Dodaj firmu

Zastita od krpelja i buva jako je vazna, pogotovo kada udjemo u topliji deo godine koji je vreme kada vlasnici sa svojim ljubimcima provode veliki deo dana napolju, u prirodi. Tome se svi unapred radujemo, ali u igri i zabavi možemo zaista uživati, samo ako svog četvoronožnog prijatelja zaštitimo od neželjenih gostiju.

Zaštita od krpelja

Krpelji mogu biti zaista opasni, kako za psa tako i za čoveka. Naime, pored običnih krvopija, postoje i one koje su zaražene, tj. krpelji koji prenose Lajmsku bolest. Nezaštićen pas koji je zadobio ujed zaraženog krpelja zahteva posebnu negu, a nažalost, događa se da stariji i onemoćali psi ne mogu da se izbore, pa se cela situacija završava na najgori mogući način.

Dakle, ne bi trebalo da čekate da pas odreaguje na parazite, već je najbolje da preventivno osigurate svog prijatelja. Na tržištu postoji niz preparata protiv krpelja, na primer, to su specijalne ogrlice, ampule ili tablete.

Zaštita od buva

Buve su veoma opasne, zbog toga što ih vaš pas može uneti u kuću. One se u kući sakrivaju na raznim mestima, kao što su pukotine, parket i slično. Nemojte da dozvolite da celu kuću morate da čistite od buva, kada je mnogo bolje da kupite neke od preparata koji će odbijati buve od vašeg psa čak i u najgušćoj travi.

Zaštita od krpelja za pse i mačke

Ako niste sigurni koje sredstvo da odaberete kao preventivnu zaštitu, tada je dobra odluka da se konsultujete sa veterinarom. U praksi, mnogi preparati su se pokazali kao efikasni i mogu ubiti i odrasle buve, jaja i larve, a tako isto i krpelje u svim njihovim fazama.

Zaštita od buva za pse i mačke

Pse i mačke bi trebalo pregledati, i posebno obratiti pažnju na delove oko ušiju, vrata kao i na svim onim mestima gde je dlaka gusta. Primera radi, ako četkate psa deo po deo, najlakše ćete moći da primetite ako se zakačio neki krpelj.

Buve su male i crne, i takođe ih je moguće zapaziti kada se razgrne dlaka, posebno duž kičme.

Zaštita od krpelja prodaja

U našoj zemlji, krpelje možete da zateknete tokom čitave godine, pa čak i u decembru, na primer, kada većina vlasnika to ne očekuje. Buve i krpelji su ektoparaziti koji se najčešće nalaze u visokoj travi, žbunju, ali i na drveću, a udarna sezona im je tokom najtoplijih letnjih meseci. Krpelji uz pomoć usnog aparata koji se naziva rilica, probijaju kožu psa i hrane se krvlju.

To možete da primetite i pregledom kože psa, jer na mestu uboda koje predstavlja ulazno mesto infekcije nastaje oštećenje kože. Osim spomenute Lajmske bolesti, krpelji prenose i babeziozu (krpeljsku groznicu), erlihiozu, anaplazmozu i druge.

Preparate za zaštitu pasa i mačaka od buva i krpelja možete da kupite u veterinarskim apotekama i pet šopovima, a takođe i online putem.

Zaštita od krpelja i buva – cena:

Cene preparata su različite, u zavisnosti da li se radi o ogrlici, ampulama, prašku ili tabletama. Mi ćemo navesti primer da je cena ogrlice za pse male i srednje veličine oko 3000 dinara i ovu zaštitu možete da koristite tokom šest – sedam meseci.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na ovoj stranici.

Idi na vrh strane