Dodaj firmu

Pranje mermera Tanimi agencija za čišćenje

Agencija TANIMI nudi širok asortiman usluga čišćenja i održavanja poslovnih, stambenih i ugostiteljskih objekata. Upotrebom profesionalne opreme renomiranih svetskih proizvođača i atestiranih sredstava, garantujemo visok nivo usluge, u najkraćem mogućem roku.
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 205/73
Novi Beograd, Beograd

Pranje mermera Čistoća i Sjaj D&I

Neka i Vaš dom ili zgrada zablistaju posebnim sjajem, uz profesionalnu pomoć agencije za čišćenje Čistoća i Sjaj D&I. Čišćenje objekata vrši se primenom visokokvalitetne nemačke hemije i profesionalne opreme.
Pročitaj više

Petra Kočića 22, Kaludjerica
Grocka, Beograd

EliteShine profesionalno čišćenje poslovnog ili stambenog prostora

Obezbedite nikad jednostavnije čišćenje Vašeg stambenog ili poslovnog prostora, uz profesionalnu pomoć agencije EliteShine. Rad našeg stručnog i iskusnog tima radnika karakteriše pedantnost, preciznost i strogo poštovanje dogovorenih rokova.
Pročitaj više

Zajcova 10
Voždovac, Beograd

Pranje mermera EKOSERVIS

Tepih servis EKOSERVIS vrši profesionalno pranje mekih i tvrdih podnih obloga u stambenim i poslovnim prostorima. Pored dubinskog pranja različitih vrsta tepiha i itisona, nudimo i pranje nameštaja i unutrašnjosti automobila, brzo, efikasno i po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Tuzlanska 29a
Rakovica, Beograd

Dzoger i Metla pranje mermera

Agencija za čišćenje sa kompletnim uslugama, od čišćenja stambenih i poslovnh prostora, održavanja travnatih površina, fino i grubo čišćenje nakon građevinskih radova i još mnogo toga u Beogradu.
Pročitaj više

Mihaila Todorovica 18dj
Zvezdara, Beograd

U mnogim domaćinstvima postoji dosta površina od mermera, koje zahtevaju svoje redovno održavanje, odnosno pranje mermera. Na primer, radne ploče u kuhinji mogu biti od ovog materijala ili pločice...

Mermer je zapravo krečnjak koji ima kristalnu strukturu. Izuzetno je atraktivan, bez obzira na to da li je oblikovan fino ili grubo. Kada je uglačan, tada se koristi na podnim površinama koje poseduju raznorazne šare i boje.

Pranje granita

Granit je ništa manje popularan od mermera, i to je zapravo vulkanska stena koja uvek ima tri boje. Šare kod granita su sasvim ujednačene. Boje su obično siva i crvenkasta, a sam materijal je izuzetno čvrst i tvrd.

Sve to daje mogućnost oblikovanja, kao i glačanja. Granit je izuzetno otporan na razne vremenske uslove.

Kada je reč o održavanju i pranju granita, najpre ćemo napomenuti da je ova stena otporna na razređivače i alkale, i u značajnoj meri i na kiseline.

Kada se pristupi pranju granita, najpre se odradi takozvano osnovno čišćenje, i to je za uklanjanje slojeva glazure, tako da se nanosi osnovno sredstvo za čišćenje.

Čišćenje mermera

Mermer je otporan na razne vremenske uslove, ali zato je „slab“ prema nekim kiselinama, kao što su voćni sokovi, koka kola... Ako biste uzeli sami da čistite mermer, možda biste se odlučili za neka sredstva koja su na bazi sirćeta, ali to bi bila fatalna pogreška.

Takođe, mermer nije otporan na jake alkale, i ukoliko biste često koristili takve proizvode, moglo bi doći do toga da uglačani mermer požuti i u potpunosti izgubi svoj sjaj.

Ako ste već skupo platiti površine od mermera, tada je najbolje da brigu oko njihovog održavanja prepustite profesionalcima, koji koriste prave preparate, od kojih će vaš mermer blistati još lepše nego prvog dana.

Čišćenje granita

Kod granitnih podova koji imaju visoku glazuru, nikako se ne preporučuje upotreba sredstava da bi se dobio povećan sjaj. Ovakvi proizvodi svoj najbolji efekat postižu kod podova porozne strukture ili mat površinama.

Kao što vidimo iz dosadašnjeg teksta, lakše je održavati granit nego mermer, ali je i u tom slučaju neophodno znanje kako taj posao obaviti na najbolji način i sa kojim sredstvima.

Kada pozovete profesionalce da izađu na teren i da stručno očiste površine od granita, oni će vam pomoći i na taj način što ćete dobiti prave savete kako da sami svakoga dana održavate svoje granitne površine.

Pranje mermera iskustva

Na mermernim pločama može da dođe do stvaranja mrlja zbog ulja i masti, dok na primer, ako koračate po mermernom podu sa obućom koja na sebi ima sneg i kišnicu, isto tako može da se uništi sjaj i intenzitet boje mermera.

Zbog svega toga, neophodno je periodično ali redovno održavanje od strane stručnih lica, a takođe i svakodnevna nega, što će vam sve mermer uzvratiti na najbolji način, svojom neprevaziđenom lepotom i sjajem.

Pranje mermera – cena:

Cena pranja mermera se kreće od 550 do 750 dinara po kvadratnom metru, što sve zavisi od stepena zaprljanosti.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane