PVC ograde bismo drugačije mogli da nazovemo plastičnom ogradom. Ona postaje sve popularnija, a u tekstu koji je pred vama, saznaćete glavne razloge zbog kojih bi ograda od ovog materijala mogla da postane i vaš izbor.

pvc ograde

 

Izrada PVC ograda

Ograda ima nekoliko uloga. Prva je da zaštiti određeni posed, a druga uloga je estetska. U poslednje vreme se sve više stavlja akcenat na to kako ograda izgleda, ali se vodi računa i o tome da bude laka i jednostavna za održavanje.

PVC ograde se izrađuju tako da budu kvalitetne, vizuelno dopadljive, i da im nije potrebno skoro nikakvo održavanje.

PVC ograde za dvorišta

Ovakve ograde se prave od prvoklasne plastike, a završna obrada ih čini sjajnim i glatkim. Za razliku od drveta, na primer, koje je veoma komplikovano  za održavanje, PVC ogradu za dvorišta ne morate da farbate, lakirate, štitite posebnim premazima i slično.

PVC ograde za terase

Ograde od PVC-a su otporne na UV zrake, a ogrebotine su skoro nevidljive, jer se boja prostire kroz ceo materijal. Posebnu čvrstinu ogradi daju pocinkovani čelični profili, a zahvaljujući njima se sprečavaju i ulegnuća.

PVC letvice za ogradu

Ograda je tako napravljena da ima dovoljno debeo zid zbog koga ona neće pucati, neće reagovati na različite atmosferske prilike i vremenske uslove, neće se ljuštiti... Bitno je da se PVC ograde ne razgrađuju, niti su podložne koroziji, a ni ne trule. Ovo je sve slučaj sa ogradama izrađenim od drveta ili od metala.

pvc ograde prodaja

 

Primera radi, navedene ograde mogu da budu u startu sa nižom cenom od PVC ograda, ali se ta ušteda koju ostvarite u početku vrlo brzo izgubi, kada se uzme u obzir ulaganje oko održavanja. Održavanje koje imate kod PVC ograde se svodi na jednostavno pranje, a to je brisanje vlažnom krpom. Takođe, ako vam neko iscrta grafite po ogradi, oni mogu lako da se uklone, što je još jedna veoma bitna prednost.

Boja ograde se ne menja pod uticajem sunčevih zraka, iz razloga što je to kvalitetan PVC, koji se sve više upotrebljava. Na primer, PVC je čvršći od drveta i ima veću elastičnost, a takođe, materijal je netoksičan, i reciklira se. Sa druge strane, hemijski preparati kojima se tretira drvo ili metal, mogu da budu opasni po zdravlje čoveka.

PVC ograde za dvorište – cena:

Cene PVC ograda za dvorište zavise od više faktora, pa je dosta nezahvalno unapred davati čak i orijentacione cene. Zbog toga je naš predlog da pozovete odabrane firme koje se bave njihovom proizvodnjom i prodajom, i da se precizno informišete za konkretan slučaj.

PVC ograde – cena:

Kao što smo naveli, PVC ograde imaju višu cenu u odnosu na metalne ili drvene, ali je to samo pri kupovini – kroz održavanje se ta ušteda izgubi, tako da se nabavka PVC ograde može posmatrati kao investicija koja je dugoročna i višestruko isplativa.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije PVC ograde
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

10.07.2020
Neregistrovan korisnik

INTERESUJE ME CENA OVE OGRADE KAO NA SLICI POTPUNO ISTA DUZINE 15 M A VISINA JE 1.5 ILI JE VASA VISINA UNIVERZALNA ILI MI MOZEMO DA BIRAMO SA OVIM STUBOVIMA BAS KAO NA SLICI