Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zastakljivanje terase
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Zastakljivanje terase

Terasa je veoma lepa i praktična tokom leta, kada možemo da na otvorenom popijemo kafu, doručkujemo, sedimo sa prijateljima... Međutim, ista ta terasa ume da bude izvor hladnoće, kada dođu ledeni zimski meseci, i zbog toga mnogo ljudi pribegava varijanti zastakljivanja.

zastakljivanje terasa

 

U našem tekstu možete da saznate sve o usluzi zastakljivanja terasa, na koje načine se to radi, koje su cene za taj posao kao i druge korisne i zanimljive informacije.

Zastakljivanje terasa harmonika sistem

Pored svih prednosti, terasa može biti izvor buke, prašine, uvek na udaru vetra... Ako smatrate da je to problem, onda ga možete lako rešiti zastakljivanjem.

Terasa se može zastakliti na više načina, a jedan od njih je harmonika sistem. Posebno je interesantno što su to providna harmo vrata, tako da će to pružiti dodatnu estetiku prostoru.

Zatvaranje terase

Ukoliko živite u prizemlju, verovatno će vaša prva odluka kod opremanja stana biti da terasu zatvorite. Na taj način ste postigli i sigurnost i bezbednost, a i svoj dom ste učinili dodatno toplijim.

zastakljivanje terasa cena

 

Zastakljivanje terase PVC profilima

Terasu možete da zastaklite tako što će na njoj biti PVC prozori. PVC i ALU stolarija je odavno postala veoma popularna zbog niza prednosti nad klasičnom drvenom.

Mehanizmi zastakljivanja su prozori sa šarkama i kipujućim mehanizmima sa dvoslojnim izopan staklom. To je takozvano vakuum staklo. U odnosu na ALU prozore, ovde je toplotna izolacija bolja.

Zastakljivanje terase aluminijumskim profilima

Način zastakljivanja je isti kao kod PVC profila, a moguće je odlučiti se za sledeće varijante:

-          Bez termo prekida – ovde je reč o najnižoj ceni, gde je toplotna izolacija nešto slabija;

-          Sa termo prekidom – ovde je između dva aluminijuma stavljen PVC profil, pa je izolacija dosta bolja.

-          Kombinacija drvo-aluminijum – u ovom primeru, aluminijum je ušrafljen na drvo, koje je noseće.

-          Kombinacija aluminijum-drvo – drvo je iznutra, dok je aluminijum noseći.

Zastakljivanje terasa kliznim vratima

U pitanju su klizni sistemi, koji su jako praktični, jer se pomoću njih štedi na prostoru, pošto se vrata otvaraju bez luka. Na krajevima ovakvih vrata se nalaze stakla koja nisu pokretna, dok sredina stakla kliza pored njih sa spoljašnje strane.

Mana ovog sistema je u tome što kada otvorite vrata do kraja, biće otvoreno manje od pedeset posto terase, a stakla koje su nepokretna ne možete da očistite sa spoljne strane, pa se ova varijanta ipak najčešće savetuje ljudima koji žive u prizemlju.

Zastakljivanje terase iskustva

Kao što vidimo iz opisanog, trebalo bi da se upoznate sa svim načinima na koje je moguće zastakliti terasu, da biste odabrali onaj pravi, jer svaki ima svoje prednosti i mane – kada je u pitanju izolacija, mogućnosti održavanja, ušteda prostora, cena i slično.

Pri svemu, vodite računa o tome, da terasa treba da zadrži svoju namenu koju je imala u startu a to je da bude dvorište, odnosno bašta vašeg stana.

Zastakljivanje terasa cena:

Koliko ćete platiti da biste zastaklili terasu, zavisi od više faktora. Najpre, svaka terasa je različite veličine, a veoma je važno i za koji način zastakljivanja ste se odlučili.

Primera radi, ako se odlučite za ALU prozore, cena je od 100 do 200 evra po m2; PVC je od 80 do 160 evra/m2, klizni sistemi su od 100 do 200 evra po kvadratnom metru... Sve prikazane cene su sa montažom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.