Dodaj firmu

Pet Shop Luna 73

Pet Shop Luna 73 novootvoreni objekat on nudi najsavremeniju opremu za Vaše kućne ljubimce, kao i najkvalitetniju hranu i vitamine za njihov rast i razvoj.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 9
Borča, Beograd

Blam pet shop

Nudimo Vam bogat izbor hrane i opreme za Vaše kućne ljubimce. Kod nas možete kupiti i ribice - zlatne japanke, kao i corner filtere za akvarijum.
Pročitaj više

Dušana Vukasovića 74v, I sprat
Novi Beograd, Beograd

Hrana za zeceve Pet shop Napast

Bilo da Vam je potrebna hrana, oprema ili igračke za Vašeg ljubimca, pet šop Napast nudi široku paletu proizvoda vrhunskog kvaliteta. U našoj ponudi možete naći sve što Vam je neophodno za pse, mačke, ptice, glodare, ribice, po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Kneza Višeslava 126
Čukarica, Beograd

Hrana za zeceve Pet shop Dr. Doggy

Prepustite brigu o Vašem ljubimcu pravim profesionalcima, posetite pet shop Dr Doggy na šest lokacija u Beogradu. Kao jedan od najstarijih pet shopova možemo da ponudimo najveći izbor hrane, opreme i kozmetike za Vaše ljubimce, po najpovoljnijim cenama.
Pročitaj više

Kirovljeva 17
Čukarica, Beograd

Hrana za zeceve Jelisaveta pet shop

Pet shop na Zvezdari sa hranom i opremom za mace, kuce, glodare, ribice, ptice.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 41
Zvezdara, Beograd

Arčijev Svet Pet shop

Pet vet Arčijev svet Pet shop nalazi se na Novom Beogradu. Kutak za ljubimce u kome ćete pronaći sve za vaše kuce i mace, od hrane preko opreme za pravilan rast i razonodu.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 45v
Novi Beograd, Beograd

Hrana za zeceve Pet shop Atos i Maša

Pet shop ATOS I MAŠA Vam nudi veliki izbor kvalitetne konzervirane i suve hrane za ljubimce, kao i opremu, igračke, transportere, jastuke i krevete. U okviru našeg pet shopa se nalazi i veterinarska apoteka u kojoj ćete pored potrebnih terapija i suplemenata dobiti i potrebne informacije i savete.
Pročitaj više

Studentski trg 4
Stari grad, Beograd

Pet shop Bio Dar

Sve što Vam je potrebno za kućnog ljubimca možete pronaći u Pet shopu Bio Dar u Beogradu, na teritoriji opštine Voždovac. Naš pet shop nudi Vam široku paletu proizvoda za ishranu i negu Vaših ljubimaca.
Pročitaj više

Kokanova 8
Voždovac, Beograd

Koja je najbolja hrana za zeceve? Verovatno ste se ponekada pitali da li zečevi mogu naučiti svoje ime i odazivati se na njega? Jedan od korisnih trikova da zec nauči da se zove na primer, Duško, jeste da svaki put kada mu date hranu, pozovete ga tim imenom, koje ćete izgovarati uvek istom intonacijom.

Svi uživamo u hrani, a u kojoj to hrani uživaju zečevi? Odnosno, koja hrana je neophodna i nezaobilazna u njihovoj ishrani?

Moraćete da obratite dosta pažnje na to koju hranu dajete svom zeki, jer oni imaju izuzetno osetljiv digestivni trakt. Ishrana mora biti dobro izbalansirana, da bi zec jačao imunitet, odnosno imao dobro zdravlje, dok sa druge strane, loša prehrana može biti kobna za zečeve.

Bez sena nema normalne probave, i to je ujedno glavni sastojak njihove ishrane. Zečevi jedu i do 80 puta dnevno, te im seno uvek mora biti dostupno. Visoko-kvalitetni komercijalni peleti obezbeđuju vašem zecu vitamine i minerale, kojih svakako nema u senu i travi. Stoga je fabrička hrana neophodna za uravnoteženu ishranu vašeg ušatog, pufnastog ljubimca. Oni imaju običaj da se prejedu peletima, i da postanu gojazni. Kada su ugojeni, onda su i tromi, pa nisu raspoloženi za igru. Ovaj problem možete relativno lako rešiti, time što ćete paziti koliko peletirane hrane dajete svom ljubimcu da bi on ostao u top formi. 

Međutim, sasvim mladi zečevi, u uzrastu od 7 nedelja do 7 meseci, zaista mogu jesti koliko žele, iz prostog razloga što je njihov rast ubrzan. Od sedam meseci do prve godine, možete polako da smanjuete količinu peleta. 

U skladu sa težinom vašeg slatkog ljubimca, odredite koliko ćete mu hrane davati. Ukoliko sporije dobija na težini, dajte mu više a ukoliko dobija lako, smanjite unos hrane. Zečevi koji su teški do 1 kg imaju brži metabolizam od većih i težih zečeva, i veće potrebe za energijom nego za vlaknima. Kao i kod ljudi, tako i kod zečeva, onoliko hranljivih sastojaka nam treba u zavisnosti koliko smo aktivni. Neko opšte pravilo u vezi zečeva glasi, da odrastao zec treba da pojede na dan, 25 grama peleta bogatih vlaknima po kilogramu njegove telesne težine. Ova hrana smanjuje rizik od pojave kuglica dlaka u crevima. Dobre strane su još da održava zdravlje koštanog sistema, obnavlja ćelije kože, dobro utiče na vid i reproduktivne organe.

Sastav fabričke hrane je uglavnom, 18-25 % vlakana, i od 14-22% proteina. Postotak proteina zavisi da li zec živi u stanu ili napolju. Kalcijuma treba da bude ispod 1%. 

Ukoliko se zec hrani životinjskim mastima, vremenom može dobiti kataraktu i simptome kao kod arteroskleroze. U ishrani ne treba da bude više od 2% masti. 

Fabričku hranu za zečeve možete kupiti u pet shop-ovima u različitim bojama i oblicima, međutim, preporuka je da ne kupujete zalihe za više od 6 nedelja. 

Hrana za zečeve cena

Od 170 do 470 dinara, pakovanje od 500 grama.

*Cene su informativnog karaktera, za sve preciznije informacije, predlažemo da kontaktirate pet shop prodavnice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane