Balkoni su prelepi kada je na njima cveće i kada tokom letnjih meseci možete da uživate sunčajući se i ispijajući sok ili kafu sa prijateljima... Međutim, u toku zime, poželećete da dodatno izolujete svoj dom, tako što ćete zastakliti balkon, ali pri tome vodeći računa da on zadrži svoju osnovnu i glavnu namenu, a to je da bude bašta stana.

zastakljivanje balkona

 

U našem daljem tekstu možete da saznate sve o načinima zastakljivanja balkona, koliko koji sistem zatvaranja košta, šta su prednosti i mane svakog od njih.

Pa da krenemo redom.

Zastakljivanje balkona harmonika sistemom

Ovo je veoma popularan način da zastaklite balkon, a osnovna prednost je u tome što se štedi prostor. Naravno, razlika je u otvaranju vrata, gde ona ne prave luk, već se pomeraju levo-desno.

Drugi naziv za takva vrata su balkonska harmo vrata.

Prednost harmonika sistema pri zastakljivanju bakona

Harmo vrata za balkone su providna, tako da ćete uvek imati dovoljno svetlosti u unutrašnjosti doma. Zasigurno ne želite da pravite od svog balkona magacin, ili deo stambenog prostora, pa je zbog toga izbor harmo vrata za balkone, veoma dobra odluka.

Prednosti zastakljivanja bakona su mnogostruke, jer vas zaštićen balkon osigurava od kiše, nanosa vetra i izoloje vaš dom; takođe, sprečava golubove da naprave nered onda kada niste u domu, a ujedno vas štiti i od komšija koji žive iznad vas a nemaju osnovnu kulturu stanovanja.

Zatvaranje balkona

Svaki način zatvaranja balkona ima svoje prednosti, ali i po koju manu, tako da je na vama da odlučite koja varijanta vam najviše odgovara. Primera radi, neke solucije su dobre samo za ljude koji žive u prizemlju, jer će samo oni moći da očiste i pravilno održavaju spoljne strane zastakljenog balkona.

zastakljivanje balkona cena

 

To je slučaj kod kliznih vrata, gde su stakla levo i desno nepokretna, pa im je nemoguće prići sa spoljašnje strane ako živite na devetom spratu, na primer.

Zatvaranje balkona PVC profilima i prozorima

Ovo je jedan od veoma popularnih načina da zatvorite balkon. PVC dobro čuva vašu toplotnu energiju, odnosno sjajan je termo ali i zvučni izolator. To znači da se štitite od buke sa ulice, prašine, vetra, snega...

Zatvaranje balkona aluminijumskim profilima i prozorima

Kod ovog načina zatvaranja balkona možete da birate varijante sa i bez termo prekida. Kod solucije sa termo prekidom imate bolju termo izolaciju, jer je između dva aluminijuma ubačen PVC profil. Ako se odlučite za ALU prozore bez termo prekida, tu je cena niža, ali je toplotna izolacija lošija.

Možete da birate opciju aluminijum – drvo, i drvo – aluminijum, a razlika je u tome šta je iznutra i šta je noseća konstrukcija. Primera radi, aluminijum može da bude ušrafljen na drvo koje je noseće, ili da aluminijum bude noseći, a drvo je unutra.

Zatvaranje balkona iskustva

Kada se odlučite da zastaklite balkon, a da pri tome on zadrži svoju osnovnu namenu, zasigurno nećete pogrešiti. Dobijate deo stana ili kuće koji će vam pružiti zaštitu od spoljnih uticaja, a i dalje ćete imati mogućnost da uživate u bašti svog doma.

Zatvaranje balkona – cena:

Koliko ćete platiti da biste zastaklili balkon, zavisi od načina za koji se odlučite. Ukoliko izaberete ALU prozore, cena je od 100 do 200 evra po m2; PVC je od 80 do 160 evra/m2, klizni sistemi su od 100 do 200 evra po kvadratnom metru... Sve prikazane cene su sa uračunatom montažom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zastakljivanje balkona
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu