Dodaj firmu

Fizio Inlocco rehabilitacija

Fizikalna terapija u cilju oporavka vašeg tela kroz elektroterapiju, magnetoterapiju, ultrazvulnu terapiju i druge u Beogradu.
Pročitaj više

Dalmatinska 73
Palilula, Beograd

Rehabilitacija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Corpore Sano centar za rehabilitaciju

U centru Corpore Sano u Beogradu profesonalni fizijatri ispravljaju najčešće deformitete kičmenog stuba i nogu.
Pročitaj više

Dalamtinska 70b
Palilula, Beograd

Rehabilitacija Gracia Medika - Fizikalna terapija

Jedna od najstarijih terapija i grana medicine Fizikalna terapija prisutna je i u našoj poliklinici „Gracia Medika“. Uz pomoć električne, magnetne, svetlosne energije lečimo veliki broj sportskih povreda i tar Kineziterapija - Gracia Medika....
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Rehabilitacija Fizikalna terapija i rehabilitacija Batajnica

Fizikalna terapija i rehabilitacija Batajnica na jednom mestu objedinjuje sve oblike fizikalne terapije. Kombinacijom dugogodišnjeg iskustva, znanja i kvalitetne opreme, stručni fizioterapeuti nastoje da očuvaju i poboljšaju zdravlje pacije...
Pročitaj više

Kralja Vladislava 146, Batajnica
Zemun, Beograd

Holistički Terapeut Daniela Lukić

Holistički terapeut Daniela Lukić u svom radu objedinjuje znanja i veštine iz različitih područja, kao što su: homeopatija, biorezonantna analiza, Bahove kapi, hipnoterapija Tokom terapija praktikuju se holistički pristup, uz maksimalnu posv...
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

ASAP fizikalni centar

ASAP fizikalni centar nudi Vam usluge iz oblasti rehabilitacije, fizioterapije i sporta, čiji je cilj da se sa 100% bezbednim metodama što brže dobiju željeni rezultati i da budu dugotrajni.
Pročitaj više

Pukovnika Petra Mišića 8
Voždovac, Beograd

Masaža Kao Lek fizioterapeuti

Omogućite Vašim zaposlenima prijatnu i opuštajuću masažu na radnom mestu od strane profesionalnih masera i fizioterapeuta Masaža Kao Lek. Pored masaže, naš iskusni tim se trudi da kroz jedinstvene edukacije zaposlenih smanji dane bolovanja i...
Pročitaj više


Beograd

Rehabilitacija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Fizikalna terapija Fizikus

Fizikalna terapija Fizikus svojim radom pokriva oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, interne i sportske medicine. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka iz pomenutih oblasti koji nastoji da Vam pruži najviši vid a...
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Rehabilitacija Fizikalna medicina Intermed Plus

Fizikalna medicina Intermed Plus poseduje dugogodišnje iskustvo u lečenju bolnih sindroma u reumatologiji i neurologiji, sportskih povreda, posttraumatskih i postoperativnih stanja. U terapiji koristimo oprobane rehabilitacione tehnike: lase...
Pročitaj više

Bežanijska 43
Zemun, Beograd

Atleta fizikalna terapija

Muči Vas bol u leđima, trnjenje prstiju, vrtoglavica, bol u peti ili ramenu? Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu Atleta poseduje dugogodišnje iskustvo u lečenju raznih akutnih problema vezanih za: kičmeni stub, mišiće, tetive, sp...
Pročitaj više

Cara Dušana 73b
Zemun, Beograd

Fizikalna Tajna MM

Fizikalna Tajna MM se nalazi na adresi Bulevar Mihajla Pupina 10b N. P 4 i 5
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10b N.P 4 i 5
Novi Beograd, Beograd

Mnogo puta smo čuli reč „rehabilitacija“, ali da li znamo šta ona tačno znači? „Re“ – ponovo i „habilitatio“ – osposobljavanje. Dakle, ako smo doživeli neku povredu prilikom profesionalnog ili rekreativnog bavljenja sportom, ili možda u svakodnevnom životu, da bismo istu zalečili, neophodna će nam biti rehabilitacija.

U pitanju je jedna složena procedura ponovnog osposobljavanja za aktivnosti svakodnevnog i profesionalnog života. Aspekti rehabilitacije ogledaju se i u značaju za emotivnu i socijalnu stabilnost ljudi koji su tu sposobnost donekle ili sasvim izgubili, usled povrede ili bolesti.

Kako izgleda proces rehabilitacije?

Sa rehabilitacijom se mora otpočeti neposredno nakon povređivanja, a trajaće onoliko dugo koliko je potrebno da se povrate izgubljene sposobnosti. Proces mora biti stručno vođen, i individualno prilagođen svakoj osobi.

Kada je reč o sportskim povredama, smisao je da se u najkraćem roku sportista osposobi i vrati svojim uobičajenim obavezama. 

Ako bi se rehabilitacija sprovodila pogrešno, neadekvatno i sporo, to bi moglo značiti da će se sportista povrediti ponovo na isti način, što dalje vodi tome da ne može postizati uobičajene rezultate.

Da bi se postupak rehabilitacije uspešno obavio, veoma je važan pozitivan stav, sportiste i trenera sa jedne strane, i fizioterapeuta i lekara specijaliste za rehabilitaciju, sa druge strane.

Šta su preduslovi uspešne rehabilitacije?

Potrebno je održati pokretljivost zglobova i prevenciju kontraktura; održati mišićnu masu i kvalitet mišića; zadržati dobru kardiovaskularnu sposobnost; umanjiti gubitak sportske veštine; omogućiti održavanje funkcijskih vežbi za pojedine sportove ili funkcije; ispraviti uočene biomehaničke greške koje nisu vezane za povredu; psihički učinak je značajan, jer na sportistu ne treba gledati kao na bolesnika. 

Koje su metode rehabilitacije sportskih povreda?

Potrebno je kombinovati više metoda, kao što su fizikalna terapija, kineziterapija, HBO terapija, PRP terapija. Svi ovi načini omogućavaju regeneraciju tkiva i vraćanje punog funkcionalnog kapaciteta, čak i kod najtežih povreda. 

Koje povrede tretira rehabilitacija?

Sportisti i rekreativci najčešće povređuju kolena. U tom smislu, razlikujemo povrede kolateralnih ligamenata, totalnu i parcijalnu rupturu LCA, što je prednja ukrštena veza kolena, kao i rupturu meniskusa. 

Povrede ramena mogu biti njegovo iščašenje i povreda rotatorne manžetne. 

Kod ozleda skočnog zgloba, razlikujemo rupturu ligamenata i nestabilnost zgloba. 

Povrede mišića su veoma česte, pa je tako rehabilitacija neophodna kod rupture mišića i kontuzije i distenzije mišića. 

Kada je rehabilitacija uspešno završena?

Saniranje povreda možemo označiti kao uspešno kada se više ne oseća nikakav bol pri aktivnostima, kada postoji kvalitetna i zadovoljavajuća količina mišićne mase, kada su izdržljivost i snaga primereni očekivanim naporima; 

Dalje, uspešna rehabilitacija podrazumeva očuvanost sportske veštine kao i pre povrede, funkcijski kapaciteti svih zglobova u potpunosti moraju biti očuvani; kardiovaskularni sistem je opitmalno pripremljen; mora postojati primerena propriocepcija; sportista treba da bude psihofizički spreman, a trener zadovoljan postignutim rezultatima. 

Rehabilitacija – iskustva

Kao što vidimo iz celog teksta, rehabilitaciju obavlja stručni tim, koji poseduje strpljenje, veštinu, znanje i individualni pristup svakom sportisti ili drugoj povređenoj osobi. Svaka ozleda je drugačija, od čoveka do čoveka, ma koliko deluje slično. 

Ipak, postoje neki zajednički principi, kao što su da postupak rehabilitacije treba da bude brz i bez nepotrebnog mirovanja, pri čemu se poštuju zacrtani ciljevi procedure, a sve u svrhu prevencije novih povreda. 

Rehabilitacija – cena tretmana:

Za specijalistički pregled fizijatra ili ortopeda, potrebno je izdvojiti od 2000 do 2500 dinara. Terapija na aparatima, u proseku od 800 do 2000 dinara, što sve zavisi od vrste povrede.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane