Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Protivdimna vrata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Protivdimna vrata

Ako želite da šaljete dimne signale ispred zatvorenih protivdimnih vrata, takvu šifrovanu poruku, neko ko je unutra, nikada neće dobiti. Iza ovih vrata mogu se skloniti i nepušači ukoliko ne žele društvo pušača koji mnogo dime. Malo se šalimo za početak priče o ovim vratima, a sada ćemo objasniti zašto se baš tako zovu i čemu ona zapravo služe.

 

 

Protivdimna vrata služe isključivo za sprečavanje prodiranja razblaženog dima, a samim tim ne dozvoljavaju kriterijume termičke izolovanosti kao ni otpornosti prema požaru.

Osobine protivdimnih vrata

Na lokacijama, koje su najmanje deset metara udaljene od mesta na kojima se požar može očekivati (a to su obično hodnici), naći ćete ugrađena protivdimna vrata. Da bi se sprečio prodor dima, potrebno je da zaptivne gume na vratima i ostaklenje, ukoliko ga ima, veoma dobro podnose visoke temperature.

Od čega se sastoje protivdimna vrata?

Ako su vam vrata sa ovakvim karakteristikama potrebna, i odlučite se za kupovinu, u kompletu ćete dobiti više stvari. Najpre, tu je čelična brava sa cilindrom, zatim termoekspandirajuća i protivdimna traka, čelična kvaka koja može biti finalno plastificirana u crnu boju; dobićete i dve šarke sa kugličnim ležajevima koje su štelujuće po visini, kao i jednu šarku sa oprugom za samozatvaranje vrata.

Vrste protivdimnih vrata

Protivdimna vrata postoje u standardnim ali i vanstandardnim dimenzijama. Ona mogu biti jednokrilna ili dvokrilna. 

Navešćemo jedan simpatičan primer kako možete da uštedite ako tek zidate objekat u kome će biti postavljena protivdimna vrata. Naime, zna se da su cene vrata koja imaju klasične, standardne dimenzije, dosta popularnije i povoljnije. Da biste prošli finansijski lagodnije, kada pripremate građevinski otvor za vrata, obratite pažnju na njegove dimenzije i veličine. 

Načinite ga tako da se mogu ugraditi protivdimna vrata standardnih dimenzija i uštedite novac. 

Karakteristike protivdimnih vrata

Mnoge čitaoce našeg teksta zanimaju tehničke karakteristike ovakvih vrata. Reći ćemo da su krilo i štok vrata izrađeni od pocinkovanog čeličnog lima. Debljina štoka je 70 milimetara, dok je debljina krila vrata 65 mm. 

Termoekspandirajuća traka nalazi se na unutrašnjem obodu štoka, a protivdimna dihtujuća traka takođe se nalazi na istom mestu. 

Protivdimna vrata se mogu ugraditi kao leva ili desna – reverzibilna vrata. 

Kada ste kupili vrata, ista firma vam može ponuditi mogućnost ugradnje. Montaža je obezbeđena svakom kupcu, a to se dodatno naplaćuje. 

Vrata su testirana i verifikovana po evropskim standardima, koji potvrđuju da vrata mogu izdržati rigorozne zahteve svakodnevnog brojnog otvaranja i zatvaranja i poseduju izdržljivost u takvim uslovima korišćenja.

Premaz na vratima je ekološki neutralan, dok je homogena površina otporna na ogrebotine i atmosferske uticaje. Prilkom korišćenja protivdimnih vrata, možete se sasvim opustiti jer su izrađena i dizajnirana po visokim standardima, pa su kao takva u mogućnosti da izdrže dugogodišnju svakodnevnu upotrebu.

Protivdimna vrata – cena:

Cene se kreću u rasponu od 360 evra do 1560 evra za luksuzne modele dvokrilnih vrata. Takođe, cene mogu biti izražene i u metrima kvadratnim, pa za protivdimna vrata treba izdvojiti od 170 evra po kvadratu do 299 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

22.02.2017
Ivana Petrovic
Sto se mene licno tice, nema nista bolje od protivdimnih vrata.
07.02.2017
Marina Zivkovic
Koliko mi se samo cini, protivdimna vrata su jedna od boljih vrata. Ako se vec za njih odlucite sigurno je samo to da se nikako necete pokajati. To je onda nesto sto je po meni potpuno normalno.
06.02.2017
Stojance Ristovski
Koliko mi se samo cini, ovo mogu da budu bas onako kvalitetna vrata. Ako se bas za njih opredelite, sigurno je samo to da se necete pokajati.
26.01.2017
Jovana Milinkovic
Kada bih vec tolike pare davala na protivdimna vrata, onda bih se u svakom slucaju odlucila bas za neki ozbiljan kvalitet.
25.01.2017
Milen Jovanovic
Ja kada bih tolike para davao bas za ova vrata, strogo bih vodio racuna o tome da ona imaju sve potrebne i neophodne sertifikate.
09.01.2017
Lea Stankovic
Moje licno misljenje je protivdimna vrata uglavnom jesu kvlaitetna vrata ali da su ipak cene i vise nego problematicne. Sve je to po meni veoma skupo.
20.12.2016
Simona Vucinic
Ako vec morate da kupite kalitetna protivdimna vrata, onda u svakom slucaju uvek treba da vodite racuna da ona budu uradjena po svim standardima i propisima.
19.12.2016
Filip Milutinovic
Ako su vam vec potrebna kvalitetna protivdimna vrata, odmah treba da znate da je potrebno da ona imaju sve potrebne kvalitete i sertifikate.
02.12.2016
Marta Dencevic
Ako vam vecpropisi nalazu da morate da imate protivdimna vrata, onda vec nemate sta da se brinete. Samo treba da izdvojite par hiljada eura i vise se necete pokajati.
01.12.2016
Mihajlo Nastasovic
Po pitanju ove vrste vrata, veoma je vazno da ih kupite kod nekog ovlascenog prodavca, koji ima sve vrste licenci i sertifikate za rad.
17.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Zaista je idealno kada biste po pitanju protivdimnih vrata posetili firmu Nikon posto je ona zaista i vise nego poznata po kvalitetnim protivdimnim vratima.
16.11.2016
Nikolina Pantelic
Ukoliko trazite kvalitetan protivdimna vrata mozete da posetite preduzece Alumark pa da se tamo raspitate od kog materijala se izradjuju.
27.10.2016
Jana Stankovic
Ukoliko izvoze u inostranstvo onda definitivno moraju da budu neka kvalitetan firma. To im u samom startu daje jednu vrstu preporuke i nade da ce i vama posao da uvek urade kako treba.
26.10.2016
Biljana Brankovic
Nikon je zaista fantastican firma. takodje sam cula i da je Nikon firma koja je veoma poznata po veoma kvalitetnim proizvodima koji se cak izvoze i u inostranstvo.
25.10.2016
Todor Markovic
Nikon je koliko mi se cini jedna od prvih firmi u nasoj zemlji u oblasti proizvodnje sigurnosnih i protivdimnih vrata. I ja sam cuo dosta pozitivnih preporuka upravo za Nikon.
01.09.2016
Janko Zivanovic
Po pitanju protivdimnih vrata najbolje je da posetite sigurnosna vrata Nikon i licno se uverite u njihov kvalitet.
30.08.2016
Petar Jankovic
Koliko se samo nesrecnih slucajeva desilo u pojedinim nocnim klubovima bas iz razloga sto nisu postojala protivdimna vrata. Zbog toga drzava treba definitivno da uvede strogu kontrolu u ovoj oblasti.
29.08.2016
Ivan Stojanovic
Upravo tako, zbog toga i jesta ta cena koja jeste. Da vam neko napravi ova vrata (podrazumeva se da to bude neko ko ima sertifikat za obavljanje tih poslova) i ili u krajnjem slucaju da kupite gotova ova vrta, cena je oko 1500 eura.
27.07.2016
Marko Petrovic
Mislim da ovu nisu vrata koja su namenjena za porodicne kuce ili stanove. Ovu su pre svega vrata koja imaju primenu na nekim specificnim objektima kao sto su primera radi nocni klubovi. Takodje, mislim da je neophodno i da odredjeni tip objekata ima bas ovakva vrata, ukoliko zele da posluju po zakonu.
22.07.2016
Dusan Markovic
Aena S je jedan od vrhunskih i vodecih proizvodjaca protivdimnih vrata na nasem trzistu. Cene za protivdimna vrata ovog proizvodjaca su poprilicno jake i zbog toga je potrebno da se dobro posavetujete pre bilo kakvo upustanje u zakljucenje poslovnog aramzmana.
23.06.2016
Petar Jankulovski
Moze li neko da mi objasni tacno sta su prodivdimna vrata? Nije mi bas najjasnije. Znam sta su protivpozarna vrata ali ova druga nema predstavu sta predstavljaju niti sam ih ikada video uzivo.