Dodaj firmu

Edonismo travel turisticka agencija

Edonismo travel turistička agencija Vam pruža mogućnost da otputujete na svoje putovanje iz snova. Posetite popularne destinacije poput Grčke, Turske, Italije i Španije ili neku daleku i egzotičnu zemlju poput Japana, Kine, Balija, Maroka
Pročitaj više

Vojvođanska 75
Surčin, Beograd

Nika Travel - franšiza Oktopod travela

Oktopod Travel je turistička agencija koja Vam već 20 godina nudi najbolje aranžmane za Vaš odmor. Kako bismo našu ponudu približili Vama, otvorili smo novo prdajno mesto na Banovom brdu, u TC City Hall. Nika travela je novi ovlašćeni agent prodaje Oktopodovih aranžmana.
Pročitaj više

Požeška 79, TC City Hall, Banovo brdo, Čukarica, Beograd
Čukarica, Beograd

Travel Travel Turistička Agencija

Sa nama možete putovati na kraće vikend ture, ili na daleke destinacije. Tu su, naravno, i uvek atraktivna praznična putovanja ili SPA programi u banjama Srbije, Mađarske i Slovenije, dok su zimovanja i letovanja naša specijalnost.
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10e, VPR, lokal br.59
Novi Beograd, Beograd

Turistička agencija Tijuana Tickets

Uživajte i Vi na savršenom putovanju, izaberite turističku agenciju Tijuana Tickets iz Beograda. Domen našeg rada obuhvata individualne rezervacije hotela i avio karata za ceo svet, u skladu sa Vašim željama. Takođe, nudimo usluge putnog osiguranja.
Pročitaj više

Vespučijeva 24
Novi Beograd, Beograd

San Marco travel

Uživajte u letovanju na srpskim planinama i banjama ili plažama crnogorskog primorja, izaberite agenciju San Marco travel. Bilo da želite smeštaj u hotelu ili privatnom smeštaju, naše stručno i ljubazno osoblje se trudi da izađe u susret svim Vašim željama.
Pročitaj više

Ratka Mitrovića 132, lok. 3a
Čukarica, Beograd

Letovanje Crna Gora Felix Travel

Otkrijte tajni svet najlepših putovanja, posetite turističku agenciju Felix Travel. Naša raznovrsna ponuda aranžmana oduševiće ljubitelje putovanja svih generacija, a posebno smo specijalizovani za organizaciju letovanja u Španiji i na Siciliji.
Pročitaj više

Obilićev Venac 18-20, (City Passage, lok 4.12)
Stari grad, Beograd

Turistička agencija Time Travel

Ukoliko i Vi smatrate da je uvek pravo vreme za putovanja, turistička agencija Time Travel je tu da ispuni sve Vaše želje. Naša bogata ponuda aranžmana za letovanje, zimovanje, city break ture, obilazak Srbije, zadovoljiće različite ukuse ljubitelja putovanja.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 173/lok.11
Zvezdara, Beograd

Turistička agencija Sirius BMR

Opustite se i uživajte na destinaciji iz Vaših snova, izaberite turističku agenciju Sirius BMR iz Beograda. U našoj ponudi očekuje Vas veliki izbor zanimljivih aranžmana za letovanje, zimovanje, posetu evropskim gradovima, banje, daleke destinacije ili doček nove godine.
Pročitaj više

Olge Petrov 39/r
Borča, Beograd

Kiki Travel

Sedište turističke agencije „Kiki Travel“ je u Bulevaru Kralja Aleksandra broj 210, na teritoriji opštine Zvezdara, u Beogradu. Iza nas je petogodišnje iskustvo i veliki broj uspešno realizovanih putovanja.
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 210
Zvezdara, Beograd

Terra Travel turisticka agencija

Terra Travel turistička agencija nudi aranžmane za sve poznatije destinacije u Evropi i svetu: Grčka, Turska, Španija, Hrvatska, Slovenija, Tajland. Vršimo kompletnu uslugu za dobijanje kanadske vize u Beču
Pročitaj više

Gračanička 16
Stari grad, Beograd

Supernova travel turisticka agencija

Sa željom da unese i deo svoje kreativnosti u pružanju turističkih usluga na ovom tržištu, kao i da ponudu obogati nekim novim sadržajima nastala je SUPERNOVA Travel.
Pročitaj više

Majke Jevrosime 29
Stari grad, Beograd

Turisticka agencija Discovery Travel

Turistička agencija Discovery Travel je full service agencija koja se bavi ispunjavanjem želja putnika u bilo kom trenutku. U našoj ponudi nalaze se aranžmani namenjeni putnicima koji žele da otkriju neke nove horizonte i jedinstvene destinacije.
Pročitaj više

27. marta 17-19
Palilula, Beograd

Turistička agencija Dream Land

Turistička agencija Dreamland svoju poslovnu filozofiju bazira na kreiranju ponuda prema potrebama i zahtevima putnika sa željom da izgradimo reputaciju respektabilne agencije i svojim putnicima pružimo nezaborvna letovanja, zimovanja, grupna putovanja i kongresni turizam.
Pročitaj više

Vlajkovićeva 13
Stari grad, Beograd

Letovanje Crna Gora je jako popularan izbor destinacije. Crna Gora se nalazi na obali Jadranskog mora, na Balkanskom poluostrvu. Na istoku i severoistoku graniči se sa Srbijom, na zapadu i severozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, dok se na jugu i jugoistoku graniči sa Albanijom. Na jugozapadu je od Italije deli Jadransko more. Prestonica Crne Gore je Nikšić, dok je glavni i najveći grad Podgorica.

Ova zemlja ima oko 630 hiljada stanovnika i prostire se na oko 14 hiljada kilometara kvadratnih. Zvanična valuta Crne Gore je evro (oko 120 dinara), a zvanični jezik od 2007. godine je crnogorski. Ipak, većina građana Crne Gore se izjasnila da govori srpskim jezikom ijekavskog izgovora. U obrazovnom sistemu službeni jezik se vodi kao srpsko-crnogorski. Većina građana Crne Gore je pravoslavne vere.

 Klima Crne Gore je raznolika, tako da se ovde nalazi više klimatskih zona: mediteranska na jugu, umereno kontinentalna u kotlinama i dolinama i planinska klima u planinskom predelu. U primorskom delu, u letnjoj sezoni temperature se kreću od 26 do 29 stepeni. Temperatura mora u lenjim mesecima je oko 23 stepena. Leta su duga i suva, a zime blage i kratke. Centralni delovi zemlje imaju kontinentalnu klimu koju odlikuju oštrije zime i vrelija leta. Planinska oblast ili severniji deo Crne gore ima planinsku klimu koju odlikuju oštre zime i umerena leta. Sneg se u ovim predelima zadržava i po nekoliko meseci. Temperature se kreću od 3 do -6 u zimskom i od 9 do 23 u letnjem periodu. 

Nacionalni parkovi Crne Gore

Prostori nacionalnih parkova zauzimaju 10% ukupne teritorije Crne Gore. Ima ih 5 a svaki nacionalni park karakteriše specifična prirodna i kulturna baština. 

  • Nacionalni park Durmitor nalazi se na severozapadu Crne Gore i obuhvata osnovni masiv planine Durmitor, sa kanjonima Tare, Drage, Sušice i gornji deo kanjona Komarnice. Zauzima površinu od 390 hiljada metara kvadratnih i 1952. godine proglašen nacionalnim parkom, a od 1980. godine nalazi se na UNESCO-voj listi svetske prirodne i kulturne baštine. Najveći vrha je Bobotov kuk sa 2525 metara nadmorske visine. Ovde se nalazi 18 ledničkih jezera, velika raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta, kao i brojni lokaliteti kulturne baštine.
  • Nacionalni park Biogradska gora nalazi se na severoistoku Crne Gore, između reka Tare i Lima, u središnjem delu planine Bjelasica. Osnovan je 1952. godine i zauzima površinu od 56 kilometara kvadratnih. Pejzaž ovog parka je pitom, sa najvišim vrhom Crna glava visine 2139 metara. Najznačajnija prirodna vrednost je prašuma Biogradska gora, jedna od tri u Evropi. Ima status strogo zaštićenog rezervata i odlikuje ga velika raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta, kao i brojni arheološki lokaliteti.
  • Nacionalni park Lovćen obuhvata najviši deo lovćenskog masiva, površine oko 62 kilometra kvadratna i proglašen je nacionalnim parkom 1952. godine. Prepoznatljiv je po prirodnim i kulturno-istorijskim karakteristikama. Ima bogat biljni i životinjski svet, a na Jezerskom vrhu, koji je visok 1657 metara nadmorske visine, nalazi se mauzolej Petra II Petrovića Njegoša. 
  • Nacionalni park Skadarsko jezero nalazi se na granici Crne gore sa Albanijom. 40% teritorije jezera pripada Albaniji, dok je Crnogorskih 60% proglašeno nacionalnim parkom 1952. godine. Biljni i životinjski svet je raznovrsan, kako u jezeru, tako i u njegovom okruženju. Ovo jezero ima i bogatu istoriju, o kojoj svedoše mnogobrojni arheološki lokaliteti, , crkve i manastiri.
  • Nacionalni park Prokletije obuhvata površinu od oko 166 kilometara kvadratnih u kojoj su smeštena dva prirodna rezervata- Hridsko jezero i Volušnica. U zoni zaštite je oko 60 kilometara kvadratnih ukupne površine parka. Ovaj nepristupačan predeo sa krečnjačkim i dolomitskim stenama, proglašen je nacionalnim parkom 2009. godine.

Letovanje u Crnoj Gori

Iako relativno male površine, Crna Gora nudi za svakoga po nešto. Jedna je od omiljenih destinacija, kako turistima iz Srbije, tako i iz celog sveta. Crna Gora pruža miran i ugodan provod kako porodicama sa decom, tako i mladima zabavu i bogat noćni život, koji često traje do jutarnjih sati. Ono što nudi Crna Gora jesu lepe plaže, čisto more, mogućnost bavljenja vodenim i drugim sportovima, kao i bogato istorijsko nasleđe. Letovališta Crne Gore podeljena su po rivijerama:

  • Budvanska rivijera – Budva, Bečići, Petrovac i Rafailovići
  • Hercegnovska rivijera- Herceg novi i Igalo
  • Boko-Kotorska rivijera- Kotor, Prčanj, Risan, Bigovo, Bijela i Perast
  • Barska rivijera-Bar, Tivat, Čanj, Šušanj, Sutomore i Ulcinj
Pitaj sve firme
Idi na vrh strane