Dodaj firmu

Viza za Ameriku Felix Travel

Otkrijte tajni svet najlepših putovanja, posetite turističku agenciju Felix Travel. Naša raznovrsna ponuda aranžmana oduševiće ljubitelje putovanja svih generacija, a posebno smo specijalizovani za organizaciju letovanja u Španiji i na Siciliji.
Pročitaj više

Obilićev Venac 18-20, (City Passage, lok 4.12)
Stari grad, Beograd

Vize za Australiju WORLD VISA

Agencija World Visa vodi kompletan proces za sve vrste turističkih, radnih, iseljeničkih, partner viza, a od nedavno i studentskih viza…
Pročitaj više

Vojvode Stepe 75
Voždovac, Beograd

Za Ameriku važi izreka da je to obećana zemlja i da nudi ostvarenje američkog sna, a prva stvar koja vam je potrebna na tom putu jeste viza za Ameriku. Mnogi ljudi, pogotovo mladi, žele da žive i rade u ovoj prekookeanskoj državi, a da bi to ostvarili, potrebno im je da prvo dobiju vizu.

U našem tekstu saznajte sve što bi moglo da vas zanima o proceduri dobijanja američke vize, kako aplicirati, koje vrste viza postoje, kao i koje su cene izdavanja viza. Nastavite da nas čitate.

Kako aplicirati za vizu?

Prvo je potrebno da znate da se procedura razlikuje u različitim konzulatima i ambasadama, međutim, u svakom slučaju, moraćete da prođete kroz određene stavke.

Dakle, pre nego što kupite avionsku kartu, potrebno je da imate vizu. To bi moglo da se posmatra i kao najvažniji korak ka ostvarenju vašeg zacrtanog cilja.

Najpre je potrebno da se popuni zahtev, i to može da se učini i online putem. To je zahtev za neuseljeničku vizu, a znači da putujete radi posla, zbog privremenog zaposlenja, turistički, da biste studirali ili zbog medicinskog tretmana.

Posle toga se zakazuje intervju. Na razgovor za vizu se čeka obično oko petnaestak dana, dok na primer, ako putujete u SAD kao student, čekaćete svega jedan dan.

Postupak dobijanja vize

Određene ambasade će zahtevati da pre odlaska na intervju platite određenu taksu, a može da se desi da vas očekuje plaćanje i pošto vam viza bude odobrena.

Na razgovor je potrebno da se ponese sva potrebna dokumentacija, i ona se razlikuje od države do države, i obavezno podrazumeva potvrdu o popunjenom zahtevu za vizu, kao i fotografije.

Određene ambasade zahtevaju potvrde, kao što je na primer, potvrda da možete sami da finansirate svoj put, ili se recimo traži koji je to razlog vašeg odlaska.

O svemu što smo naveli, dodatno i detaljno se možete informisati na sajtu ambsade SAD.

Vrste viza

Postoji više vrsta viza, kao što su radna viza, iseljenička viza, studentska viza, turistička viza, parner viza za Ameriku, tranzitna, viza za novinare.

Radna viza za Ameriku

Da biste dobili radnu vizu za Ameriku, potrebno je da podnesete zahtev u ambasadi SAD, a osim osnovnih dokumenata potrebno je da priložite pozivno pismo od firme iz SAD-a, što je ujedno i dokaz da ćete zasnovati radni odnos.

Odobrenje se čeka oko trideset dana.

Iseljenička viza za Ameriku

Može se reći da ne postoji iseljenička viza kao takva, već zavisi od toga kako vam se otvori mogućnost da odete za Ameriku, i onda za takvu vizu aplicirate.

Studentska viza za Ameriku

Ovo je tip neuseljeničke vize, i koriste je studenti koji nameravaju da pohađaju neki akademski program na engleskom jeziku na nekom od univerziteta ili koledža u Americi.

Turistička viza za Ameriku

Da biste mogli da dobijete turističku vizu za Ameriku, potrebno je da imate čvrste veze sa matičnom zemljom, kao i da priložite konzularnom odeljenju svu potrebnu dokumentaciju koja će to dokazati.

Na primer, poželjno je da pasoš ne bude prazan, odnosno, da služi kao svojevrstan dokaz da ste se nakon svakog putovanja vratili u svoju zemlju.

Da biste aplicirali za vizu, potrebno je da imate stalan posao, nekretninu ili preduzeće na svoje ime, novac na računu, supružnika koji ostaje u zemlji.

Partner viza za Ameriku

Partner viza je namenjena onim ljudima koji žive u drugoj zemlji, ali su u braku ili u vezi sa državljaninom ili stanovnikom SAD. Ukoliko želite da legalno živite u Americi, potrebno je da imate čiste papire, a njih je moguće dobiti udajom/ženidbom za američkog državljanina, međutim, to uopšte nije lako, pošto je neophodno da se prođe kroz proces dobijanja useljeničke vize.

Cena izdavanja viza za Ameriku

Cene izdavanja viza za Ameriku su različite, a ona koja se najviše traži, a to je turistička, košta 160 dolara.

*Za sve dodatne informacije, predlažemo da se obratite oglašivačima na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane