Dodaj firmu

Parket servis Jokic lakiranje parketa

Montaža, demontaža parketa, hoblovanje, lakiranje, bajcovanje parketa i laminata na teritoriji Beograda i Srbije.
Pročitaj više

Nikole Rašića 14
Čukarica, Beograd

Parket Profi lakiranje parketa

Popravka, postavljanje parketa, hoblovanje, lakiranje, zidne obloge od parketa. Materijal obezbeđen. Parketarske usluge na tertoriji Beograda i okoline
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Lakiranje parketa Boban parketar

Boban parketar vrši sve usluge postavljanja, hoblovanja i popravke parketa na teritoriji celog Beograda. Kvalitetna i proverena usluga u dogovorenom roku po najpovoljnijim uslovima.
Pročitaj više


Stari grad, Beograd

Keramičar Gold

Bilo da Vam je potrebna ugradnja keramičkih pločica ili granitne keramike u Vašem kupatilu, kuhinji ili dvorištu, keramičar Gold je pravi izbor za Vas. Naš rad karakteriše velika preciznost, pedantnost, tačnost, kao i strogo poštovanje dogovorenih rokova.
Pročitaj više

Majke Jugovića 16a
Zemun, Beograd

3MT EKSKLUZIVA DOO

Firma 3MT EKSKLUZIVA DOO izvodi sve vrste parketarskih radova, sa Vašim ili našim materijalom. Naša porodična kompanija poseduje više od 60 godina dugu tradiciju i iskustvo na polju parketarskih radova, kao i ostalih završnih radova u građevinarstvu.
Pročitaj više

Vinogradska 6a
Novi Beograd, Beograd

Lakiranje parketa Parket Tivoli

Oplemenite Vaš stambeni ili poslovni prostor najkvalitetnijim parketom, posetite prodavnicu Parket Tivoli. U našoj ponudi nalazi se parket svih dimenzija, kao i kompletan prateći materijal za njegovo postavljanje. Takođe, vršimo usluge ugradnje, hoblovanja i lakiranja parketa.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 49
Zvezdara, Beograd

Enterijer Lavrnja adaptacija stana

Renoviranje i adaptacija stanova u Beogradu. Sve usluge iz domena adaptacije na jednom mestu
Pročitaj više

Petra Živkovića 15
Grocka, Beograd

Clean Shop prodaja, servis i najam mašina za čišćenje podova

Najam i servis profesionalnih mašina za pranje i čišćenje podova na teritoriji Beograda ali i cele Srbije. Dodatne usluge su u vidu čišćenja podova, pranja tepiha, hoblovanja parketa i drugih
Pročitaj više

Svetozara Radojčića 68b
Zvezdara, Beograd

Lakiranje parketa povremeno je potrebno svakom parketu. Pod koji ima visok sjaj i koji blista, nešto je što svi želimo. Kada se parket po prvi put postavlja, on se potom hobluje i lakira. Međutim, to mogu biti i postupci koji se tiču redovnog održavanja, kako bi naše podloge uvek bile kao nove.

Kako se radi lakiranje parketa?

Prvo što ćemo vam reći – ovo zaista nije posao u stilu „uradi sam“. Možda vam se čini da to nije teško, ali mi ćemo u tekstu koji sledi objasniti ukratko kako to pravi majstori rade, pa vi procenite koliko je (bez)opasno da se upuštate u tu avanturu.

Postoje mnoga pravila koja se moraju poštovati. Lakiranje parketa se vrši na određenoj temperaturi, a idealna je od 18 do 22 stepena. Parket ne sme biti izložen suncu, a ni strujanju vazduha.

Možemo birati između različitih vrsta laka, kao što su mat, sjajni i polusjajni, klasičan PU lak ili vodeni lak, što je i najbolji izbor jer je on ekološki najprihvatljiviji i omogućava prirodan izgled drveta. 

Pre samog lakiranja, radi se brušenje parketa, pri čemu se koriste brusni papiri različite granulacije. Logično, majstor će prvo koristiti grublje papire, a potom finije. Ako recimo, sami radite brušenje i lakiranje parketa, može se dogoditi da vam ostanu sitne čestice prašine, koje su jedva okom vidljive, ali su sasvim dovoljne da u potpunosti unište proces lakiranja. 

Kako izgleda postupak lakiranja parketa?

Samo lakiranje parketa kreće premazom temeljnim lakom. Majstor će ostaviti da se osuši, od dva do tri sata, iz razloga da bi parket dobio bolju i kvalitetniju otpornost. Posle toga, nanosi se drugi lak sa valjkom, i ostavi se da se suši 24 časa. 

Posle sušenja, površina se mašinski polira, i temeljno usisava, a tek posle toga se nanosi završni sloj laka koji se mora sušiti od 24 do 48 sati da bi parket bio što kvalitetniji. 

Dakle, tek nakon dva do tri dana mogu se uneti stvari u stan, tamo gde su i bile. Za to vreme, i miris laka će postepeno slabiti. 

Greške kod samostalnog lakiranja parketa

Ako ste se samostalno upustili u ovu avanturu, vrebaju vas razne komplikacije, do kojih dolazi zbog nepoznavanja materijala, neispravne upotrebe i tehnike korišćenja. Ako sami lakirate na kraju možete imati: razlikovanje nijansi boja, stvaranje oblaka, kratere, pad sjaja, kao i još mnogo drugih situacija koje će proizvesti kontra efekte.

Pored toga, nužno je imati i odgovarajuće mašine, i one koje rade hoblovanje i profesionalne usisivače, a da ne spominjemo i zaštitnu opremu koju koriste stručna lica, jer sigurno ne želite da se nagutate prašine dok radite hoblovanje, niti da udišete miris laka. 

Kako se održavaju lakirani parketi?

Pošto ste posao prepustili profesionalcima i dobili besprekoran parket visokog sjaja, nekoliko dana nakon lakiranja, moraćete ga oprezno koristiti. Na primer, nameštaj se mora uneti pažljivo, a na donju stranu stolova, stolica ili drugih predmeta koji se svaki dan pomiču, potrebno je staviti adekvatnu zaštitu. 

Kasnije ćete pravilno negovati parket, tako što izbegavati grube četke ili agresivna sredstva za čišćenje, što sve može oštetiti lak. Pošto majstor nakon nekog vremena, premaže parket vodenom emulzijom voska ili nekim drugim sredstvom, time se vašim podnim oblogama produžava vek i uvek će blistati istim sjajem.

Lakiranje parketa – cena:

Za hoblovanje i lakiranje parketa, sa materijalom, potrebno je izdvojiti od 9 evra i naviše po jednom metru kvadratnom. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane