Dodaj firmu

Vavilon prevodi d.o.o

Agencija za prevodilačke usluge Vavilon Prevodi počela je sa radom 2014. godine sa ciljem da ponudi visok kvalitet prevoda na preko 30 jezika. Pored standardnog pismenog prevođenja dokumentacije sa ili bez overe sudskog tumača, domen rada ...
Pročitaj više

Kneza Milosa 83, Beograd
Savski venac, Beograd

Sudski tumač – prevodilac za poljski jezik, koje usluge nudi? Tokom istorije, na razvoj poljskog jezika uticali su razni drugi jezici. Najpre je uticaj imao latinski, zatim nemački, dok se koreni književnog poljskog jezika vezuju za doba italijanske renesanse. Tokom ratova, različita politička dešavanja su uticala na poljski jezik, a među poslednjim uticajima na ovaj jezik imao je ruski. 

Poljskim jezikom danas govori oko 240 miliona svetskog stanovništva, dok je on maternji za 200 miliona ljudi. 

Prevodilac za poljski jezik

Prevodilačke agencije u svojim timovima imaju honorarno zaposlene saradnike koji su uvek spremni da započnu sa prevođenjem bilo kakvog materijala sa poljskog ili na ovaj jezik. 

U praksi se često dešava da klijentima zatreba prevođenje sa poljskog na neki evropski ili svetski jezik. U tom smislu, agencije za prevođenje mogu se pohvaliti stručnim timom koji govori oko 50 svetskih jezika, uključujući i latinski i znakovno pismo.

Bez obzira da li vam je potreban prevod sa poljskog na arapski, sa japanskog na poljski ili kombinacija poljski – norveški, francuski – poljski, kao i mnoge druge, to uopšte ne predstavlja ni najmanji problem.

Ako imate svoju web prodavnicu i želite da svoje proizvode plasirate na tržište Poljske, neophodan će vam biti prevod takvog sajta. Tačan i precizan prevod nije dovoljan, već se insistira na prevođenju u duhu poljskog jezika, jer samo na taj način proizvodi ili usluge koje nudite putem online prodavnice, mogu biti prijemčivi za Poljake.

Isti je slučaj i ako se prevodi knjiga sa srpskog na poljski, razni softveri, aplikacije, programi...

Sudski tumač za poljski jezik

Pečat i potpis, dve su stvari bez kojih nijedan dokument ne može biti pravno važeći pred nadležnim institucijama. Ako želimo da ostvarimo neka svoja prava, verifikovanje prevoda može obaviti samo lice koje je ovlašćeno od strane Republike Srbije, i koje je položilo zakletvu pred nadležnim Sudom, da će štititi privatnost informacija i podataka sa kojima dolazi u kontakt.

Takva lica se nazivaju sudskim tumačima. Ako imate diplomu o završenom fakultetu, na primer, ona pravno nije validna ako je samo prevedena na poljski, već prevod mora biti i overen. 

Pre nego što sudski tumač za poljski jezik stavi svoj pečat i potpis na prevod, on će još jednom uporediti istovetnost sa izvornim tekstom, odnosno originalom.

Iz svega navedenog proizlazi obaveza vas kao klijenata, da dostavite prevodilačkoj agenciji na uvid original dokumenta ili overenu kopiju, kako bi se ispoštovala zakonska procedura.

Dobro je iskoristiti mogućnost konsultativnih sastanaka, koji se obično ne naplaćuju, i tokom kojih možete dogovoriti sve finese vezane za saradnju sa prevodilačkom agencijom, pa tom prilikom možete doneti originalna dokumenta. 

Dostava se vrši kurirskom službom agencije za prevođenje, putem preporučene pošte, a u svakom trenutku ste dobro došli i lično da preuzmete svoj verifikovan prevod. 

Prilikom slanja preko kurira ili pošte, dostaviće se dva štampana primerka, dok za prevode kojima nije potrebna overa, dostava može biti obavljena putem mail-a. 

Sudski tumač – prevodilac za poljski jezik – cena:

Prosečna cena prevoda i overe sa i na poljski jezik, kreće se oko 1400 dinara. Potrebno je naglasiti da se svaki dokument računa kao jedna prevodilačka strana, bez obzira na njegov broj slovnih mesta.

U drugim slučajevima, prevodilačka strana sadrži od 1650 do 1800 karaktera, uključujući i razmake. 

Na to koliko ćete platiti utiče da li imate već gotov prevod, pa vam je samo potrebna overa uz prethodnu proveru, što se naplaćuje 5 evra po strani, zatim cena zavisi od kompleksnosti teksta, rokova u kojima želite da budete ispoštovani...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prevodilačke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane