Aluminijumski paneli Beograd

Adresa: Brdjanska 4
Beograd
Adresa: Kralja Petra I 72
Beograd
Adresa: Vojvode Mišić 151, Dragomira Stanojlovića 5 (Umka)
Beograd
Adresa: Stanoja Todorovića 8a, Meljak
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 181
Beograd
Adresa: /
Beograd
Adresa: Milorada Jovanovića 26
Beograd
Adresa: Vukosave Oljače 23k, Jajinci
Beograd
Adresa: Jeličićev venac 25a
Beograd
Adresa: Radnička 51a, lok.8
Beograd

Aluminijumski paneli Novi Sad

Adresa: Futoska 63
Novi Sad
Adresa: Temerinska 156
Novi Sad

Aluminijumski paneli Kragujevac

Adresa: Kraljevačkog Bataljona 303/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Aluminijumski paneli
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Aluminijumski paneli

Na samom početku priče o aluminijumskim panelima, da vam kažemo zanimljiv detalj da se oni drugačije zovu – sendvič paneli. 
 
 
Nemojte misliti da smo na pauzi za doručak i kafu, pa ovako započinjemo tekst, već je razlog što aluminijumski paneli zaista predstavljaju spoj (sendvič) napravljen od ekstra tankog termo obojenog aluminijuma u različitim debljinama sa ekstrudiranim polistirenom. 
Možete ih pronaći u različitim debljinama i dimenzijama.

Kako se izrađuju aluminijumski paneli?

Ovakvi paneli se proizvode od polutvrdog lima ELOX kvaliteta. Ako vas zanima koja je standardna debljina u kojoj se najčešće nalaze aluminijumski limovi, znajte da je to 0,8 milimetara. Međutim, ako vam je potrebna neka druga debljina lima, po vašem zahtevu može biti izrađena.
Aluminijumski limovi su plastificirani poliester bojom, a dobra osobina je što je otporna na sve vremenske uslove, kao što su sunce, UV zraci, kiša, vetar, sneg...
Koje su prednosti aluminijumskih panela?
Zahvaljujući pomenutoj sendvič strukturi, aluminijumske panele odlikuje visoka krutost. Zna se da je aluminijum lak metal, pa je i to dobra karakteristika, pri čemu su paneli i samonosivi, što sve omogućava vertikalnu i horizontalnu primenu. 
Druge dobre osobine su odlična toplotna izolacija, pri tome su i vatrootporni i vodootporni. Aluminijumske panele karakteriše i otpornost na atmosferske uticaje čak i u agresivnoj atmosferi. 

Kako se održavaju aluminijumski paneli?

Odgovor na pitanje iz našeg podnaslova mogao je stati i u prethodni pasus, gde govorimo o prednostima aluminijumskih panela, a to znači da se oni veoma lako i jednostavno održavaju. To je iz razloga što poseduju glatku površinu i blage konture.
 
 
U kojim bojama se nalaze aluminijumski paneli?
Boje se formiraju prema RAL paleti, a standardne su bela, braon i tamno braon. Pored toga, ako su vaše želje drugačije, aluminijumski paneli se mogu poručiti u svim bojama RAL palete uključujući i boje sa efektima.

Izbor modela aluminijumskih panela

Potrebno je naglasiti da svi paneli (vrata) imaju opciju izbora vrste stakla, dizajna ukrasa u staklu, kao i broja stakala odnosno otvora. Postoje katalozi ali postoje i veoma zahtevni kupci sa istančanim ukusom. Za iste se takođe nalazi adekvatno rešenje, to jest, ako ne pronađu kombinaciju koja im se dopada, oni je mogu posebno poručiti.
U pomenutim katalozima ćete pronaći slike vrata sa rukohvatom, opcije okova vrata važe za sve serije vrata. Na vama je da prema svom ukusu izaberete opremu koju želite na svojim vratima.

Aluminijumski kompozitni paneli

Ovakav panel obuhvata polietilensko jezgro male gustine, bele boje i dve table aluminijumskog lima koje naležu na njega. Table aluminijumskog lima se mogu premazati PVDF ili Polyester bojom. 
Kompozitni paneli se najčešće koriste za spoljašnje oblaganje fasade. Oni su veoma čvrsti i postojani uprkos njihovoj lakoći. Aluminijumski limovi, mogu biti u bilo kojoj boji, uključujući širok asortiman mat i metalik nijansi. Možete pronaći i imitacije raznih materijala, kao što su drvo ili mermer, na primer.

Aluminijumski kompozitni paneli – iskustva

Primena aluminijumskih kompozitnih panela nije ograničena samo na spoljašnje oblaganje zgrada, već se mogu koristiti i u druge svrhe kao što su spušteni plafoni, pregrade i dr. 
Ravni paneli, bez otvora (stakala), primenjuju se za izradu parapeta i pregradnih zidova. Njihove standardne dimenzije su 1000 x 2000 mm, međutim, po vašem zahtevu mogu se izraditi sve druge debljine i dimenzije ravnih panela. 

Aluminijumski paneli – cena:

Aluminijumske panele ćete pronaći u rasponu cena od 65 do 85 evra za mali panel i između 135 i 180 evra u zavisnosti od vrste panela. 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Lea Stankovic
Ukoliko po meni nesto vredi u celoj prici, onda su svakako aluminijumski paneli. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Filip Milutinovic
Po meni je sigurno samo to da oni nisu ni malo jeftini kako god da okrenete.
Simona Vucinic
Po pravilu, sto se tice aluminijumskih panela, odmah treba da se odlucite za kvalitet. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.
Mihajlo Nastasovic
Problem je pre svega u tome, sto se ovi paneli kod nas mogu kupiti po zaista i vise nego povoljnim cenama.
Marta Dencevic
Sto se ovih panela tice, pre ili kasnije kvlaitet je veoma bitan i vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Todor Markovic
Moje licno misljenje je sto se mene tice, da ovi paneli mogu da budu bas onako skupi i kvalitetni u isto vreme.
Ljubinka Sreckovic
Ovo je zaisat jedna i vise nego dobra vrsta panela. To ipak nista ne treba da vas cudi.
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta panela i zaisat sa njima treba da umate da radite dobro.
Nikolina Pantelic
Moje licno misljenje je da sto se tice aluminijusmkih panela, samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili, sigurno se necete pokajati.
Jana Stankovic
Ako su aluminijusmki paneli kvalitetni, onda u svakom slucaju moraju i kvalitetno da se plate.
Petar Jankovic
Moje licno misljenje i preporukaje da po pitanju aluminijumskih panela se odredite prema politici vrhunskog kvaliteta u koju zaista prema tome treba da imate jedno puno poverenje. Samo je to put do vrhunskog proizvoda.
Biljana Brankovic
Veoma kvalitetne aluminijumske panele mozete da kupite u preduzecu IIMAX - rehau. To je prema tome preduzece u koje zaista mozete da imate puno poverenje.
Petar Jankovic
To je bar neka sreca, da ima veliki broj firmi koje se bave proizvodnjom aluminijumskih profila. To je zaista i vise nego prevazidjeno.
Ivan Stojanovic
Nemate potrebe toliko da se opterecujete sa cenama posto su one takve kakve jesu. Pri tome, ono sto nama kupcima i odgovara jesto to da ima veliki broj firmi koje pruzaju ovu vrstu usluge tako da se to odrazava i na pristupacnost cena.
Marko Petrovic
Mogu se naci i po toj ceni od 75 eura, medjutim pre svega je cena aluminijumskih panela odredjena sa velicinom. Ta cena od 75 eura vise po meni odgovara nekim malim panelima nego velikim. U svakom slucaju je pozeljno da se unapred dobro raspitate oko tacnih troskova.
Dusan Markovic
Obicno se cena krece od nekih 75 eura za mali panel. Sve zavisi od toga sta zapravo zelite. Ukoliko su vam vec potrebni paneli, onda je najbolje da to uraite na nekom proverenom mestu.