Žaluzine često viđamo na prozorima i deluju veoma romantično i prikladno. Osim prozora, žaluzine krase i balkonska vrata, što dalje implicira da ih možemo pronaći u različitim veličinama i oblicima. U našem tekstu saznajte sve što bi moglo da vas zanima ako imate u planu da ugradite žaluzine.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde možete kupiti ŽALUZINE

Beograd

Marijan Tanasković Građevinska bravarija
Svetog Nikole 43
Zvezdara Pozovi

Građevinska bravarija Marjan Tanasković, ručno rađene kapije, ograde, nadstrešnice i montaža bravarskih komponenti....
Pročitaj više

ZIS bravarska radnja
Petra Gvojića 11a
Voždovac Pozovi

Bravarska radnja ZIS nalazi se u Beogradu. Na tržištu postoji već 30 godina, ali i danas vrši izradu i ugradnju bravarskih komponenti kao što su metalne kapije, nadstrešnice, metalni šaloni...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Alu Art Mont PVC i ALU stolarija
Vidikovački venac bb, Vidikovac
Rakovica Pozovi

Alu Art Mont PVC I ALU stolarija nalazi se u Rakovici. Kvalitetna izrada i montaža ALU i PVC vrata i prozora po meri klijenata...
Pročitaj više

Krka Aluplast alu i pvc stolarija
Temerinska 28
Zemun Pozovi

KRKA - ALUPLAST nalazi se u Batajnici. Osnovna delatnost ove komapnije je izrada i montaža ALU I PVC stolarije; prozora, vrata,komarnika, venecijanera....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
ALU i PVC stolarija Stil Stolarija
Kralja Petra I 72
Mladenovac

ALU i PVC stolarija Stil Stolarija prepoznatljiva je po vrhunskom kvalitetu profila vodećih proizvođača, modernom dizajnu i velikom izboru oblika, veličina i boja vrata i prozora. Osim toga, u ponudi nalaze se roletne, komarnici, venecijaneri...

Šabac

Drvorezbar Vodopija Milan
Miloša Obilića 102

Radimo sve vrste duboreza na drvetu, kao i izradu ukrasnih elemenata u duborezu. Kompletno rezbarenje se radi 100% rucno, po zelji i meri klijenta. Pogledajte slike nasih radova....

ROLOTREND - tende, roletne, rolo resetke
Kralja Milutina 151, Sabac

Rolotrend – izrada i montaža: tende, roletne, venecijaneri, rolo i segmentna garažna vrata, rolo rešetke, harmonika vrata, rolo komarnici, rolo/trakaste/rimske zavese, solomatik žaluzine....

Žaluzine često viđamo na prozorima i deluju veoma romantično i prikladno. Osim prozora, žaluzine krase i balkonska vrata, što dalje implicira da ih možemo pronaći u različitim veličinama i oblicima. U našem tekstu saznajte sve što bi moglo da vas zanima ako imate u planu da ugradite žaluzine.

Vrste žaluzina (metal, aluminijum, pvc, drvo)

Kao što se vidi i iz samog podnaslova, žaluzine mogu da budu izrađene od različitih vrsta materijala. To je obično metal, ali i aluminijum, pvc i drvo.

U današnje, savremeno doba, sve češće se koriste pvc žaluzine, zbog njihove praktičnosti. O tome ćemo se baviti nešto kasnije u ovom tekstu.

Kada je reč o drvenim žaluzinama, njih i dalje ljudi veoma vole, zbog toga što je drvo prirodan materijal i na taj način unosimo duh prirode u svoj dom. Ipak, postoji i druga strana medalje, a to bi značilo da je drvetu potrebna nega u smislu, da morate redovno da skidate staru farbu i da postavljate novu, kao i da drvo štitite određenim premazima, da ga lakirate, itd. Sve to može da bude veoma veliki posao i da iziskuje novac.

Spoljne žaluzine

Spoljne žaluzine su izložene svim vrstama spoljnih uticaja, i to su vetar, sunce, kiša, sneg, niske i visoke temperature, i slično. Kada bismo imali, na primer, spomenute drvene žaluzine, a ne bismo ništa radili na njihovom održavanju i to godinama, one bi jednostavno propale, drvo bi ostarilo, iskrivilo se, i delovale bi veoma neugledno i ružno.

Sa PVC žaluzinama, kao i sa ALU žaluzinama, ovakav problem nemate, PVC i ALU stolarija, je veoma zahvalna za održavanje i dugotrajna je. Može se slobodno reći, da kada jednom ugradite ove žaluzine da ćete zaboraviti kada ste to uradili, jer će one uvek izgledati kao sasvim i potpuno nove.

Unutrašnje žaluzine

Unutrašnje žaluzine su namenjene za unutrašnje prostore. Naravno, za njih je manje važno da budu otporne kao kada je reč o spoljnim žaluzinama, ali će domaćicama biti veoma bitno da ih pravilno održavaju.

Žaluzine koje su izrađene od ALU i PVC materijala se lako održavaju i dovoljno ih je prebrisati vlažnom krpom. Nije neophodno stavljati nikakve zaštitne premaze, niti farbati, lakirati ... – kao što je slučaj sa drvetom.

Zahvaljujući svemu ovome, one dugo ostaju lepe i kao nove.

Izrada žaluzina po meri

Žaluzine mogu da se izrade po meri, i sve što je potrebno to je da se obratite majstorima i firmama koje se bave ovom vrstom posla i oni će doći najpre da sve premere, a onda će i izraditi žaluzine koje baš vama odgovaraju.

Na stranici koju upravo čitate, oglašena su takva preduzeća, pa je najbolje da ih pozovete i da se dogovorite oko svih detalja. Ako imate neke dileme oko izbora, da li kupiti ALU, PVC ili metalne ili drvene, sa njima se možete dodatno konsultovati da biste doneli pravilnu odluku.

Žaluzine cena

Cena žaluzina je veoma različita i zavisi pre svega od njihovih dimenzija, kao i od materijala od koga su izrađene – da li je to drvo, metal, ALU ili PVC.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst