ukoliko vam je potrebna usluga CNC obrade plastike, to obično podrazumeva CNC glodanje, kružno brušenje, plansko brušenje, rezanje, balansiranje, koordinatno bušenje…

CNC obrada – iskustva

Pored pomenutih materijala, na CNC mašinama se može obrađivati stirodur i storopor. To mogu biti, na primer, razni logotipi ili slova koja su sačinjena iz više obradnih komada, pa se zahvaljujući tome mogu napraviti predmeti neograničenih veličina.

Spomenimo i CNC rooter, kojim se radi bigovanje, graviranje, sečenje i usecanje. Cutter je računarski vođen, pa se može raditi sečenje i ricovanje do 1.6 metara širine na ciradnom platnu, PVC foliji ili papiru.

Zanimljivo je napomenuti da je moguće izvesti sečenje i ricovanje već odštampanog materijala, i to tako što se isecaju razni oblici prema konturama i slično. Sve to se postiže zahvaljujući optičkom sistemu za prepoznavanje cuttmartkova.

CNC obrada – cena:

Da biste dobili tačnu cenu za uslugu CNC obrade, neophodno je da stručno lice pogleda šta se obrađuje, koji oblik bi trebalo postići i slično. Radi vaše orijentacije, navešćemo da se cena CNC obrade metala kreće od 6-8 evra po minutu, dok za sečenje plastike ili pleksiglasa treba izdvojiti od 3-5 evra po jednoj minuti.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane