Liderna centar

5.0 | 9 ocena
Ulica: Dragana Rakića 42
Grad: Beograd
Opština: Zemun
Liderna centar
Telefon: 011/
Mobilni: 064/
www.lidernacentar.com

O nama

LIDERNA CENTAR

Liderna Centar nalazi se u ulici Dragana Rakića broj 42, na teritoriji Zemuna u Beogradu.

SAVETOVALIŠTE ZA OSOBE SA LIMFEDEMOM.

OBUKA ZA ZANIMANJE MASER (relaks, terapijska i anticelulit masaža, refleksoterapija stopala)

Obuka traje 2 meseca sa ukupnim fondom od 30 časova uz sertifikaciju (dobijanje diplome). Za više detalja posetite stranicu: http://www.lidernacentar.rs/edukacija/obuka-za-zanimanje-maser/

Liderna Centar može da Vam ponudi:

 • limfnu drenažu (ruku, nogu) - tehnika kojom se potpomaže rad limfnog sistema
 • presoterapiju - aparaturna limfna drenaža koja služi da se uz pomoć pritiska na tačno određeni deo tela, međućelijska tečnost vrati nazad u krvotok.
 • fizikalnu terapiju
  • elektroterapija
  • sonoterapija
  • magnetoterapija
  • fototerapija
  • laser
  • krioteraija
  • terapijsku masažu - rešava bolove u vratu i leđima, probavne smetnje, lošu cirkulaciju i grčeve, oticanje zglobova, osećaj teških nogu, reumatse tegobe
  • refleksoterapiju stopala - metoda koja se bazira na činjenici da su svi organi u telu povezani sa određenom zonom ili tačkom na stopalu. Stopalo predstavlja mapu kompletnog ljudskog tela. Uz pomoć refleksoterapije stopala utiče se direktno na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma.
  • yumeiho terapiju -  je vrsta terapija koja kombinuje nameštanje i pritiskanje kostiju kukova. Usled dislokacije kostiju kukova dolazi do poremećaja odnosno krivljenja kičme i loše cirkulacije u telu. Zadatak ove terapije je da vrati u normalan položaj dislocirane kosti, ukloni napetost u mišićima i pomogne pokretljivosti zglobova.
  • shiatsku masažu
  • anticelulit masažu
  • sportsku masažu
  • ajurvedsku masažu

  Posetite našu Facebook stranicu:

  LIMFEDEM

  Limfedem je vrsta edema koji nastaje usled nepravilnosti u radu limfnog sistema. Kao dugotrajna i veoma napredna bolest, ona znatno otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti kod pacijenata. Ukoliko se lečenje limfedema ruke ili nogu zanemari, usled progresa bolesti može doći do težih ograničenja pacijenata u pokretljivosti kao i do potpune nepokretljivosti.

  Limfedem može biti:

  • primarni
  • sekundarni

  PRIMARNI - pojavljuje se iz generacije u generaciju kao nasledna bolest, ili čak može da preskoči neku generaciju. Takođe ne mora da bude nasledni. Osnovna karakteristima primarnog limfedema je smanjenje broja limfnih čvorova ili puteva, što je ujedno i uzrok za njegov nastanak.

  SEKUNDARNI - oblik pojavljuje se posle težih operacija, koji su vezani za limfni sistem. Osobe koje su se lečile od raka, različitih infekcija i povreda, najčešće budu pogođene limfedemom.

  LIMFEDEM je oboljenje sistema limfne cirkulacije. Prezentuje se kao sakupljanje limfne tečnosti odnosno oticanja određenog dela tela. Najčešće su u pitanju ruke ili noge, trup, glava ili genitalije. Limfedem predstavlja hronično teško oboljenje, koje zahteva lečenje.
  Najčešće se javlja nakon hiruške intervencije, prilikom uklanjanja limfnih čvorova, u vidu postoperativne komplikacije - erysipelas, ili posle postoperativne zračne terapije - celulitis.

  Kompletna dekongestivna fizikalna terapija limfedema ruke ili noge nakon operacije ima za cilj smanjenje volumena tečnosti i fibroznog tkiva, kao i povećanje limfne cirkulacije, radi sprečavanja sakupljanja limfe. Takođe terapija limfedema služi da bi se nadoknadila smanjena funkcija mišića i zglobova, kao i da bi se sprečila infekcija i različite komplikacije. Osnovni cilj je da se emocionalno stanje pacijenta poboljša i ujedno njegov kvalitet života.

  TRETMAN LIMFEDEMA (lečenje limfedema)

  NEGA KOŽE: polazeći od stadijuma bolesti, neguje se koža na obolelom mestu kako ne bi došlo do pucanja iste ili gljivične infekcije. Takođe, tretiraju se i otvorene rane.

  LIMFNA DRENAŽA (ruke, nogu): ova vrsta masaže ima za cilj stimulaciju limfnih sudova na drenažu sakupljene tečnosti u telu. Prilikom svog rada, u toku limfne drenaže ruku ili nogu terapeuti koriste posebne tehnike kojima smekšavaju očvrslo tkivo. Limfna drenaža ruku ili nogu sprovodi se bez korišćenja ulja, uz blage ritmičke pokrete.

  KOMPLETNA DEKONGESTIVNA TERAPIJA

  - sastoji se iz metode lečenja limfedema koja podrazumeva manuelne limfne drenaže - kompresivnog - bandažiranja - kinezioterapije - nege kože - edukacije pacijenata.

  KOMPRESIVNA TERAPIJA: u slučaju akutnih faza, oboleli delovi tela se bandažiraju, i vrlo često se koriste specjalni jastučići, koji imaju za cilj pospešenje mikrocirkulacije u obolelom tkivu, a takođe utiču i na povrat limfne tečnosti. U toku faze održavanja, elastična bandaža se menja kompresivnim rukavom, koji je lakši za navlačenje. Od odluke lekara specijaliste zavisi stepen kompresije i tip nege.

  VEŽBE: imaju za cilj bolji protok limfe. Specijali program vežbi namenjen je za limfedem ruke i za limfedem noge.

  DEJSTVO MASAŽE NA KRVOTOK

  Sistem organa za krvotok u ljudskom organizmu čini važnu mrežu koja se prostire duž čitavog tela. Nju čine arterije, kapilari i vene čiji je zadatak da prenose krv po celom telo i učestvuju u hranjenju svih celija u organizmu. Kiseonik i hranljive materije u obliku glukoze, dopremaju se putem krvi u svaku ćeliju u telu. Takođe krv služi i za prenos hormona, koji regulišu brojne funkcije u telu. Isto tako putem krvi se prenose minerali krzo telo, a otpadne materije se odnose.

  Cilj masaže je da se prevenstveno poboljša tonus krvnih sudova i otvore novi kapilari, kao i da se poveća propustljivost postojećih. U toku masaže cirkulacija krvi se ubrzava do 7-8 puta, bez remećenja rada srca i njegovog naprezanja. Upravo iz tog razloga masaža služi kao sredstvo za poboljšanje cirkulacije. Veoma pozitivno masaža deluje i na uvećanje broja krvnih elemenata. Praksa je pokazala da 1h masaže znatno povećava broj eritrocita, leukocita i procenat hemoglobina.

  Usled mišićne napetosti dolazi do stezanja kako velikih tako i malih mišića koji okružuju krvne sudove. Ovo dovodi do otežanog protoka krvi u ekstremitetima i drugim delovima tela, kao i do povećanja krvnog pritiska. Masaža dakle služi za opuštanje mišića, koji pretenduju da stegnu krvne sudove, čime se snižava krvni pritisak i periferna cirkulacija se ubrzava.

  U našem centru za masažu Liderna izvode se takođe:

  KOREKTIVNE VEŽBE ZA:

  • skoliozu
  • kifozu
  • korekciju ravnih stopala

  GRUPNE VEŽBE:

  • pilates
  • yoga

  KINEZIOTERAPIJA:

  • vežbe za cervikalni sindrom, lumbalni sindrom, relaksaciju, osteoporozu, traumatske povrede, sportske povrede, kao i vežbe zaštitnih položaja i pokreta

  Radno vreme:

  - radnim danima od 12h - 21h
  - subotom od 10 h - 13h

  Efikasno lečenje limfedena ruke.
  Limfna drenaza ruku i nogu.
  Terapija limfedema ruke nakon operacije.

  Liderna Centar za masažu, Beograd.

Cenovnik

1. Shiatsu masaža
2.500 din
2. Yumeiho leđa i noge
2.300 din
3. Yumeiho leđa ili noge
1.600 din
4. Yumeiho celo telo
2.700 din
5. Ayurvedska masaža 60 min
2.500 din
Pogledajte ceo cenovnik
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dragana
  11.12.2014 11:33

  Imam dijagnozu-primarni limfedem leve noge. Nakon borbe od 2 godine posustala sam. Otok stoji, a i omiljene čizme. Suze, suze i suze. A onda... dosla sam u magične ruke PREDIVNE Suzane. Nakon deset terapija i slušanja njenih saveta, otok je spao vise od 50 posto. Razlike gotovo da nema. Ali mislim da me je najviše topla reč i pravi pristup zaista predivne žene čarobnih ruku, podigla na noge i pomogla da izdržim dp kraja. Kad odete kod Suzane, biće suza, ali... RADOSNICA... LIDERNA-ZNANJE, POSVEĆENOST, TRUD, OSMEH, SREĆA!!!!!!!!!

  Firme u blizini

  Fizikalna Tajna MM, Bulevar Mihajla Pupina 10b N.P 4 i 5, Novi Beograd, Beograd
  Fizioterapeutska ambulanta Vasic, Pariske komune 6, Beograd, Novi Beograd, Beograd
  Ambulanta za rehabilitaciju Nivex, Bulevar Arsenija Čarnojevića 86/II/4, Novi Beograd, Beograd
  Profizikal ambulanta za rehabilitaciju, Bulevar Mihajla Pupina 10z, lokal 13, Novi Beograd, Beograd
  Ambulanta za fizikalnu terapiju UniFizio, Jurija Gagarina 36đ, Novi Beograd, Beograd
  Ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju TIBIA, Aleksinačkih Rudara 32, Novi Beograd, Beograd
  Fizikalna medicina Intermed Plus, Bežanijska 43, Zemun, Beograd
  Atleta fizikalna terapija, Cara Dušana 73b, Zemun, Beograd
  Ordinacija Horus, Bulevar Mihajla Pupuna 145/62, ( srednji od 5 visokih solitera ), Novi Beograd, Beograd
  Fizioterapeut - East medic, /, Savski venac, Beograd