Dodaj firmu

Letovanje Španija Eta Turs

Turistička agencija Eta Turs poseduje dugogodišnje iskustvo u organizaciji putovanja širom sveta. Pored najlepših aranžmana za letovanje, zimovanje, kao i posetu evropskim gradovima, u našoj ponudi nalaze se i avio karte za aktuelne destinac...
Pročitaj više

Obilićev venac 18-20, TC City Passage, lok. 6.09
Stari grad, Beograd

Turistička agencija Tijuana Tickets

Uživajte i Vi na savršenom putovanju, izaberite turističku agenciju Tijuana Tickets iz Beograda. Domen našeg rada obuhvata individualne rezervacije hotela i avio karata za ceo svet, u skladu sa Vašim željama. Takođe, nudimo usluge putnog o...
Pročitaj više

Vespučijeva 24
Novi Beograd, Beograd

Letovanje Spanija Felix Travel

Otkrijte tajni svet najlepših putovanja, posetite turističku agenciju Felix Travel. Naša raznovrsna ponuda aranžmana oduševiće ljubitelje putovanja svih generacija, a posebno smo specijalizovani za organizaciju letovanja u Španiji i na Sicil...
Pročitaj više

Obilićev Venac 18-20, (City Passage, lok 4.12)
Stari grad, Beograd

Alta Marea Turistička agencija

Turistička agencija Alta Marea nudi nezaboravan odmor na svim meridijanima: letovanja, zimovanja, evropski gradovi, daleke destinacije Pored sveobuhvatne ponude aranžmana, našim putnicima obezbeđujemo putno osiguranje, autobuski prevoz i avi...
Pročitaj više

Bulevar Mihaila Pupina 10a, ( lok. 14, pogled na Palatu Srbije )
Novi Beograd, Beograd

Turistička agencija Sirius BMR

Opustite se i uživajte na destinaciji iz Vaših snova, izaberite turističku agenciju Sirius BMR iz Beograda. U našoj ponudi očekuje Vas veliki izbor zanimljivih aranžmana za letovanje, zimovanje, posetu evropskim gradovima, banje, daleke des...
Pročitaj više

Olge Petrov 39/r
Beograd

Kiki Travel

Sedište turističke agencije „Kiki Travel“ je u Bulevaru Kralja Aleksandra broj 210, na teritoriji opštine Zvezdara, u Beogradu. Iza nas je petogodišnje iskustvo i veliki broj uspešno realizovanih putovanja.
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 210
Zvezdara, Beograd

Terra Travel turisticka agencija

Terra Travel turistička agencija nudi aranžmane za sve poznatije destinacije u Evropi i svetu: Grčka, Turska, Španija, Hrvatska, Slovenija, Tajland. Vršimo kompletnu uslugu za dobijanje kanadske vize u Beču
Pročitaj više

Gračanička 16
Stari grad, Beograd

Turisticka agencija Discovery Travel

Turistička agencija Discovery Travel je full service agencija koja se bavi ispunjavanjem želja putnika u bilo kom trenutku. U našoj ponudi nalaze se aranžmani namenjeni putnicima koji žele da otkriju neke nove horizonte i jedinstvene destin...
Pročitaj više

27. marta 17-19
Palilula, Beograd

Turistička agencija Dream Land

Turistička agencija Dreamland svoju poslovnu filozofiju bazira na kreiranju ponuda prema potrebama i zahtevima putnika sa željom da izgradimo reputaciju respektabilne agencije i svojim putnicima pružimo nezaborvna letovanja, zimovanja, grupna...
Pročitaj više

Vlajkovićeva 13
Stari grad, Beograd

Big Blue travel

Big Blue Group je prepoznatljiv po najboljoj ponudi za Antalijsku regiju u Turskoj. U ponudi su i Egipat, Tunis, Grčka i Španija, i zimske destinacije: Austrija, Italija, Bugarska, Kopaonik, Jahorina.
Pročitaj više

Makedonska 4
Stari grad, Beograd

Letovanje Spanija je odlican izbor. Kraljevina Španija nalazi se na Pirinejskom poluostrvu i proteže se na nekoliko susednih arhipelaga i enklava. Izlazi na Sredozemno more na jugu i istoku i na Atlantski okean na severu. U sastavu Španije nalaze se i dva veća  arhipelaga Kanarska ostrva u Atlantskom okeanu i Balearska ostrva u Sredozemnom moru. Španskoj držani pripadaju i dve enklave na severu Afrike Seuta i Melilja, kao i Livija, enklava u francuskim Pirinejima.

Španija je članica Evropske unije, Ujedinjenih nacija i NATO saveza, a ima oko 44 miliona stanovnika. Glavni grad je Madrid, a valuta Evro. Španija je u istoj vremenskoj zoni kao i Srbija. Službeni jezik je španski, a govore se još i katalonski, baskijski i galicijski jezik. Površina Španije je 504 030 kilometara kvadratnih, a od toga 470 hiljada zauzimaju obradive površine. 

U većem delu Španije, na istoku i jugu, preovlađuje mediteranska, odnosno sredozemna klima, koju karakterišu duga suva i topla leta i blage, prijatne zime. Temperature se kreću od 15 do 25 stepeni, a najviše temperature su do 48 stepeni. Unutrašnji deo Španije ima kontinentalnu klimu, a u planinskim predelima Pirineja, i Andaluzijskim planinama ima planinsku klimu. 

Autonomne pokrajine Španije

Španiju čini 17 autonomnih pokrajina, koje su podeljene na provincije i dva autonomna grada Seuta i Melilja. Autonomne pokrajine su:

 • Andaluzija
 • Aragon
 • Kneževina Austrija
 • Balearska ostrva
 • Baskija
 • Kanarska ostrva
 • Kantabrija
 • Kastilja-La Manča
 • Kastilja i Leon
 • Katalonija
 • Ekstremadura
 • Galicija
 • Pokrajina Madrid
 • Region Mursija
 • Navara
 • Rioha
 • Valensijanska Pokrajina

Jedna od najsunčanijih i najlepših zemalja Evrope, Španija privlači turiste svojim bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem, kao i turističkim ponudama i atrakcijama, tako da ne čudi činjenica da ovu zemlju poseti preko 50 miliona turista godišnje. Ovu raznoliku državu, pored 2000 kilometara dugačkih plaža, odlikuje i veliko istorijsko bogatstvo, kao i bogata kuhinja. Ovde je prisutna jedinstvena mešavina kultura i umetnosti, što je značajno uticalo i na arhitekturu celih gradova. Jedna od glavnih turističkih destinacija, Španija je zemlja flamenka, Don Kihota, latino lepotica, toreadora i korida, ljubaznih domaćina. Ova zemlja je izrodila i udomila mnoge slikare, kao što su El Greko, Francisko Goja, Salvador Dali, Pablo Pikaso i mnogi drugi. Veliki arhitekta Antonio Gaudi dao je svoj pečat ovoj zemlji u vidu mnogobrojnih objekata, kao što su Kasa Mila, Kasa Batljo, Kasa Kalvet, Park Guelj i Sagrada Familia. 

Turističke atrakcije Španije

 • Sagrada Familija u Barseloni je čuveno remek delo arhitekte Antonija Gaudija i jedna je od najposećenijih turističkih atrakcija u Španiji. Ova rimokatolička bazilika rađena je u gotičkom stilu, a plan je da se gradnja završi do 2025. godine. Ova Velelepna građevina se nalazi na UNESCO-vom spisku svetske baštine. 
 • Kraljevska palata u Madridu, zvanična rezidencija kraljevske porodice koja se koristi samo za državne ceremonije. Palata je otvorena za javnost, sagrađena je između 1738. i 1755. godine, a prostire se na površini od 135 hiljada kvadratnih metara.
 • Akvadukt u Sevilji (Rimski akvadukt) je jedan od najbolje očuvanih spomenika koji su ostavili Rimljani. Bio je dug oko 18 kilometara, a do danas je sačuvano oko 1 kilometar i pod zaštitom je UNESCO-a. Ovaj akvadukt i danas napaja Grad vodom.
 • El Escorial u San Lorencu je istorijska rezidencija kraljeva Španije, a dana se koristi kao muzej, škola, manastir i kraljevska palata. Godišnje ovaj kompleks poseti više od pola miliona turista i upisan je na UNESCOv spisak svetske baštine.

Turističke destinacije Španije

 • Ibica je jedna od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Ovo Balearsko ostrvo smešteno je u Sredozemnom moru, ima preko 80 plaža i poznato je po bogatom noćnom životu.
 • Majorka je najveće ostrvo u Balearskom arhipelagu i jedno je od najposećenijih u Španiji. Ovo ostrvo je raj za turiste sa kilometrima dugim plažama i bogatim noćnim životom.
 • Kosta Brava se nalazi u istočnoj Kataloniji i proteže se do same granice sa Francuskom. Veliki broj turističkih mesta čine ovaj deo španske obale jednom od najdražih destinacija za turiste. 
 • Ljoret de Mar se nalazi u Kataloniji i grad je sa turističkom tradicijom od preko 50 godina. Ima oko 40 hiljada stanovnika i obalu dugu7 kilometara.
Pitaj sve firme
Idi na vrh strane