Dodaj firmu

Oprema za akvarijume Akvarijum Art

Akvarijum Art je specijalizovana prodavnica koja se pored prodaje opreme za akvarijume i prodaju ribica i biljaka za akvarijume, bavi i stručnom izradom, uređenjem i održavanjem akvarijuma po sistemu ključ u ruke.
Pročitaj više

Gandijeva 122v, (lok. 7)
Novi Beograd, Beograd

Blam pet shop

Nudimo Vam bogat izbor hrane i opreme za Vaše kućne ljubimce. Kod nas možete kupiti i ribice - zlatne japanke, kao i corner filtere za akvarijum.
Pročitaj više

Dušana Vukasovića 74v, I sprat
Novi Beograd, Beograd

Aqua Zoo Shop

Naša želja je da Vašim kućnim ljubimcima pružimo sve što im je potrebno da budu zdravi, negovani i siti pa smo odlučili da Vam na jednom mestu obezbedimo sve ono što Vam je potrebno
Pročitaj više

Maksima Gorkog 25
Vračar, Beograd

Da bi vaš akvarijum savršeno funkcionisao i izgledao, odnosno da bi ribice bile vesele i srećne, neophodna je sledeća oprema za akvarijume: grejače, filtere, pumpe, osvetljenje (lampe), kao i ukrasno bilje, odnosno, dekoraciju za akvarijum.

Grejači za akvarijum

Da bismo postigli željenu temperatutu u akvarijumu, biće nam potrebni grejači. Oni sadrže termostat, koji će regulisati uključivanje i isključivanje grejača. Uzmite grejač koji će biti dovoljno velik i jak da može zagrejati odgovarajuću količinu vode u vašem akvarijumu. Ako razmišljate o utrošku struje, svodi se na isto, jer će manji grejač raditi duže, a veći će raditi kraće. Što se tiče toga gde postaviti grejač u akvarijumu, pravilo je da se postavlja tamo gde je najveća cirkulacija vode, te će u ovom slučaju i toplota koju grejač proizvodi biti ravnomerno raspoređena. 

Filteri za akvarijum

Postoje unutrašnji i spoljni filteri.

Spoljni filteri su preporučljiv vid filtracije. Veći su pa mogu smestiti više filtracionog materijala, a pošto se formira mnogo veća kolonija korisnih bakterija u filteru, lakše je uspostavljanje balansa u akvarijumu. Nikada ne možete previše filtrirati vodu, možete samo manje nego što treba, stoga odaberite što veći filter radi lakšeg održavanja akvarijuma i zdravlja vaših ribica.

Unutrašnji filteri se pričvršćuju za staklo uz pomoć magneta, imaju veliki volumen zbog optimalno oblikovanih filtracionih uložaka. Kroz sistem ventila, prolazi kompletni istok vode pri čišćenju. Poseduju priključke za dovod vode i difuzor za vazduh. 

Pumpe za akvarijum

Kod pumpi za akvarijum razlikujemo potapajuće i vazdušne pumpe.

Potapajuće pumpe su pouzdane, pružaju tih i konstantan rad. Na sebi imaju keramičku osnovu. Mogu da rade u vodi i izvan vode. Pružaju različitu dubinu maksimalnog potapanja (od 1.5 m, pa nadalje), i obezbeđuju dobar protok vazduha.

Što se vazdušnih pumpi tiče, one poseduju obično dva izlaza i dve brzine, odlikuju se malom potrošnjom struje, te svojom dugovećnošću i pouzdanošću. Namenjene su za slatkovodne i morske akvarijume. Različitog su kapaciteta, pa odaberite pumpu koja odgovara potrebama vašeg akvarijuma, u odnosu na njegovu zapreminu.

Osvetljenje za akvarijum

Da bi se pojačale boje u akvarijumu, da bi kolorit vašig egzotičnih ribica došao do izražaja, kao i rast biljaka bio pospešen, biće vam potrebna rasveta. Možete birati UV-filter lampe, podvodne reflektore sa pet različitih boja filtera, LED rasvetu koja je pogodna za otvorene akvarijume...

Dekoracija za akvarijum

Nijedan akvarijum nije kompletan bez svoje dekoracije. Tu podrazumevamo razno bilje, kao i šarene kamenčiće. Vaše ribice će bolje napredovati ukoliko imate puno biljaka, jer će tada voda u akvarijumu zapravo, biti čistija. Biljke su bitne za uspostavljanje biološke ravnoteže u akvarijumu, iako ih većina ljudi posmatra samo kroz njihovu estetsku ulogu. Neke od ovih akvarijumskih biljaka zahtevaju jaku svetlost, dok neke druge vole prigušeno svetlo i meku vodu. 

Što se tiče ukrasnih kamenčića, pomoću njih možete praviti podvodne vrtove, ili izabrati neke koji imaju oštre linije i reljef, možete izabrati veoma popularne grane i ploče, ili okamenjeno drvo, korale... Pustite mašti na volju!

Oprema za akvarijume – cene

Potapajuće pumpe, od 740 do 12700 dinara

Vazdušne pumpe, od 500 do 1200 dinara

Kanister filteri, od 7800 do 10200 dinara

Unutrašnji filteri, od 810 do 2440 dinara

Rasveta, od 2350 do 4900 dinara

Grejač, od 530 do 930 dinara

Dekoracija za akvarijum, od 4-7 dinara po kamenčiću, biljke od 150 do 800 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pet shop proavnice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane