Kada je potrebno ostakliti veliku površinu, umesto drvenih ili PVC profila, kao prva solucija namece se aluminijumska stolarija. Zašto? Aluminijum je lak metal, i kada želimo laganu konstrukciju, koja će biti čvrsta i postojana, odlučujemo se za ovu vrstu profila. 

Pošto aluminijum lako provodi toplotu, a da bi bio dobar izolator, došlo se do ideje da se proizvode aluminijumski profili sa termo-prekidom. Ovim su značajno poboljšane njegove termo i zvučne izolacione karakteristike. Postoje i aluminijumski profili bez termo prekida, tako zvani „hladan profil“. Međutim, termo-izolaciona svojstva nisu uvek prioritet. Kod visoko frekventnih prostora, poslovnih objekata, na primer, mehanička svojstva su važnija. 

Jasne i oštre linije, različite boje koje možete odabrati, vaš objekat će učiniti modernim i luksuznim. Aluminijumska stolarija može biti izrađena od plastificiranih ili eloksiranih profila. Upravo se plastifikacijom dobija mogućnost bojenja u bilo koju boju prema RAL karti. Ovom tehnikom, ne dobija se samo estetski efekat, već se sam profil štiti od fizičkih uticaja. Eloksažom se materijalu daje metalizirana boja i štiti se od korozije, ove boje su veoma popularne i atraktivne (bronzana, zlatna i boja prirodnog aluminijuma). 

ALU stolarija iskustva

Kada kažemo funkcionalnost stolarije, mislimo na prozore koji će nam omogućiti dovoljno svetlosti u prostoru, potom lako i kvalitetno provetravanje, a takođe i zaštitu od uticaja spoljne sredine, odnosno da nam pruže dobru toplotnu i zvučnu izolaciju. To će dalje obezbediti uštedu energije. Topao dom zimi i dovoljno rashlađen prostor leti, nešto je što svi želimo, uz manje račune za struju, a takođe i miran dom, uz buku koja je minimalizovana ili sasvim neutralizovana. Estetika je veoma bitna, tako da nam aluminijumska stolarija pruža nov i moderan izgled naše fasade. 

Ugradnjom aluminijumske stolarije vi ćete dobiti i sigurnost u smislu, protivprovalne zaštite, protivvandalske, požarne, dimne, seizmičke... Na Alu stolariju možete se osloniti i u ekstremnim vremenskim uslovima, zahvaljujući njenoj visokoj otpornosti na vetar i vodo-nepropusnost. Postojanost i čvrstoća aluminijuma čine kvalitet prozora i vrata kojima nije potrebno nikakvo posebno održavanje, za razliku od tradicionalne drvene stolarije, kojoj je na svakih pet godina potrebno farbanje, te zaštita sredstvima za drvo. Ovde se na tome svakako ostvaruje ušteda, a ako nekada odlučite da prodate svoju nekretninu, zbog ugrađene aluminijuske stolarije, ona će imati znatno veću tržišnu vrednost.

Karakteristike aluminijumske stolarije

Kada je potrebna visoka termo izolacija, koriste se sistemi sa prekinutim termo mostom. Ovakva toplotna izolacija potrebna je za proizvodne hale, velike staklene izloge i slično. Neke od najvažnijih karakteristika ovih sistema su: dubina profila rama od 76,5 mm, dubina profila krila od 84 mm, minimalna vidna širina od 137 mm, nosivost mehanizma na krilu 130 kg, debljina stakla 62 mm, vrsta toplotne izolacije – poliamid 34 mm. 

Za izradu unutrašnjih elemenata koriste se sistemi bez prekinutog termo mosta. Ovde termo izolacija nije glavna karakteristika. Ovo su sistemi profila za prozore i vrata svih vrsta, raznih estetskih karakteristika. U ponudi možemo pronaći okretno-nagibne prozore i balkonska vrata, anti-panik (evakuaciona vrata), protiv-dimna vrata, klatna vrata; krila se mogu otvarati oko horizontalne ili vertikalne ose. 

Moguća je ugradnja aluminijumskih roletni i aluminijumskih rolo komarnika. 

Kada cena nije presudna, i kada želite najviše i najbolje za svoj dom, aluminijumska stolarija je pravi izbor i dugoročno isplativa investicija za buduće generacije.

Aluminijumska stolarija cene

60 x 80 cm, od 105 – 130 evra

80 x 100 cm, od 135 do 160 evra

100 x 120 cm, od 160 do 185 evra.

140 x 160 cm, od 175 do 240 evra.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

 

Aluminijumska stolarija Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Aluminijumska stolarija
Pitaj firme

Stolarija drvo-aluminijum (po m2) - boja drveta i alumiijuma po Vašoj želji!

Akcija -% 270 Din.
Stolarija drvo-aluminijum (po m2) - boja drveta i alumiijuma po Vašoj želji! - 270 evra! Aluwing PVC i drvo-ALU stolarij...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Sigurnosna vrata Triangle – bela

Akcija -% 17500 Din.
Sigurnosna vrata Triangle – bela - 17.500 din! Beo Vrata Plus sigurnosna i sobna vrata!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon
Klizni sistem
Nedostupno

Klizni sistem

Iskustva i preporuke posetilaca

10.05.2017
Stojance Ristovski

Po meni je sigurno samo to da ona mora da se dosta plati. Sve drugo je sve pod znakom pitanja.

25.04.2017
Simona Vucinic

Sto se ove stolarije tice, pre ili kasnije cete sigurno doci do kvaliteta. Sve drugo je mnogo losije resenje ako mene licno pitate.

12.04.2017
Milen Jovanovic

Po pravilu, nikada ova stolarija nije bila nesto posebno skupa. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

29.03.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, ova vrsta stolarije je nesto sto u svakom slucaju kako god da okrenete nije ni malo jeftino.

14.03.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju pre ili kasnije dodjete u situaciju da shvatite da je ova stolaraija veoma skupa. To nista ne treba da vas cudi.

22.02.2017
Ljubinka Sreckovic

verovali vi meni ili ne, aluminijuska stolarija je zaista nesto posebno. Ukoliko se za nju odlucite sigurno se necete pokajati. Sve drugo je daleko losije resenje.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta stolarije. Ako se za nju odlucite sigurno je samo to da se necete pokajati.

25.01.2017
Nikolina Pantelic

Koliko se samo meni cini, aluminijusmka stolarija je ipak nesto puno mora da kosta.

09.01.2017
Todor Markovic

Moje licno misljenje je da sto se tice ove stolarije, samo treba da se odlucite za kvalitet tako da dalje po tom putanju zaista ne treba da brinete.

19.12.2016
Jana Stankovic

Ja licno, kada bih sada mogla da gradim kucu, ja bih to u svakom slucaju uradila sa aluminijumskom stolarijom.

01.12.2016
Janko Zivanovic

AKo mene pitate, po ovom pitanju stolariej, ubedljivo je najbolje resenje da posetite neko strucno i provereno mesto.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Zaista jedno od najoboljih resenja po pitanju aluminijusmek stolarije je preduzece Beohram PVC u koje zaista mozete da imate puno poverenje.

25.10.2016
Petar Jankovic

Cuo sam da j po pitanju aluminijumske stolarije radionica Grasing i vise nego neprikosnovena. To je kazu radionica u koju bez problema mozete da imate puno poverenje da ce uradi sve kako je planirano.

26.08.2016
Marko Petrovic

Cene za aluminijumsku stolariju su i vise nego razlicte. Pre svega, aluminijska stolarija je koliko mogu da vidim poprilinoc popularna u danasnje vreme ali licno ne bih bezao ni od drvene stolarije.

22.07.2016
Dusan Markovic

Kada pricamo o kvalitetnoj izradi aluminijusmke stolarije, onda je svakako najbolje resenje za vas Vin Plast. To je mesto koje se nalazi u Rakovici a u ciji se kvalitet mozete uveriti i licno ukoliko ga posetite tokom radnog vremena.

22.06.2016
Ivan Stojanovic

Pre nekog vremena sam od aluminijuma kupio ulazna vrata za stan. Ista sam uradio u Stillmont i veoma sam zadovoljan sa istim. Odlicnog su kvaliteta i nema nikakvog strujanja vayduha. Takodje, ta vrata su odlicna i kao zvucna izolacija.