Harmonika vrata Beograd

Adresa: Bosanska 7v
Beograd
Adresa: Provo
Beograd
Adresa: Radnička 51a, lok.8
Beograd
Adresa: /
Beograd
Adresa: Kralja Petra I 72
Beograd
Adresa: Bulevar Despota Stefana 115
Beograd
Adresa: Žitna 20
Beograd
Adresa: Vojvode Mišić 151, Dragomira Stanojlovića 5 (Umka)
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 181
Beograd
Adresa: Put za Ovču 55a
Beograd
Adresa: Bosanska 7v
Beograd
Adresa: Brdjanska 4
Beograd
Adresa: Put za Vodicu 25
Beograd
Adresa: Ace Joksimovića 62, lok. B
Beograd
Adresa: Vukosave Oljače 23k, Jajinci
Beograd
Adresa:
Beograd
Adresa: /
Beograd

Harmonika vrata Kragujevac

Adresa: Kraljevačkog Bataljona 303/2
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Harmonika vrata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Harmonika vrata (po m2)

Akcija -18% 40 Din.
Harmonika vrata (po m2) - 40 evra! Urban Rolet!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Harmonika vrata (po m2)

Akcija -15% 40 Din.
Harmonika vrata (po m2) - 40 evra! ALU i PVC stolarija Rolo 011!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Harmonika vrata (po m2)

Akcija -15% 40 Din.
Harmonika vrata (po m2) - 40 evra! Rolo 011 roletne, komarnici, venecijaneri!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Harmonika vrata

Recimo da imate ogromnu dnevnu sobu veličine prosečne garsonjere, od npr. 35 kvadrata. Činjenica je da je lepo imati velik životni prostor sa ogromnom količinom svetlosti, jer se tada čovek oseća prijatno i nesputano, ali ipak iz različitih razloga može da se pojavi potreba da se prostor podeli na dva dela.
 
 
To može da se dogodi u situaciji kada proširite porodicu rođenjem novih članova, pa od ogromne dnevne sobe, možete načiniti dve dečije. 
U tim situacijama, ljudi ne vole podizanje zidova, jer će u nekom trenutku možda ponovo poželeti da imaju nepodeljen prostor. Zato je najbolje rešenje ugraditi harmonika vrata.

Harmonika vrata – cena

Kod svake kupovine, ili kod montaže ili ugradnje, ljude najviše zanima koliko je novca potrebno da izdvoje za te akcije. 
Cena kod kupovine i ugradnje harmonika vrata zavisi od repro materijala koji se koristi kao i od sistema njihovog otvaranja i zatvaranja.
Minimalna obračunska mera je 2 metra kvadratna. 

Harmonika vrata – cene

Dakle, od veličine prostora koji treba da se pregradi, između ostalog, zavisiće i cena harmonika vrata, U tom smislu, ona se kreće od 35 do 50 evra po metru kvadratnom samih vrata. Tu uzmite u obzir širinu i visinu.
Nemojte sami računati cene napamet, već je najbolje da pozovete majstore da prostor premere pa da vam kažu tačan iznos koji je potrebno da izdvojite.

Harmonika vrata PVC

Harmonika vrata se izrađuju od tvrdog PVC materijala, odnosno od PVC lamela. Kao što smo naveli u tekstu iznad, mogu se koristiti kod pregrađivanja velikih prostorija, ali takođe svoju primenu imaju kod prostora malih dimenzija, gde bi otvaranje i zatvaranje klasičnih vrata dodatno oduzelo na prostoru. To je slučaj kod ostava, podruma, plakara, kupatila...

Kako se izrađuju harmonika vrata?

Njih možete pronaći u varijantama kao jednodelna, dvodelna, viseća sa donjim klizačima i viseća bez donjih klizača. Takođe, u ponudi su modeli sa plastificiranim Al pragom, u bojama bela, boja čokolade i siva, ili sa nefarbanim, odnosno, sirovim aluminijumskim pragom. Druga varijanta je da odaberete PVC prag.
 

Osnovne karakteristike harmonika vrata

Ona su idealna zamena klasičnim sobnim vratima, i sjajno rešenje ako privremeno želimo da odvojimo neki deo prostorije, ili da od jednog velikog prostora, načinimo više manjih. 
Viseća izvedba, jednostavno pomeranje i dekorativna uloga, kao i otvaranje na jednu stranu ili na obe sa spajanjem u sredini, čine harmonika vrata vašim prvim izborom ako cenite ekonomičnost i funkcionalnost. 
Izrađuju se po meri, odnosno po dimenzijama prostora i lako se montiraju, a odabir različitih boja i dezena čini da ne morate brinuti kako će se nova vrata uklopiti u vaš već postojeći enterijer. 
Pored svega navedenog, još jedna bitna prednost je da postoji mogućnost ugradnje brave i ključa, kao i jednostavna ugradnja aluminijumskog praga čiji je dizajn maksimalno prilagodljiv svim vrstama podova.
Harmonika vrata po meri
Ovo je možda i najveća prednost i najglavnija karakteristika harmonika vrata, jer je svaki prostor koji bi trebalo pregraditi drugačiji. Nije isto da li je soba tri sa tri, ili je sedam puta pet metara. 
Dakle, kada pozovete majstora da vam premeri prostor, vrata će biti izrađena prema tim dimezijama. Takođe, boje koje su dostupne su bela, boja drveta i mahagoni, ali mogu biti i lakirana sa linijama ili čvorovima, što predstavlja teksuturu drveta.

Harmonika vrata za kupatilo

Kao što smo naveli, veoma važna osobina harmonika vrata je to što štede na prostoru. Jer, mnogo je lakše vrata povući levo ili desno i ući u kupatilo, nego klasičnim vratima načiniti luk, za koji možda i nema mesta, ili se značajno gubi na prostoru, koji se može iskoristiti na drugi način.
Vaše kupatilo, koje ima neklasična vrata, svakako će dobiti na dodatnoj atraktivnosti.

Harmonika vrata od stakla

Pošto su od stakla, svima nam je jasno da se ovde radi o vratima koja se nalaze na balkonima i terasama. Harmonika vrata, u ovom slučaju, namenjena su za široke površine koje je potrebno zastakliti i potpuno otvoriti. U zavisnosti od širine, izrađuju se 3, 4, 5 , 6 ili 7 krila, u više varijanti otvaranja. 
Moguće je otvoriti i kompletnu harmoniku, i krila složiti u stranu da nam ne smetaju. Zvučna i toplotna izolacija zavisi od profila od kojih se prave. Harmonika vrata od stakla su pogodna za ugostiteljske objekte, kada je potrebno velike površine po lepom vremenu otvoriti za izlazak na terasu, ali i po potrebi zatvoriti. 

Harmonika vrata za tuš kabine

I u ovom slučaju će harmonika vrata doprineti uštedi prostora. Harmonika vrata za tuš kabine se izrađuju po merama vašeg prostora ili po standardnim dimenzijama. Izvode se u nekoliko varijanti: kao tuš vrata oivičena sa tri zida, kao klasična pravougaona tuš kabina sa bočnim staklom i harmonika vratima ili kao paravan za kadu.
Tuš kabine mogu biti providne i neprovidne. Postoji više mogućnosti za montažu, tj. imaju više oblika i mogu se montirati kao “L“ na tuš kadu, dvodelna „U“ na tuš kadu, trodelna „U“ na tuš kadu, jednodelna prednji deo na kadu, dvodelna prednji deo na kadu, dvodelna „L“ na kadu, trodelna „L“ na kadu. 

Harmonika vrata – iskustva

Kao što vidimo, harmonika vrata su vrlo zahvalna za ugradnju u stambenim prostorima, ali isto tako svoju primenu nalaze i u poslovnim objektima, lokalima, kancelarijama... Postoji veliki broj boja i dezena, a vrata se mogu birati iz jednog i dva dela. Aluminijumski prag ima oborene ivice, dok boja gornjih vođica i ukrasnih lajsni je identična boji samih vrata. 
Zaključićemo na kraju da izborom harmonika vrata dobijate funkcionalno i dekorativno rešenje kada je u pitanju podela ili ušteda prostora.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta.
Pogledajte sve proizvode

Iskustva i komentari posetilaca

Zdravko Popovic Zdravko Popovic
INTERESUJU ME HARMONIKA VRATA, CIJENA PO KVADRATU, KONTAKT TELEFON I DALI IMATE PRESTAVNISTVO U VRNU GORU I NJIHOV TELEFON
Jovana Lukic
Harmonika vrata idealna su kada zelite da odvojite neku prostoriju od druge ali tako da kda vam zatreba dodatni prostor ta vrata samo pomerite u stranu i dobijate opet pun prostor jedne prostorije. Mi smo odvojili dnevnu sobu od trpezarije i kuhinje harmonika vratima ali kada imamo neko slavlje i zatreba nam dodatni prostor sve se lako resava.
Filip Milutinovic
Harmonika vrata su deo enterijera koji moze definitivno najbolje da se uklopi u okviru neke kuhinje, koja bi trebala da bude unapred isplanirana u takvom jednom fazonu. Zbog toga je uvek najbolje da se u pogledu drvenih vrata i stolarije posavetujete sa nekim iskusnim arhitektom.
Mihajlo Nastasovic
Po svemu sudeci, nikada ova vrata nisu bila nesto posebno skupa.
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, ovo su i vise nego odlicna vrata. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
Ivana Petrovic
Nije samo stvar u tome da li se ona na najbolji moguci nacin uklapaju ili ne vec i tome koliko stvarno kostaju.
Marina Zivkovic
Pre svega, ovi stolari su poprilicno bezobrazni po tom pitanju koliko samo haronika vrata moraju u danasnje vreme da se plate.
Jovana Milinkovic
osnovni problem je pre svega u tome sto harmonika vrata dosta kostaju. Ipak je to veoma bitno imati na umu.
Petar Jankulovski
mogu samo da kazem da cene za harmonika vrata u Beogradu nisu ni malo jeftine i uvek je to osnovni problem.
Lea Stankovic
Ni meni se isto kao i mnogima ovde harmonika vrata ne svidjaju. Tako da ih u svakom slucaju nikako ne bih uradila.
Stojance Ristovski
Fora sa ovim vratima je u tome da ona jako puno kostaju a meni se licno ni malo ne svidjaju.
Simona Vucinic
Ova vrata su nesto sto uvek mora posebno da se plati. Naravno, sve zavisi od toga koliko kosta da se naprave.
Milen Jovanovic
Nije po meni problem u tome sto se ta vrata prave od drveta. Po meni je najveci problem u tome sto ona zaista moraju da budu bas onako kvalitetna. E sada, pri svemu tome mi se cak i ne svidja kako tacno izgledaju.
Marta Dencevic
Tacno je da harmonika vrata mogu da se urade od drveta ali je problem u tome sto se taj tip vrata meni generalno ne svidja.
Filip Milutinovic
Mislim da je vreme kada su se radila harmonika vrata ipak daleka proslost i da to vise tako ne treba da se radi.
Ljubinka Sreckovic
Na kraju ipak mislim da ovo mogu da budu jedna veoma dobra i kvalitetna vrata.
Mihajlo Nastasovic
Licno mislim da je po pitanju izbora bas za ovu vrstu vrata od izuzetne vaznosti da budete svesni sa kakvim prostorom tacno raspolazete.
Nikolina Pantelic
Veoma kvalitetna harmonika vrata i to po veoma povoljnim cenama mozete da kupite uradnjiu Kumont. To je prema tome mestu u koje zaista mozete da imate puno poverenje.
Jana Stankovic
Ma definitivno harmonika vrata nisu i dalje za bacanje. Jednostavno, to su i dalje vrata koja imaju svoju upotrebnu vrednost bez svake sumnje.
Todor Markovic
Druze, ne slazem se sa tobom u potpunosti. Pogledaj malo neke modernije projekte i sve ce ti biti jasno. Harmonika vrata imaju ponovo sve vecu ulogu i znacaj.
Janko Zivanovic
Da, potpuno se slazem sa svim dole napisanim. Mislim da se na prvom mestu ovaj tip zavesa, moze videti jos u nekim starijim stanovima.
Ivan Stojanovic
Po meni je bas ovo tip vrata koji je u danasnje vreme poprilicno izasao iz mode. Ne mozete jednostavno da se oslonite na ovaj tip vrata u nekom vizulenom ili esteteskom smislu.
Marko Petrovic
Po meni ovaj tip vrata nikako ne moze da izadje iz mode. Pri tome, ovo je tip vrata koji moze da bude veoma praktican upravo na nacin da se sa njihovom upotrebnom stanovi mogu bez problema pregraditi.
Biljana Brankovic
Mislim da ova vrata ne ispadnu ni malo jeftina. Mislim da bi najbolje bilo da po ovom pitanju konsultujete La Finetru PVC solariju i da licno pitate sve sta vas zanima.
Dusan Markovic
Po meni harmonika vrata, ukoliko su u estetskom smislu kvalitetno uradjena, mogu biti veoma koristan i lep detalj. Ukoliko se odlucite za harmonika vrata, sigurno se necete pokajati ukoliko planirate da pregradjujete neke delove stana.
Petar Jankovic
Do skoro sam mislio da su harmonika vrata potpuno iscezla iz mode. medjutim, sada sam poceo polako da menjam misljenje. Ova vrsta vrata je definitivno korisna za razlicite tipove stanova kako bi se odredjene prostorije pregradile.