Dodaj firmu

Ribice za akvarijum Akvarijum Art

Akvarijum Art je specijalizovana prodavnica koja se pored prodaje opreme za akvarijume i prodaju ribica i biljaka za akvarijume, bavi i stručnom izradom, uređenjem i održavanjem akvarijuma po sistemu ključ u ruke.
Pročitaj više

Gandijeva 122v, (lok. 7)
Novi Beograd, Beograd

Pet Shop Luna 73

Pet Shop Luna 73 novootvoreni objekat on nudi najsavremeniju opremu za Vaše kućne ljubimce, kao i najkvalitetniju hranu i vitamine za njihov rast i razvoj.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 9
Borča, Beograd

Blam pet shop

Nudimo Vam bogat izbor hrane i opreme za Vaše kućne ljubimce. Kod nas možete kupiti i ribice - zlatne japanke, kao i corner filtere za akvarijum.
Pročitaj više

Dušana Vukasovića 74v, I sprat
Novi Beograd, Beograd

Aqua Zoo Shop

Naša želja je da Vašim kućnim ljubimcima pružimo sve što im je potrebno da budu zdravi, negovani i siti pa smo odlučili da Vam na jednom mestu obezbedimo sve ono što Vam je potrebno
Pročitaj više

Maksima Gorkog 25
Vračar, Beograd

Arčijev Svet Pet shop

Pet vet Arčijev svet Pet shop nalazi se na Novom Beogradu. Kutak za ljubimce u kome ćete pronaći sve za vaše kuce i mace, od hrane preko opreme za pravilan rast i razonodu.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 45v
Novi Beograd, Beograd

Ribice za akvarijum su divna stvorenja. Čak i sasvim mali akvarijum, može biti izvor velike radosti, kako za vas, tako i  za sve vaše ukućane, a posebno decu. Miran, bezbrižan, relaksirajući podvodni svet sa šarenim, veselim bićima, u momentu će popraviti vaše raspoloženje, opustiti vas i staviti osmeh na lice! 

Postoji mnogo vrsta egzotičnih ribica. Sve se one razlikuju međusobno, po načinu života i ponašanju, ali i po nekim uslovima koje traže: određena temperatura, kiselost odnosno ph vrednost vode, dovoljno izlaganje svežem vazduhu kao i svetlost u prostoru u kome žive. 

Veoma važno je odabrati dovoljno veliki akvarijum, da u njemu ne bi bila gužva, jer svi mi volimo prostor i slobodu kretanja, pa tako i ribice. Obratite pažnju na to čime ćete ukrasiti akvarijum, kao i u kom delu vašeg stana ćete ga postaviti, jer ne bi smeo biti izložen direktnom suncu. Korisno je znati da ribica veličine 3-4 centimetara zahteva 3-5 litara vode. 

Kada ste kupili akvarijum, i sve povezali, potrebno je da stavite ribice u njihov novi dom. Ukoliko ste početnik u akvaristici i ovo vam je prvo iskustvo i prvi akvarijum, stručnjaci savetuju da kupite zlatne ribice – popularno se zovu japanke, gupi, moli, plati, zebrice, mrenice...

Kada birate ribice, uvek je bitno da budu živahne, vesele i dobro uhranjene, jer je to znak njihovog dobrog zdravlja. Trebalo bi da znate najosnovnije podatke o tome odakle riba potiče, koliko je stara, čime se hrani... 

Ribice za akvarijum iskustva

Interesantno je da ribice imaju svoj karakter, odnosno temperament. To bi značilo da neke vrste ribica, iako vam se dopadaju, ipak ne smete kombinovati. Preporuka je da svaku ribicu koju kupite stavite u odvojenu posudu, gde ćete je držati 2 nedelje, prilikom čega ćete se uveriti da li je ribica sasvim zdrava. Ukoliko biste bolesnu ribu ubacili među ostale zdrave ribice, moglo bi doći do širenja zaraze, tako da karantin ima preventivni efekat.

Pošto ljudi najčešće uzimaju japanke, napisaćemo par reči o ovoj ribici. Znamo da je zgodna za početnike, a osnovno je da znate da se hrani jednom dnevno, i da je ne smete ni prehranjivati niti puštati da bude gladna. Inače, mnogo toga voli da jede i nije izbirljiva. Ona vodi poreklo iz Azije, i može da poraste čak i do 20 cm. Odgovara joj temeratura vode od 18-20 stepeni. Neke mane ovih ribica su što malo više uprljaju vodu u kojoj borave, te što vole da grickaju akvarijumsko bilje. 

Lemon tetra, je mirna ribica, dobar plivač i pogodno ih je imati do šest u malom jatu. Potrebno im je mnogo prostora za plivanje, jer su veoma aktivne, a temperatura vode bi trebalo da bude od 22 – 26 stepeni. Porastu oko 5 cm, i ženka je nešto veća od mužjaka. Što se tiče ishrane, nije puno zahtevna, ali radi dobrog opšteg zdravstvenog stanja, povremeno bi joj trebalo priuštiti živ obrok.

Orange Chromide, ove ribice narastu do 7, 5 cm, i zanimljivost je, da su pomalo stidljive, pa ih treba držati u njihovom jatu. One vole temperaturu od 22-24 stepena, a vaš akvarijum obezbedite sa puno biljaka, jer ih ove ribice vole. Mana ovih ribica je što su probirljive kada je ishrana u pitanju. Inače, veoma su lepih i živopisnih boja. 

Leopard Corydoras, ove ribice žive veoma dugo i hrane se uginulim materijama. Vole da se skrivaju, pa im treba obezbediti dosta mesta za to. Najviše će im odgovarati temperatura tropskih akvarijuma. Porastu do 9 cm.

Kasnije, kada se uvežbate i postanete iskusni u akvaristici, možete dodati još ribica, ali uvek imajte na umu da im obezbedite dovoljan prostor. Samo tako će biti srećni stanovnici vašeg doma u koji su udahnule čaroliju podvodnog sveta.

Ribice za akvarijum cene

Od 50 do 350 dinara po ribici, u zavisnosti od vrste. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane