Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Evropski gradovi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Evropski gradovi

Verovatno ne postoji nijedan čovek na svetu koji ne voli da putuje, a Staru damu, ili Evropu, želimo da obiđemo mi koji smo rođeni u nekoj od njenih zemalja, a takođe i turisti iz čitavog sveta – Amerike, Australije, Kanade, Azije...

evropski gradovi

 

Zbog toga se iz godine u godinu javlja sve veće interesovanje za evropskim gradovima, njihovim obilascima, te upoznavanjem sa istorijom i kulturom, kao i mentalitetom naroda određenih zemalja.

Aranžmani za evropske gradove

Evropu i njene gradove, možete obići na razne načine – putujući autobusom, avionom ili vozom. Turističke agencije prate i osluškuju želje i potrebe putnika, prihvataju sve korisne sugestije, tako da je zahvaljujući tome, svake sezone u ponudi sve više raznih kružnih tura.

Evropa je posebno lepa u  proleće, tako da možete da izaberete putovanje po svojoj meri. Postoje razni programi puta i aranžmani za mnoge evropske gradove  i države – Švajcarsku, Toskanu, Rim, Milano, Alzas i Švarcvald, Dvorce Bavarske, Lisabon, Cinque Terre, Prag, Pariz, Beč...

Obilazak evropskih gradova

Stara latinska izreka kaže da „Svi putevi vode u Rim“, pa tako i vas može povesti vaš put prema Večnom gradu. Aranžmani mogu predvideti tri noći i šest dana boravka u glavnom gradu Italije, i svakako ćete biti oduševljeni Gradom na sedam brežuljaka, obilaskom Koloseuma, posetom Vatikanu, ali i espressom koga ćete popiti u Via Veneto, a podrazumeva se da ćete i poželeti želju i ubaciti novčić u fontanu...  Vratićete se prepuni utisaka, koje dugo vremena nećete moći da zaboravite.

Ako želite da se otisnete u Grad svetlosti i ljubavi, onda je vaša destinacija – Pariz. Možda to niste znali, ali glavni grad Francuske je, na određen način posmatrano, skup šarmantnih sela, a svako od njih ima svoje atrakcije i znamenitosti. Barem jednom u životu morate videti Ajfelovu kulu, Trijumfalnu kapiju, Notr Dam, Jelisejska polja, muzej Orsaj, čuveni Luvr, Versaj, Diznilend...

Ukoliko želite da vidite Zlatni grad ili Grad sa stotinu tornjeva, tada se zaputite u Češku. Epitet „zlatni“, Prag je dobio zbog toga što se smatra jednim od najlepših gradova u celom svetu. Nalazi se pokraj reke Vltave, a verovatno će najjači utisak na vas ostaviti Karlov most sa kojeg se pruža pogled na Praški dvorac, sagrađen u devetom veku.

Putovanja kroz evropske gradove

Beč je tako blizu Beogradu, ali kada stignete u ovaj stari grad, imaćete utisak da ste otišli nekuda veoma daleko. Simboli Beča su valcer, bečka filhalrmonija, balovi, Saher torta... Kada prošetate kompleksom u kome je smešten čuveni dvorac Šenbrun, skoro bukvalno ćete se naježiti od vetrova istorije koji duvaju svuda oko vas. Kada vas turistički vodič provede kroz srce grada, ostaćete zadivljeni lepotom arhitekture i znamenitostima.

Ako želite da se otisnete u zemlju vetrenjača, lala, klompi i svetski poznatih sireva – tada bi trebalo da posetite Holandiju, odnosno Amsterdam. Živopisni kanali i mostovi, ostaviće prvi utisak na vas, a nakon toga ćete se oduševiti muzejima, gde vas očekuju Rembrant, Van Gog, van Ajk i mnogi drugi. Boravkom u ovom gradu, imaćete utisak da ste zalutali u neku predivnu bajku.

evropski gradovi aranzmani

 

Možda vas put vodi ka Španiji, odnosno Madridu i Barseloni? Verovatno ste mnogo puta čuli da je mentalitet našeg naroda veoma sličan Špancima, pa ćete se u ovoj zemlji osećati kao kod kuće. Madrid će vas oduševiti najvećom zapadnoevropskom kraljevskom palatom – Palacio Real; jednim od najlepših svetskih muzeja – Prado; ali i stadionom najtrofejnijeg svetskog fudbalskog kluba.

Ako se odlučite za Lisabon, shvatićete vrlo brzo da ste se zaljubili u glavni grad Portugala. Ovaj grad je najzapadnija prestonica Evrope, i ponudiće vam sve što je potrebno za nezaboravne uspomene – prijatnu klimu, znamenitosti, bogatu istoriju, i raskošnu gastronomiju.

Evropski gradovi – aranžmani – cena:

Da biste obišli Milano, potrebno je izdvojiti oko 180 evra u proseku za šest dana; da biste boravili u Rimu, 6 dana i 3 noći, potrebo je da platite u proseku oko 140 evra; ako ste se odlučili za Veneciju, cena aranžmana je oko 80 evra za četiri dana i jedno noćenje; za boravak u Madridu, od osam dana i tri noći, trebalo bi izdvojiti oko 390 evra; ukoliko želite da doživite Pariz, cena aranžmana je u proseku oko 290 evra, za 7 dana autobusom...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate turističke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Nikolina Pantelic
Najvaznije od svega je da posetite evropske gradove i da se unapred dobro informisete gde biste tacno mogli da idete. Sve drugo bi po meni bilo samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
18.05.2017
Ivan Stojanovic
Ukoliko o ovim gradovima pricamo, samo treba da znate sta je to kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
04.05.2017
Jana Stankovic
Po meni je od svega najvaznije to da svi evropski gradovi imaju nesto sto svoje.
20.04.2017
Marko Petrovic
Ukoliko nesto vredi u celoj prici onda su to Evropski gradovi.
06.04.2017
Biljana Brankovic
Takodje su i ovi gradovi veoma vazni kako pre tako i kasnije. Pri tome i kvalitet ovih gradova je takodje i vise nego vazan. Sve druge stvari su samo gubljneje vremena.
04.04.2017
Dusan Markovic
Po pravilu, sot se ovih gradova tice, sigurno se pre ili kasnije trebate opredeliti za kvalitet. Sve drugo je samo jedno cisto gubljenje vremena.