Brušenje mermera doprinosi sjajnom izgledu mermera. Mnogi naši čitaoci u svojim domovima poseduju razne mermerne površine. Svi znamo da je mermer izuzetno lep, dekorativan, ali da je i pomalo osetljiv, to jest, neophodno ga je pravilno održavati kako bi nam svakodnevno uzvraćao svojom besprekornom lepotom.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za BRUŠENJE MERMERA

Beograd

Tanimi agencija za čišćenje
Bulevar Mihajla Pupina 205/73
Novi Beograd

Agencija TANIMI nudi širok asortiman usluga čišćenja i održavanja poslovnih, stambenih i ugostiteljskih objekata. Upotrebom profesionalne opreme renomiranih svetskih proizvođača i atestiranih sredstava, garantujemo visok nivo usluge, u najkra...
Pročitaj više

Brušenje mermera doprinosi sjajnom izgledu mermera. Mnogi naši čitaoci u svojim domovima poseduju razne mermerne površine. Svi znamo da je mermer izuzetno lep, dekorativan, ali da je i pomalo osetljiv, to jest, neophodno ga je pravilno održavati kako bi nam svakodnevno uzvraćao svojom besprekornom lepotom.

U našem tekstu ćemo govoriti o brušenju mermera, odnosno o tome kakav je to proces, kada se preporučuje kao i kako se radi.

Zašto se brusi mermer?

Hajde da se na samom početku pozabavimo kratkom istorijom mermera. Nastao je od krečnjaka, koji je bio izložen visokim temperaturama i pritiscima. Inače, prirodni kamen je bio prvi materijal koji je upotrebio čovek da bi gradio.

Zbog toga se kroz vekove posvećivala posebna pažnja nezi i održavanju mermera, tako da danas iskustvo i nauka deluju zajedno kako bi sve vaše površine od mermera bile savršenog oblika i izgleda.

Možda se pitate, zašto je potrebno da se mermer brusi? Odgovor leži u jednoj jednostavnoj činjenici, a to je da je mermer osetljiv materijal, i da se tokom upotrebe, na njegovim površinama mogu stvoriti ogrebotine ili dubinske fleke.

Na primer, zamislite da imate radnu ploču u kuhinji izrađenu od mermera. Prvoga dana kada je ugrađena delovala je sasvim savršeno, a potom ste počeli na njoj da seckate povrće, možda ste nekada spustili vreo lonac ili džezvu od kafe... Jedan neoprezan potez nožem i eto ružne ogrebotine koja vam sada „bode oči“ i kvari izgled cele te radne ploče, za koju ste dali ne tako malu svotu novca...

Isti slučaj je i sa podovima od mermera, gde recimo možete preći obućom na kojoj se zadržao sneg ili kiša, što sve neće prijati mermeru, pa on gubi intenzitet svoje boje, to jest uništava se površinski sjaj.

U trećem slučaju, na primer, na mermernim pločama može da dođe do stvaranja mrlja usled delovanja ulja i masti, pa zbog svega toga ovaj divni belo-sivi kamen počinje da žuti i gubi svoj sjaj.

Ipak, ne očajavajte, upravo zbog svega što smo opisali, postoji usluga brušenja mermera. To je postupak peskarenja površine korišćenjem posebnih abraziva, da bi se uklonili delovi kamena, ili da bi se uklonile neke dubinske ogrebotine i fleke, koje nije moguće eliminisati na druge načine.

Brušenje mermera iskustva

Da bi se uklonili veliki delovi kamena, koriste se dijamantski diskovi, a taj postupak je preporučljiv samo kada postoje veoma izražene neravnine na kamenim pločama.

Spomenimo i proces koji se naziva honovanje mermera, gde se kamen glanca, i pri tome se mogu ukloniti određene ogrebotine, ali se ne mogu eliminisati jake neravnine. Ovaj postupak može dati ivicama glatkost, odnosno, na lep način ih zaobljava.

Zahvaljujući postupku brušenja mermera, veoma brzo ćete ponovo uživati u savršenoj lepoti i sjaju prirodnog kamena.

Brušenje mermera cena:

Cena brušenja mermera se kreće od 15 do 20 evra po kvadratnom metru, ali da biste dobili tačnu cenu, neophodno je da pozovete majstore da dođu na teren i utvrde postojeće stanje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teskta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Neregistrovan korisnik
20.02.2020 12:55

moj rad))

Neregistrovan korisnik
20.02.2020 12:47

moj zanat bivsi))

Kristina Milojevic
01.09.2018 08:35

agencija tamini pruza usluge najkvalitetnijeg brusenja meremera u Beogradu.

Ostavite komentar
Ocenite firmu