Dodaj firmu

Ada Cherry Gym Fitnes Studio

Ada Cherry Gym je fitnes studio specijalizovan za individualne i poluindividualne treninge. Zato što je svaki vežbač zahteva različit pristup, naš trening je prilagođen potrebama pojedinca. U studiju se radi i yumeiho masaža koja pomaže kod bolova u leđima i vratu.
Pročitaj više

Radnička 21
Čukarica, Beograd

Yumeiho terapija Fiziomedic ordinacija

Specijalizovana ambulanta za rehabilitaciju Fiziomedic, uz kompletnu fizikalnu terapiju posebnu pažnju poklanja sertifikovanim manuelnim tehnikama u cilju rasterećenja, nameštanja i lečenja kičmenog stuba i zglobova.
Pročitaj više

Braće Jerkovića 185a
Voždovac, Beograd

Yumeiho terapija Liderna centar

Liderna centar bavi se limfnom drenažom i tretmanom limfedema, fizikalnom terapijom i terapijskim masažama. U ponudi imamo poklon vaučere!!!
Pročitaj više

Dragana Rakića 42
Zemun, Beograd

Fizioterapeutska ambulanta Vasić

Fizioterapeutska ambulanta Vasić se nalazi na adresi Pariske komune 6, Beograd.
Pročitaj više

Pariske komune 6
Novi Beograd, Beograd

Sta je to Yumeiho terapija? O kičmi znamo jako malo sve dok nas ne zaboli. Onda tražimo informacije, pokušavamo da shvatimo gde smo pogrešili kada je način života u pitanju, i zbog čega smo „zaradili“ bolove... Kičma mora imati svoju normalnu biomehaniku, a na to utiče više faktora.

Šta znamo o kičmi?

Kičma mora biti elastična. Svi segmenti od kojih je sačinjena kičma moraju biti pokretljivi, da bi čovek mogao normalno da funkcioniše. Ligamenti, tetive i pripoji, spoljašnja i duboka muskulatura kičmenog stuba, trbušni mišići – sve mora činiti pokretan sklad, uključujući i karlicu, kukove pa čak i udaljena stopala.

Kičma ne bi mogla stajati da je ne drže mišići, stoga oni moraju biti jaki. Tu mislimo na spoljašnje i duboke leđne i trbušne mišiće, lopatične i vratne, mišiće karličnog pojasa, koji predstavljaju takozvani mišićni mider. 

Šta je Yumeiho?

Nastavak podnaslova mogao bi da glasi ... i kako nam može pomoći? Dakle, Yumeiho je japanska terapijsko-preventivna metoda, i sadrži razne tehnike nameštanja kičme, kao i zglobova celog tela. Yumeiho je manuelna i kompleksna metoda, obuhvata kompletnu akupresuru i vidove japanske masaže, od ukupno oko sto zahvata. 

Koji efekti se postižu Yumeiho terapijom?

Smisao ove terapije je uređenje svih zglobova kičmenog stuba, kukova, ruku i nogu, kao i sakroilijačnih zglobova, ali pored toga i mekih tkiva kičme i organizma u celosti. 

U osnovi Yumeiho terapije je otklanjanje uzroka koji su doveli do tegoba, kao što su bolovi u predelu kičme, glavobolje, loša cirkulacija, trnjenje i bol duž ruku i nogu, asimetrija mišićnog i koštanog sistema. 

Razlika Yumeiho metode u odnosu na ostale jeste što se ona ne zasniva samo na tretiranju obolelog, dislociranog segmenta, već predstavlja tretiranje celine. Ako u jednom delu našeg tela postoji disbalans, on će neminovno poremetiti statiku čitavog tela. Kao krajnji cilj Yumeiho metode jeste uspostavljanje psihofizičke ravnoteže celog tela i eliminisanje faktora rizika iščašenja pršljenskih zglobova kao i oštećenja diskusa. 

Yumeiho metoda – iskustva

Ova terapija se pokazala posebno uspešnom kada su u pitanju diskopatije, spondiloze, poremećene statike i asimetrije koštano-zglobnog sistema, razlike u dužini nogu, ali i kod ginekoloških smetnji kao što su neuredne i bolne menstruacije, te disajne smetnje – bronhitis, zatim otežano disanje, gojaznost, migrena, sklonost prehladama i dr. 

Yumeiho terapiju je osmislio Masayuki Saijonji iz Japana, i ona se uspešno primenjuje dugi niz godina u većem delu sveta. U Rusiji, Mađarskoj i Poljskoj, Yumeiho terapija je prihvaćena kao službena metoda.

Kada govorimi o našoj zemlji, u Srbiji se Yumeiho metoda intenzivno primenjuje već skoro trideset godina, tačnije od 1990. godine.

Yumeiho masaža

Uz ovakvu masažu najbolje će pristajati pridev božanstvena, jer ona to uistinu jeste. Prednost ove tehnike je u tome što se na brz i efikasan način, postiže veliki uspeh. Terapijski efekat se ogleda u smislu velikog olakšanja i poboljšanja funkcije organizma, i osetićete promene na bolje posle nekoliko dana. 

Interesantno je da posle prvog ili drugog tretmana dolazi do prolaznog pogoršanja opštih simptoma poremećaja i bolesti, ali je to terapeutu znak da je pokrenut organizam, i da reaguje na samu masažu. 

Na takav način se prirodne, biološke snage organizma bore protiv zdravstvenih problema. 

Yumeiho terapija – cena:

Cene se kreću u rasponu od 1600 do 2000 dinara za tretman Yumeiho terapije.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane