Dodaj firmu

Zen pet shop

Zen Pet Shop nalazi se na Vidikovcu. U njemu možete naći baš sve za vašeg ljubimca, od hrane i opreme, preko igračaka i vitamina.
Pročitaj više

Patrijarha Joanikija 7a, Vidikovac
Rakovica, Beograd

Blam pet shop

Nudimo Vam bogat izbor hrane i opreme za Vaše kućne ljubimce. Kod nas možete kupiti i ribice - zlatne japanke, kao i corner filtere za akvarijum.
Pročitaj više

Dušana Vukasovića 74v, I sprat
Novi Beograd, Beograd

Kavez za hrcka Pet shop Dr. Doggy

Prepustite brigu o Vašem ljubimcu pravim profesionalcima, posetite pet shop Dr Doggy na šest lokacija u Beogradu. Kao jedan od najstarijih pet shopova možemo da ponudimo najveći izbor hrane, opreme i kozmetike za Vaše ljubimce, po najpovoljn...
Pročitaj više

Kirovljeva 17
Čukarica, Beograd

Moja ljubav pet shop

Pet Shop “Moja ljubav” je mesto za sve nas ljubitelje životinja gde se ljubimci i vlasnici uvek raduju novim susretima.
Pročitaj više

Majora Ilića 5 (preko puta Palilulske pijace)
Palilula, Beograd

Pet shop Atos i Maša

Pet shop ATOS I MAŠA Vam nudi veliki izbor kvalitetne konzervirane i suve hrane za ljubimce, kao i opremu, igračke, transportere, jastuke i krevete. U okviru našeg pet shopa se nalazi i veterinarska apoteka u kojoj ćete pored potrebnih terap...
Pročitaj više

Studentski trg 4
Stari grad, Beograd

Pet shop Bio Dar

Sve što Vam je potrebno za kućnog ljubimca možete pronaći u Pet shopu Bio Dar u Beogradu, na teritoriji opštine Voždovac. Naš pet shop nudi Vam široku paletu proizvoda za ishranu i negu Vaših ljubimaca.
Pročitaj više

Kokanova 8
Voždovac, Beograd

Pet shop Simba

Pet Shop Simba nalazi se na Voždovcu. U svojoj ponudi ima sve za kućne ljubimce; hranu, opremu, preparate, vitamine za kućne ljubimce.
Pročitaj više

Braće Srnić 23a
Voždovac, Beograd

Pet shop Simba

Pet Shop Simba nalazi se u Starom Gradu. U ponudi ima veliki izbor hrane, opreme, kozmetike i vitamina za kućne ljubimce.
Pročitaj više

Višnjićeva 9
Stari grad, Beograd

Kavez za hrcka je mesto u kome ce vas hrcak provoditi najveci deo vremena. Hrčak je pufnast, mekan i zanimljiv kućni ljubimac, koji će svakodnevno svojim malim ludorijama uveseljavati vašu porodicu. Kavez će biti njegov dom, pa se potrudite da mu obezbedite sve kako bi se u njemu osećao komforno i prijatno.

Veoma je važno da se uvek rukovodite pravilom, kada su kavezi u pitanju – što veće, to bolje. Drugo pravilo jeste da kavez bude dobro osiguran, i treće da bude jednostavan za čišćenje.

Postoji nekoliko vrsta kaveza. Prvi je plastični modularni kavez, a njega karakteriše dosta pregrada i cevi. Drugi tip kaveza je mrežasti, koji obično ima plastičnu osnovu i treći je kavez sa sigurnosnim mrežastim poklopcem, tako zvani, akvarijum. 

Neko će se odlučiti za kavez koji je najjednostavniji za održavanje higijene, a to će onda biti mrežasti kavez sa plastičnim postoljem. Kavez koji ima puno pregrada i cevi, zadaće vam dosta posla dok ga očistite, dok je akvarijume teško istovremeno držati i čistiti. 

I što se tiče drugog kriterijuma, a to je protok vazduha, opet je mrežasti kavez najbolje rešenje. Kavez sa cevima i pregradama, neće imati najbolju ventilaciju, samim tim ni kvalitet vazduha. Isto važi i za akvarijume. Međutim, mrežasti kavez morate skloniti sa promaje, jer bi za vašeg hrčka moglo biti kobno.

Sigurnost kaveza je jako bitan uslov za srećan život vašeg hrčka. Prostori između pregrada ne bi trebalo da budu veći od 1.5 cm. Hrčci se veoma brzo izvešte da sami stručno otvaraju vrata, tako da ih morate obezbediti da budu dobro zatvorena. Horizontalno postavljene prepreke će omogućiti hrčcima da se penju po njima, a ukoliko imate kavez na više nivoa, morate svaki nivo obezbediti da hrčak ne bi pao i povredio se. 

Hrčci imaju običaj da žvaću kavez, odnosno relativno im brzo dosade igračke koje ste im kupili za glodanje. Ako ste nabavili plastični kavez, morate biti sigurni da hrčak ne može da pojede pregradice i pobegne. I ukoliko imate mrežasti kavez, hrčak će takođe pokušavati da glođe i žvaće pregrade, dok je akvarijum najbolje rešenje kada je ovaj kriterijum u pitanju.

Ove pufnaste životinjice vole da kopaju. Stoga, trebalo bi da im obezbedite kavez koji ima dubok sloj za kopanje. Ako kavez ima dovoljno duboko korito, hrčak će se zanimati kopanjem u dubinu, odnosno neće pokušavati da glođe pregradice sa strane. 

Točkovi su veoma bitni za hrčke, svi znamo da oni vole da ih okreću, odnosno da u njima trče. Oni bi obavezno trebalo da budu ugrađeni u kavez, i da budu dovoljno veliki.

Za kraj, ponovićemo najvažnije pravilo, a to je da kavez mora da bude što većih dimenzija, jer hrčci obožavaju da trčkaraju i da se igraju. Važno je da površina poda bude dovoljno velika. Osećaj prostranstva u velikom kavezu, omogućiće vašem hrčku da bude aktivan i srećan.

Kavezi za hrčke cene

Od 780 dinara do 7200 dinara. Cena uglavnom zavisi od veličine kaveza, kao i materijala od koga je sačinjen.

* Cene su date orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pet shop prodavnice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane