Dodaj firmu

Akvarijumi Akvarijum Art

Akvarijum Art je specijalizovana prodavnica koja se pored prodaje opreme za akvarijume i prodaju ribica i biljaka za akvarijume, bavi i stručnom izradom, uređenjem i održavanjem akvarijuma po sistemu ključ u ruke.
Pročitaj više

Gandijeva 122v, (lok. 7)
Novi Beograd, Beograd

Blam pet shop

Nudimo Vam bogat izbor hrane i opreme za Vaše kućne ljubimce. Kod nas možete kupiti i ribice - zlatne japanke, kao i corner filtere za akvarijum.
Pročitaj više

Dušana Vukasovića 74v, I sprat
Novi Beograd, Beograd

Princ pet shop

Obezbedite kraljevsku ishranu, negu i zabavu za Vašeg ljubimca, posetite pet shop Princ na Vračaru. Pored velikog izbora hrane i opreme za pse, mačke, glodare, ptice i ribice, iz naše ponude izdvajaju se moderno dizajnirana odelca, krevetići i igračke.
Pročitaj više

Maksima Gorkog 35
Vračar, Beograd

Aqua Zoo Shop

Naša želja je da Vašim kućnim ljubimcima pružimo sve što im je potrebno da budu zdravi, negovani i siti pa smo odlučili da Vam na jednom mestu obezbedimo sve ono što Vam je potrebno
Pročitaj više

Maksima Gorkog 25
Vračar, Beograd

Akvarijumi Pet shop Dr. Doggy

Prepustite brigu o Vašem ljubimcu pravim profesionalcima, posetite pet shop Dr Doggy na šest lokacija u Beogradu. Kao jedan od najstarijih pet shopova možemo da ponudimo najveći izbor hrane, opreme i kozmetike za Vaše ljubimce, po najpovoljnijim cenama.
Pročitaj više

Kirovljeva 17
Čukarica, Beograd

Akvarijumi Jelisaveta pet shop

Pet shop na Zvezdari sa hranom i opremom za mace, kuce, glodare, ribice, ptice.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 41
Zvezdara, Beograd

Moja ljubav pet shop

Pet Shop “Moja ljubav” je mesto za sve nas ljubitelje životinja gde se ljubimci i vlasnici uvek raduju novim susretima.
Pročitaj više

Majora Ilića 5 (preko puta Palilulske pijace)
Palilula, Beograd

Pet shop Simba

Pet Shop Simba nalazi se u Starom Gradu. U ponudi ima veliki izbor hrane, opreme, kozmetike i vitamina za kućne ljubimce.
Pročitaj više

Višnjićeva 9
Stari grad, Beograd

Akvarijumi ulepsaju svaki prostor. Odlučili ste da deo netaknute prirode unesete u svoj dom, ali ste neiskusni, i želite da saznate svaku informaciju koja vam može biti od pomoći?

Pokušaćemo da vam približimo ovu čudesnu vodenu kutiju, punu šarenolikih, veselih stvorenja i neobičnog morskog bilja.

Prvo pravilo glasi, da ne kupujete mali akvarijum. Čak i najiskusnijim akvaristima, mali akvarijum je veliki izazov. Možda zvuči nelogično, na prvi pogled, ali je tako, a evo i zašto. Kada je zapremina vode mala, njeni glavni i osnovni parametri se menjaju veoma brzo i vi ne smete napraviti nikakvu grešku. Za primer uzmimo veliki akvarijum. Svaka eventualna pogreška koju biste načinili, manje bi uticala na ribice, i ne bi se dogodilo ništa strašno. Ako je akvarijum mali i vi nešto pogrešite, svakako će negativan efekat biti izraženiji. A vi to svakako ne želite. Zato, nabavite akvarijum iznad 20 galona.

Iako biste što pre želeli da vaše ribice zaplivaju u svom novom domu, sa tim ne bi trebalo žuriti. Voda u akvarijumu mora se stabilizovati, odnosno rastvoreni gasovi, minerali, teški metali i hemikalije. To bi dalje značilo, da voda u akvarijumu mora da odstoji dan ili više kako bi hemijski sastav vode bio sasvim neškodljiv za vaše ribice.

Ribice bi trebalo dodavati postepeno, za početak, dve male i izdržljive. Pri odabiru će vam pomoći stručno lice, nemojte sami nasumice birati, velika je verovatnoća da pogrešite. Dok vrednosti amonijaka i azota ne porastu i ponovo padnu na nulu, nemojte dodavati još ribica. Znači, naoružajte se strpljenjem, i sve će proteći u najboljem redu, akvarijum će uskoro imati puno svojih šarenih stanovnika.

Niko ne voli gužvu, pa ni ribice. One vole slobodno da plivaju, potreban im je prostor. Korisno je znati da ribica veličine od 3-4 cm zahteva od 3 do 5 litara vode. Takođe, neke ribice jednostavno nisu dobri drugari, odnosno, neće se lepo slagati međusobno. Posavetujte se sa stručnim licem kod koga nabavljate akvarijum i ribice, koje su to miroljubive ribice koje napreduju u sličnim uslovima vode. Neke vole vodu niže temperature, dok su druge ribice tropske, na primer.

Akvarijumi iskustva

Potrebno je dodati i akvarijumsko bilje i  podlogu, kako bi estetski utisak bio kompletan. Iskustvo akvarista govori da su ribice zdravije i da duže žive u akvarijumima koji su puni biljaka, nego u onim akvarijumima gde se uslovi za život održavaju tehničkim pomagalima. Bez biljaka, voda se mnogo brže prlja i zamućuje. Možemo ih podeliti u dve skupine: Podvodne  biljke, koje sve svoje delove imaju ispod površine vode; Druga vrsta su biljke čiji veći deo izranja iznad površine vode. 

Akvarijum nikada ne možete previše filtrirati, možete samo manje nego što je potrebno. Zato uvek birajte veći i jači filter. 

Da bi vaše ribice bile srećne, zdrave i dugovečne, potrebno je redovno održavanje njihovog doma. Zamenom dela vode svežom vodom i usisavanjem šljunka, uklonićete otpade koji se nagomilavaju u akvarijumu. Ukoliko ovo ne činite, vaše ribice mogu biti pod stresom, jednostavno, jer im ne odgovaraju uslovi u kojima žive. Ako ste početnik, a sve zbog sigurnosti i zdravlja vaših ribica, razmislite da održavanje akvarijuma prepustite firmi/servisu, koji se ovim poslom profesionalno bave, a vi, bezbrižno uživajte!

Akvarijumi cene

Cene manjih akvarijuma se kreću od 5500 do 13500 dinara, preko većih od 27500 do 32700 dinara, do najvećih, od 98000 do 108 000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pet shop prodavnice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane