Dodaj firmu

Hrčak Jelisaveta pet shop

Pet shop na Zvezdari sa hranom i opremom za mace, kuce, glodare, ribice, ptice.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 41
Zvezdara, Beograd

Ukoliko volite male životinje koje ne zahtevaju previše brige, tada je hrcak dobar izbor. Naime, ova ljupka životinjica, koju nazivaju i džepnim ljubimcem, danju uglavnom spava, a noću „luduje“.

Korisno je znati, odmah na početku, da ne zahteva puno prostora i da je jednostavan i lak za održavanje.

Hrčak kao kućni ljubimac

Posmatrati hrčka kako se igra veoma je interesantno, jer je on živahan i brz. Kada govorimo o rasama, napomenućemo da postoji sirijski ili zlatni hrčak, što je ujedno i rasa koju ćete najčešće zateći kod ljubitelja ove pufnaste životinjice.

Njegov izgled je takav da mu je stomak svetao, dok je ostali deo tela zlatno braon. Zbog toga je stekao i nadimak otmeni hrčak, a dodatno simpatičnim ga čine tamne oznake na obrazima. Pre nego što se odlučite da nabavite sirijskog hrčka, korisno je da znate da su oni samotnjaci, tako da bi trebalo da ih držite pojedinačno, jer izuzetno čuvaju svoju teritoriju.

Osim otmenog hrčka, možete da se odlučite i za ruskog, kineskog i sibirskog hrčka.

Šta jede hrčak?

Oko pravilne ishrane hrčka nećete imati nikakvih problema, pošto je dovoljno da u pet shopu kupite gotovu hranu, koja je mešavina raznog zrnevlja ili je u obliku granula. Jelovnik svog ljubimca možete da obogatite šargarepom, jabukom, bananom, borovnicama, lešnikom...

Naravno, pazićete da hrčku uvek bude dostupna sveža voda za piće.

Koji su uslovi potrebni za gajenje hrčka?

Da bi vaš hrčak bio srećan i zadovoljan, a pre svega zdrav i da bi dugo živeo, neophodno je da mu obezbedite adekvatne uslove za život. To bi značilo da mora da ima prostrani smeštaj, koji je pri tome jednostavan za održavanje higijene, ali i siguran.

Primera radi, možete odabrati kavez koji ima dimenzije 60 x 50 x 40 centimetara. Na dno se stavlja piljevina, a da bi se hrčak osećao baš kao kod svoje kuće, u samom kavezu treba da ima raznih točkića i drugih igračaka za glodare, posudica za vodu i hranu, još kućica...

Koliki je životni vek hrčka?

Hrčci su veoma umiljati i dragi, veseli i razdragani kućni ljubimci, ali bi trebalo da znate da je njihov očekivani životni vek svega od dve do tri godine.

Igračke za hrčka

Ako ste nekada bili u gostima kod prijatelja koji imaju hrčka, tada svakako znate da je omiljena igračka ovih životinjica – točak. Oni po njemu trče i okreću ga stalno, tako da prelaze čak i po nekoliko stotina metara svakoga dana.

Druga stvar koju bi trebalo da nabavite je lavirint, kroz koji hrčci obožavaju da se provlače. Oni prosto uživaju da dolaze u bezizlazne situacije, a onda da traže spas, što ih podseća na prirodne uslove, gde ih vrebaju razne grabljivice.

Hrčak cena – koliko košta jedan hrčak?

Hrčak košta svega oko 250 dinara u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane