Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Overa dokumenata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Overa dokumenata

Ako imate određen dokument, za koji vam je potreban prevod na engleski, nemački, francuski, španski, italijanski ili bilo koji drugi jezik, neophodna će vam biti usluga sudskog tumača.

 

 

Sudski tumači za određeni jezik imaju ulogu da izdaju overeni prevod dokumenta i da garantuju da je takav prevod istovetan originalu. 

Šta podrazumeva usluga sudskog tumača kod overe dokumenata?

Prevođenje i overa prevedenog dokumenta pečatom stalnog sudskog tumača, predstavlja suštinu usluge sudskih tumača za bilo koji jezik. Prevodilačke agencije koje nude pomenutu uslugu, prevode pravna akta na sve evropske i većinu svetskih komercijalnih jezika. 

Šta je to neovereni prevod?

Kao što mu i samo ime kaže, ovakav prevod ne sadrži overu ovlašćenog sudskog tumača. U tom smislu, uglavnom se prevode u elektronskom formatu i to u Word-u, Excel-u, Power Point-u, ili u PDF formatu. 

Takođe, neovereni prevodi se mogu izdati i u papirnom i u elektronskom obliku.

U svakodnevnom životu, javlja se potreba za prevođenjem marketinških tekstova, poslovnih pisama, prezentacija u Power point-u, prevođenje reprezentativnih materijala za sajmove i izložbe, kao i prevod dokumenata za službene i privatne svrhe.

Klijentima je često neophodan prevod turističkih ponuda, jelovnika, razglednica, flajera, ponuda hotela i raznog drugog materijala.

Overeni prevod

Kada kažemo overeni prevod, mislimo na prevod koji je izvršen od strane sudskog tumača. To može biti bilo koja isprava koju je klijent doneo, a koju sudski tumač prevede i overi svojim pečatom i potpisom. Na taj način, sudski tumač jamči da prevod sadržajno, stilski kao i terminološki u potpunosti odgovara originalu, to jest izvornom tekstu.

 

 

Možda vam je potreban prevod sa srpskog na neki drugi evropski ili svetski jezik, ali se isto tako može javiti neophodnost da se prevod izvrši na kineski, japanski, arapski ili korejski jezik, na primer. 

Ni u tom slučaju ne morate brinuti, pošto profesionalne agencije za prevođenje pružaju maksimalno profesionalnu uslugu prevođenja, kako za pojedince, tako i za kompanije, preduzeća, i sve druge poslovne subjekte.

Overa dokumenata – iskustva

U svakodnevnoj praksi agencija za prevođenje javljaju se dokumenti poput diploma, pasoša, ugovora, sertifikata, izvoda iz registra, lekarskih nalaza, potvrda o bračnom stanju, prevodi policijskih zapisnika, potvrda o nekažnjavanju, izvoda iz matične knjige rođenih, venčanih i umrlih, zatim prevodi svedočanstva, raznih ovlašćenja...

Uz sve navedeno, na usluzi vam stoji i prevođenje web sajtova, čime svoju internet prezentaciju možete učiniti takvom da je ceo svet razume. Klijentima često zatreba prevod aplikacija, video i audio materijala i slično.

U konačnu cenu koju ćete platiti, uračunate su lektura i korektura. Ukoliko su vam potrebne usluge simultanog prevođenja, takođe se možete dogovoriti sa timom odabrane agencije za prevođenje.

Overa dokumenata – cena prevoda:

Overa prevedenih tekstova u proseku je 5 evra po strani, uz prethodnu proveru prevoda. 

Cene se razlikuju za pravna i fizička lica. Za fizička lica, prevodilačka strana bez overe, kreće se od 900 dinara pa naviše, dok za stranu sa overom treba platiti u proseku oko 1600 dinara. 

Za pravna lica, jedna prevodilačka strana bez overe je od 1000 dinara pa naviše, dok za stranu sa overom, treba platiti u proseku 1900 dinara. 

Cena će zavisiti i od složenosti teksta koji se prevodi, ali i od roka za koji je potrebno prevesti dokument. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

07.09.2018
Andriajana Simic

Procedura overe dokumenata zavisi od vrste dokumenata. Sve zavisi od toga sta tacno zelite. Ukoliko pricamo o kupoprodajnom ugovoru onda je danas zakon takav da vam je za overu potreban pecat i potpis javnog beleznika.

06.09.2017
Filip Milutinovic

Kako god da okrenete, cesto ona nije ni malo naivna. Nije tu nesto posebno tesko da se nauci ili razume vec je problem u tome da je overa dokumenata pre ili kasnije svima potrebna kao garant jednog kvaliteta.

05.05.2017
Lea Stankovic

Moje je licno misljenje takvo da ona u svakom slucaju zahteva jedno i vise nego posebno resenje.

21.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Kako god da okrenete, mora ona da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

07.04.2017
Simona Vucinic

Po pravilu, ona moze i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

22.03.2017
Todor Markovic

Overa dokumenata je nesto sto treba i mora da se posebno plati. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.

08.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je ovo nesto sto je poprilicno skupo. Sve drugo je mnogo losije resenje.

02.03.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju je ovo nesto sto treba da se posebno plati. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

14.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, obicno se u danasnje vreme overa dokumenata odvija na jedan legalan nacin, odnosno sve mora da se uradi kod notara. Medjutim, problem je sada u tome sto sve to jako puno kosta.

17.01.2017
Petar Jankovic

Ovo svakako nije aktivnost sa kojom je potrebno da se igrate.

28.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je ipak nesto sto treba da uradite samo na nekom profesionalnom mestu. Mada, sve to moze bas onako poprilicno da kosta.

12.12.2016
Ivan Stojanovic

Licno ako mene pitate, po pitanju overe dokumenata, najbolje je da se raspitete koje je tacno radno vreme u opstini i da se tamo na vreme pojavite kako ne biste cekali puno u redu.

24.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju brze overe dokumenata, bez nekih velikih redova cekanja, najbolje bi bilo da posetite agenciju MRP editorial i da se po tom pitanju licno uverite u kvalitet.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Sigurno je po pitanju pojedine overe dokumenata potreban jedan kvalitetan tumac. Zato treba da se obratite prevodilackoj agenciji Lana.

14.09.2016
Marko Petrovic

Postoji u danasnje vreme dosta razlicitih agencija u kojima se na jeda kvalitetna i dobar nacin pruzaju razlicite usluge, ukljucujuci u uslugu overe dokumenata.

11.08.2016
Dusan Markovic

bas sam skoro izmedju sebe i prodaca pravio kupoprodajni ugovor za neku zemlju. Vise ne psotoji overa u sudu vec se sada sve radi kod notara koji inace debelo naplacuju za tu svoju uslugu.

11.07.2016
Stojance Ristovski

Procedura overe dokumenata zavisi od vrste dokumenata. Sve zavisi od toga sta tacno zelite. Ukoliko pricamo o kupoprodajnom ugovoru onda je danas zakon takav da vam je za overu potreban pecat i potpis javnog beleznika.