Okov za vrata Beograd

Adresa: Admirala Gerprata 6
Beograd
Adresa: Tošin Bunar 116
Beograd
Adresa: Kralja Petra I 72
Beograd
Adresa: Brdjanska 4
Beograd
Adresa: Stari obrenovački put bb
Beograd
Adresa: Vojvode Mišić 151, Dragomira Stanojlovića 5 (Umka)
Beograd
Adresa: Radnička 51a, lok.8
Beograd
Adresa: Vukosave Oljače 23k, Jajinci
Beograd
Adresa: Omladinskih brigada 65, Jurija Gagarina 227/lok. 186
Beograd
Adresa: Djordja Stanojevica 11/g
Beograd
Adresa: Ustanička 242; Tošin bunar 167a
Beograd
Adresa: Kneza Viseslava 31u, Beograd
Beograd
Adresa: /
Beograd

Okov za vrata Kragujevac

Adresa: Kraljevačkog Bataljona 303/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Okov za vrata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Okov za vrata

Kada neko dolazi po prvi put u vašu kuću, najpre će primetiti vrata. To bi značilo da je njihova uloga najpre estetska, ali postoji i ona druga, mnogo važnija, a to je funkcionalnost. Da bi vaša vrata, balkonska ili ulazna, vršila svoju funkciju na najbolji način, potrebno je da u sebi imaju ugrađene kvalitetne okove.

Okovi za vrata

Pošto se radi o vratima, spomenimo najpre sistem za zaključavanje. U ove sisteme spadaju svi delovi okova čija je osnovna funkcija da se omogući otvaranje, zatvaranje i zaključavanje vrata. 
Naravno da je ovo najvažnija funkcija svakih vrata, pa je potrebno da okov bude vrhunskog kvaliteta, što će reći da on mora da zadovoljava zahteve međunarodnih standarda, ali i da bude verifikovan od strane merodavnih akreditovanih institucija prema važećim standardima.

Okov za drvena vrata

Ako želite da imate topli dom, i upravo zidate porodičnu kuću, možda su pravi izbor za vas drvena vrata. Drvo je topao i živ materijal, koji unosi dašak prirode u vaš životni prostor. 
Da bi vrata dobro obavljala svoju ulogu, potrebne su spojnice ili šarke, koje služe za povezivanje vratnog krila i okvira, odnosno štoka. Izuzetno su važne za ispravno funkcionisanje vrata. 
Sam oblik šarke je veoma bitan, jer se neke od njih vide i kada su vrata zatvorena. U zavisnosti od njihove namene, spojnice se dele u nekoliko podgrupa. Da biste razjasnili šta je najbolje za vaša nova vrata, naš savet je da pozovete firme koje su oglašene ispod teksta koji upravo čitate, te da posetite njihovo sedište i saslušate savete i iskustva ljubaznih prodavaca.

Okovi za Alu vrata

Alu vrata su skuplja od ostale stolarije, i imaju neke prednosti kao što su lako održavanje, odlična zvučna i toplotna izolacija, lakša su nego PVC ili drvena vrata, otporna su na koroziju, tj. rđanje, dugotrajna su i pravi su izbor za stolariju većih dimenzija.
 
 
Da bi sve bilo zaista savršeno, ovakva vrata moraju imati adekvatan okov. Za posebne načine otvaranja, kao što su uskočno-klizni i podizno-klizni, koriste se okovi svetski poznatih proizvođača, dokazanog kvaliteta. 
Od okova zavisi funkcionalnost i izgled vaših Alu vrata. Spomenimo i to da se svi okovi dele u tri grupe: tipski okov, univerzalni okov i dodatni ili pomoćni okov.

Okov za PVC vrata

PVC vrata ćemo najčešće sresti na kućama ali i stanovima, jer su izuzetno dobri termo-zvučni izolatori, a pored toga, nikakvo održavanje nije potrebno (kao kod drveta, farbanje i lakiranje, na primer), vrata će biti otporna na vlagu, a trajaće vam dugi niz godina, bez vidljivijih promena.
Svemu tome, doprinosi i dobar izbor okova za PVC vrata. Tipski okov ima zadatak da izvrši funkcionisanje pokretnih delova vrata u odnosu na nepokretne delove. To se ostvaruje elementima koji čine mehanizam za otvaranje i zatvaranje. 
Univerzalni okovi su pojedinačni elementi, pa tako razlikujemo sigurnosni okov, koji ima ulogu da spreči neovlašten ulazak. Potom, spomenimo okov za rukovanje, gde ćemo nabrojati kvake, ručice, rigle, rukohvate itd. 
Pomoćni ili dodatni okov, vrši spajanje osnovnih delova kao što su profili štoka ili krila, pa tu spadaju razne vrste spojnica za spajanje pod uglom, poklopci i različiti čepovi.

Okov za vrata – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za okov za vrata, zavisi od toga koji deo vam je potreban, kao i da li su vrata drvena, od aluminijuma ili od PVC-a.
Primera radi, komplet kvake za drvena vrata se mogu naći u rasponu cena od 250 do 3000 dinara. Povuka za balkonska vrata, u proseku je 2 evra, koliko košta i stoper krila za vrata. Za pogonsku ručicu sa ključem, treba izdvojiti u proseku 14 evra. 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Andriajana Simic
Ako vam je potreban kvalitetan okov za vrata, onda je za vas svakako najbolje resenje da posetite firmu euro profil. Cene su i vise nego povoljne, mozda i malo skuplje, ali je zbog toga kvalitet zaista na vrhunskom nivou.
Ivana Petrovic
Problem je pre svega u tome sto okovi za vrata kako god da okrenete nisu ni malo naivni.
Petar Jankulovski
Marina Zivkovic
Pre ili kasnije cete sigurno vidite da cene nisu bas toliko povoljne po pitanju okova za vrata kao sto mozda pojedini ljudi misle.
Jovana Milinkovic
Sto se mene licno tice, nisu svi okovi za vrata isto. Sve je to bitno iz mnogih drugih razloga.
Lea Stankovic
Licno samo smatram da je ovde veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je losije resenje.
Stojance Ristovski
Koliko mi se samo cini, problem je pre svega u tome, kako da covek koji nije profesionalni stolar, vec jedan obican kupac da prepozna sta su kvalitetni okovi za vrata.
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, veoma je vazno da okovi za vrata budu bas onako kvalitetni. To je nesto sto je po meni ipak potpuno normalno.
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, ista je situacija kao i kod okova za vrata . Sve drugo je dalje inace po meni daleko manje bitno i vazno.
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, ovo su uvek bili i vise nego dobri okovi. Mada, cene jesu uvek nekako bile malo jace ali dobro, sta da se radi.
Filip Milutinovic
Licno mislim da je sto se ovih okova tice, veoma vazno samo da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
Ljubinka Sreckovic
Po meni treba i te kako da brinete. Treba da brinete narocito kada govorimo o cenama.
Mihajlo Nastasovic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista dalje oko toga ne treba da se brinete.
Nikolina Pantelic
Po ovom pitanju verovali ili ne, odmah treba da spremite novac posto okovi nisu ni malo jeftini.
Todor Markovic
Moje licno misljenje je da po pitanju okova za vrata treba da posetite samo neko strucno i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
Jana Stankovic
Veoma kvalitetan okov za vrata i to po veoma povoljnim cenama mozete da kupite u preduzecu Yop-Plast. To je definitivno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
Biljana Brankovic
cene po kojima se mogu kupiti okovi za vrata u danasnje vreme su i vise nego sitnica. Tako da oko toga zaista nemate potrebu da nesto budete previse zabinuti. Zbog toga pravac neka proverena gvozdjara.
Janko Zivanovic
Sigurno da se u danasnje vreme mogu pronaci kvalitenti okovi za vrata, medjutim ono sto je problem je kvalitet. Svakako da ti okovi treba da budu kvalitetne i izdrzivi.
Petar Jankovic
Po pitanju kvalitetnih okova za vrata, ubedljivo je najbolje resenja za vas da se posavetujete sa nekim strucnim licem koje vam na najbolji moguci nacin moze pomoci u izboru adekvatnih i kvalitetnih okova.
Ivan Stojanovic
Koliko je meni poznato mogu te cene da budu i mnogo vece, pogotovo ako se ima na umu koliko samo odredjeni okovi za vrata mogu ekskluzivno da izgledaju.
Marko Petrovic
I ja sam u toj radnji kupovao okove za vrata. Cene se krecu u proseku od nekih 250 dinara pa na vise. To su cene koje su manje vise svima pristupacne. Naravno, postoje i nesto skuplji okovi ali se njihova cena krece vec do nekih 10 eura.
Dusan Markovic
Ukoliko su vam potrebni kvalitetni okovi za vrata, onda je za vas svakako najbolje resenje da posetite TIS d.o.o. Cene su i vise nego povoljne, mozda i malo skuplje, ali je zbog toga kvalitet zaista na vrhunskom nivou.