Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije CNC obrada
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

CNC obrada

Za početak, hajde da definišemo i objasnimo šta tačno znači skraćenica CNC. U pitanju su Computer Numerical Control mašine, bez kojih se u današnje vreme ne može ni zamisliti izrada jedinstvenih predmeta kao ni savremeno modelarstvo.

cnc obrada

 

CNC obrada drveta

U daljem tekstu ćemo se pozabaviti time na kom principu rade CNC mašine. Naime, step i servo motori, kao i elektronika, na osnovu podataka koje im dostavlja računar, pokreću upravljačke sklopove. Sve to za cilj ima potpuno precizno upravljanje opremom i to na osnovu prethodno stvorenog programa.

U savremenom poslovanju, veoma često se javlja potreba za CNC krivolinijskim rezanjem, kao i za izradom 3D modela, koji su naročito popularni.

U tom smislu, postoje trodimenzionalne CNC mašine.

Usluge CNC obrade drva

Kada je reč o drvetu, usluge CNC obrade koje možete da iskoristite su:

- CNC sečenje

- CNC krivolinijsko rezanje

- 3D rezanje.

CNC obrada metala

Čelik, mesing, bakar, aluminujum – samo su neki od metala koji se obrađuju na modernim CNC mašinama. Pri radu se postiže odličan kvalitet obrade, tako da se izrađuju delovi od metala visokih tehničkih zahteva.

Ovim putem se obrađuju delovi poljoprivredne mehanizacije, delovi iz auto industrije, elementi raznih postrojenja i slično.

cnc obrada cene

 

CNC obrada aluminijuma

Kada govorimo o CNC obradi aluminijumskih kompozitnih panela, to podrazumeva sečenje, bušenje, žljebovanje, otvaranje otvora, kao i razne druge postupke kojima se paneli spremaju za konačnu ugradnju na fasadu određenog objekta.

Pored pomenutih, postoje i drugi aluminijumski delovi, kao što su oni koji se koriste kod medicinskih uređaja, zatim delovi za uređaje koji se upotrebljavaju u svim vremenskim uslovima ili u specifičnim uslovima rada.

CNC obrada plastike

Kada se obratite firmama koje pružaju uslugu CNC obrade, one su u mogućnosti i u stanju da zadovolje sve postavljene i dogovorene kriterijume kvaniteta proizvodnje, kao i željenog kvaliteta.

Ukoliko vam je potrebna usluga CNC obrade plastike, to obično podrazumeva CNC glodanje, kružno brušenje, plansko brušenje, rezanje, balansiranje, koordinatno bušenje…

CNC obrada – iskustva

Pored pomenutih materijala, na CNC mašinama se može obrađivati stirodur i storopor. To mogu biti, na primer, razni logotipi ili slova koja su sačinjena iz više obradnih komada, pa se zahvaljujući tome mogu napraviti predmeti neograničenih veličina.

Spomenimo i CNC rooter, kojim se radi bigovanje, graviranje, sečenje i usecanje. Cutter je računarski vođen, pa se može raditi sečenje i ricovanje do 1.6 metara širine na ciradnom platnu, PVC foliji ili papiru.

Zanimljivo je napomenuti da je moguće izvesti sečenje i ricovanje već odštampanog materijala, i to tako što se isecaju razni oblici prema konturama i slično. Sve to se postiže zahvaljujući optičkom sistemu za prepoznavanje cuttmartkova.

CNC obrada – cena:

Da biste dobili tačnu cenu za uslugu CNC obrade, neophodno je da stručno lice pogleda šta se obrađuje, koji oblik bi trebalo postići i slično. Radi vaše orijentacije, navešćemo da se cena CNC obrade metala kreće od 6-8 evra po minutu, dok za sečenje plastike ili pleksiglasa treba izdvojiti od 3-5 evra po jednoj minuti.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

24.07.2018
Nikola Majstorovic
CNC obrada je po meni najsavremenija tehnika obrade drveta i ima jako siroku primenu. cNC masine su jako skupe i njima ne moze bas svako rukovati.
06.09.2017
Stojance Ristovski
CNC obrada je najbolja moguca obrada koja postoji. Cene po kojima ona moze da se uradi su zaista nesto posebno i nesto bez cega se kako god da okrenete ne moze. Mada, ne moze ni svaki majstor kvalitetno da uradi CNC obradu.
10.08.2017
Jovana Milinkovic
CNC obrada je najbolja obrada koja postoji. Cene nisu bas nesto sa cime mozete da se pohvalite ali to kako god da okrenete nije nesto sto bi trebalo da vam bude u drugom planu. To je naravno veliki problem.
08.08.2017
Milen Jovanovic
CNC obrada je obrad koja je u danasnje vreme postala standard i nesto sto se uvek podrazumeva. Sa neke druge strane ovo je obrada koja i nije bas toliko jeftina kao sto mozda pojedini ljudi misle.
13.05.2017
Lea Stankovic
Ona u svakom slucaju nije ni malo jeftina kako god da okrenete.
10.05.2017
Filip Milutinovic
Kako god da okrenete, ovakva vrsta obrade nije ni malo jednostavna. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
26.04.2017
Simona Vucinic
Nije poenta samo u tome da umete da uradite CNC obradu vec da na samom kraju imate i prau masinu koja je dovoljna za obradu.
25.04.2017
Mihajlo Nastasovic
CNC obrada je nesot sto bi sigurno debelo trebalo da se plati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko samo mogu da vidim, veoma je bitno da ova obrada bude bas nekako svedena i dovoljno dobra.
12.04.2017
Todor Markovic
Sto se mene licno tice, CNC obrada je nesot sto postoji i sta je izrazano u jednoj velikoj meri.
06.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, CNC obrada je zaisat nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
30.03.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu je ovo u vise nego kvalitetna obrada u ciji kvalitet nikako ne biste ni pre a ni kasnije trebali da sumnjate.
29.03.2017
Nikolina Pantelic
Po meni je sto se nje tice, kvalitet sigurno i vise nego vazan.
28.03.2017
Petar Jankovic
I dalje nisam bas 100% siguran sta to ona tacno podrazumeva.
21.03.2017
Jana Stankovic
Sto se ove obrade tice, sigurno je kvalitet nesto sot treba posebno da se plati.
15.03.2017
Ivan Stojanovic
Sto se mene tice, ona je uvek bila nesto sto treba i mora da se debelo plati. Nista tu ne treba da vas cudi.
14.03.2017
Marko Petrovic
Kako god da okrenete, pre ili kasnije treba da je debelo platite.
13.03.2017
Biljana Brankovic
Kako god da okrenete, sa ovim i nemam bas nesto puno iskustva. Medjutim, ako je suditi po nazivu onda je ovo sigurno nesto sto nije bas nesto posebno jeftino.
02.03.2017
Dusan Markovic
Sto se ove obrade tice, kvalite je i vise nego vazan. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.