Dodaj firmu

Turistička agencija Felix Travel

Otkrijte tajni svet najlepših putovanja, posetite turističku agenciju Felix Travel. Naša raznovrsna ponuda aranžmana oduševiće ljubitelje putovanja svih generacija, a posebno smo specijalizovani za organizaciju letovanja u Španiji i na Sicil...
Pročitaj više

Obilićev Venac 18-20, (City Passage, lok 4.12)
Stari grad, Beograd

Vize za Australiju WORLD VISA

Agencija World Visa vodi kompletan proces za sve vrste turističkih, radnih, iseljeničkih, partner viza, a od nedavno i studentskih viza…
Pročitaj više

Vojvode Stepe 75
Voždovac, Beograd

U tekstu koji je pred vama moći čete da pronađete korisne informacije o tome šta je sve potrebno kada se vadi viza za Australiju, kakva je procedura, koje sve vrste viza postoje i sl.

Kako aplicirati za vizu?

Najpre ćemo se pozabaviti dokumentima koja su potrebna da bi se podneo zahtev za dobijanje vize. Važno je da znate da sva dokumenta koja su prateća moraju da budu prevedena na engleski jezik.

Prvo je potrebno imati važeći i potpisan pasoš. Neophodna je uplata od 135 australijskih dolara, popunjen formular i popunjen vizni upitnik. Uz sve to, prilažu se četiri fotografije kao za pasoš, koje su stare do godinu dana.

Postupak dobijanja vize

Na primer, ako posećujete rodbinu ili prijatelje u Australiji, potrebno je da imate dokaz o stalnom boravku te osobe ili o njenom australijskom državljanstvu, kao i izjavu da je spremna da garantuje za smeštaj, finansijsku pomoć, kao i za vaš odlazak iz Australije.

Ukoliko će osoba iz Australije da finansijski podrži boravak i putovanje, tada se mora dostaviti dokaz o primanjima te osobe.

Potrebno je da dostavite dokaze o zaposlenju/nezaposlenju, kao i o prihodima, dokaz o posedovanju nekretnina. Ukoliko putujete sami u Australiju, neophodno je priložiti dokaze o posedovanju fondova kojima imate pristup, a to na primer uključuje potvrdu iz banke o trenutnom stanju, plaćen porez na dohodak za privatnike. Podrazumevano je da na računu treba da bude više novca nego što je to potrebno za troškove puta.

Vrste viza

Postoji više vrsta viza i to su turistička, studentstka, partnerka viza, iseljenička, radna viza...

Radna viza za Australiju

Za Australiju se slobodno može reći da je to zemlja koja svake godine ima sve više doseljenika, a glavni razlozi za to su ekonomski rast, niska nezaposlenost i visoke plate. Radne vize se mogu podeliti na privremene i trajne radne vize.

Iseljenička viza za Australiju

Da biste dobili iseljeničku vizu, ne morate da imate poslovnu ponudu, ali je neophodno da imate dovoljno poena na testu bodova, a na bodove utiču razni faktori kao što su obrazovanje, radno iskustvo, zanimanje, kvalifikacije, znanje engleskog jezika, ali i godine. Na primer, ovu vrstu vize ne možete da dobijete ako imate više od 45 godina.

Studenstka viza za Australiju

Studentska viza najčešće dozvoljava da se rade povremeni poslovi, dok traje semestar, da bi studenti mogli redovno da ispunjavaju svoje obaveze.

Da biste uopšte dobili studentsku vizu za Australiju, neophodno je da dostavite potvrdu o upisu, zdravstveno osiguranje, dokaz o finansijskoj sposobnosti, dokaz da planirate samo privremeno da ostanete u Australiji, kao i položen IELTS test.

Turistička viza za Australiju

Kod apliciranja za turističku vizu, sva dokumenta moraju da budu prevedena na engleski jezik, a navešćemo i to da postoje dve vrste turističkih viza, i to su obična (slučaj kada rođak ili prijatelj živi u Australiji) i viza koja se dobija na osnovu toga da će vam rođak ili prijatelj finansirati put i boravak. Na prvu vizu se čeka znatno manje, a u drugom slučaju, može da se dogodi da proces potraje i mesecima.

Partner viza za Australiju

Ovo je vrsta vize gde vaš bračni partner, vanbračni partner, ili verenik žive u Australiji. Potrebno je podneti molbu, a ova mogućnost važi i za istopolne partnere.

Cena izdavanja viza za Australiju:

Cena za turističku vizu za Australiju je 135 australijskih dolara.

*Za sve dodatne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.  

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane