Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ekspertni ultrazvuk
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ekspertni ultrazvuk

U ovom tekstu govorićemo o bebama, ili bolje rečeno – o budućim bebama. Saznajte šta je to ekspertni ultrazvuk, kada se koristi, koje informacije ćemo ovim putem dobiti, koja je cena te medicinske usluge...

ekspertni ultrazvuk

Ekspertski ultrazvuk

Kada je žena u drugom stanju, ultrazvuk je nazaobilazan deo pregleda. Postoji zaista širok spektar razloga zbog kojih trudnica mora da radi ultrazvuk u različitim periodima trudnoće, i oni se smenjuju kako drugo stanje odmiče.

Šta je ekspertni ultrazvuk?

U nekom trenutku, možda će vaš lekar da predloži da odete i uradite ekspertni ultrazvuk. Verovatno ste sebi postavile pitanje – Da li ovo treba da me zabrine? Evo o čemu se tačno radi.

Kada se radi prvi, običan ultrazvuk, time se potvrđuje da postoji plod, tj. da je žena u drugom stanju. Tada može da se vidi da li se radi o jednoplodnoj ili višeplodnoj trudnoći. Tada može da se odredi starost trudnoće kao i verovatni termin za porođaj.

Povećan NN, a to je nakupljanje tečnosti u vratnom delu kičme ploda, je pokazatelj suspektne hromozomopatije. Ovde postoji i za trideset posto uvećana šansa da se kod ploda javi srčani defekt. Kada su urađeni markeri pozitivni, tada će vam lekar predložiti ekspertni ultrazvuk koji se radi u šesnaestoj nedelji trudnoće.

Kada se radi ekspertski ultrazvuk?

Period od 22 do 26. nedelje trudnoće je najbolji za analizu organskih sistema i izgleda bebe. Tada se može raditi anatomsko-morfološki pregled zajedno sa fetalnom ehokardiografijom, i to je zapravo, ekspertski ultrazvučni pregled.

Kada se radi ekspertni ultrazvuk?

Ovaj pregled pokazaće spoljašnji izgled ploda – da li postoje deformiteti lica, kičmenog stuba, ekstremiteta, prednjeg trbušnog zida...

ekpertni ultrazvuk cena

 

Drugi ekspertni ultrazvuk

Može da se vidi razvoj moždanih struktura, unutrašnjih organa i sistema, i detaljno može da se sagleda anatomija i struktura srca.

Drugi ekspertski ultrazvuk

Pregled se radi na aparatu koji je novije generacije, jer takvi uređaji pružaju bolju rezoluciju slike. Pregled mora da izvodi dobro obućen i licencirani stručnjak za ovu oblast akušerstva i ginekologije.

Ekspertni uz

Ono što je veoma važno, jeste da je sam ekspertni zvuk veoma tačan i precizan, i mogućnosti za greške skoro da i ne postoje.

Ekspertski uz

Takođe, nakon obavljenog pregleda, možemo odagnati brige koje su nas mučile, ako se uverimo da je sa našom bebom i njenim razvojem sve u redu.

Prvi ekspertni ultrazvuk

Kada trudnica ima uredan ekspertni ultrazvuk, tada se savetuju redovni ultrazvučni pregledi, najpre na četiri, a potom na tri nedelje.

Prvi ekspertski ultrazvuk

Sve ovo je veoma značajno da bi se pratio rast ploda, struktura i položaj posteljice, kao i količina plodove vode.

Ekspertni ultrazvuk i dabl test

Bitno je i da se meri dužina grlića, kako bi se izbegao prevremeni porođaj. Postoje i trudnice koje imaju rizične trudnoće jer pate od dijabetesa, trombofilije, povećanog pritiska ili nekog drugog patološkog stanja.

U ovim situacijama se savetuju češće ultrazvučne kontrole.

Ekspertski ultrazvuk i dabl test

Dabl test je test koji ukazuje da li postoje hromozomske anomalije. Jedno od takvih oboljenja je Daunov sindrom.

Ekspertni ultrazvuk cena

Cena ekspertnog ultrazvuka je u proseku oko 8000 dinara.

Ekspertski ultrazvuk cena

Za ekspertski ultrazvuk potrebno je da izdvojite oko 8000 dinara u proseku.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.