Dodaj firmu

Presoterapija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Profizikal ambulanta za rehabilitaciju

Profizikal ambulanta za rehabilitaciju nalazi se na Novom Beogradu. Uz stručan tim i tretmane kao što je fizikalna terapija, kiropraktika, kinezi terapija i veliki broj masaža sve povrede e brzo saniraju a telo opet dostiže svoju punu formu....
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10z, lokal 13
Novi Beograd, Beograd

Salon lepote My Little Secret

U harmoničnom okruženju salona My Little Secret očekuje Vas veliki izbor profesionalnih tretmana za nokte, lice i telo. Stručno i edukovano osoblje, savremeni aparati i tehnike, kao i vrhunska kozmetika Primia i Mesmerie, garantuju maksimaln...
Pročitaj više

17 oktobar 22f
Beograd

Presoterapija Soin Face and Beauty

Salon lepota sa aparaturnim tretmanima lica i tela na Voždovcu. Holivudski tretman lica, masaže lica i tela, laserska epilacija.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 12a
Voždovac, Beograd

Mirjan laserski centar

Mirjan laserski centar nalazi se na Novom Beogradu. Uz nadzor kvalifikovanog stručnog osoblja, možete isprobati tretmane za oblikovanje tela kao i podmlađivanje lica.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 22z
Novi Beograd, Beograd

Presoterapija se drugačije naziva limfna drenaža. Ukoliko vam je posao stresan, vodite uglavnom sedeći način života, imate manjak ili potpuni nedostatak fizičke aktivnosti, sve će se to odraziti negativno na vaše telo.

Limfna drenaža je zapravo postupak kojim se uduvava vazduh i stvara pritisak na tačno određene delove tela. Na taj način se mahanički potiskuje nataložena međućelijska tečnost.

Kako izgleda presoterapija?

Smisao presoterapije je u tome da se podstakne funkcija limfnog sistema, pa se na taj način brže izlučuju štetne materije iz tela kao i sva suvišna tečnost. Zahvaljujući tretmanu ući ćete u stanje relaksiranosti, nestaće natečenost i bol, ukoliko su postojali.

Mnogo ljudi ima lošu cirkulaciju u nogama, i slabu prokrvljenost zadnjice i stomaka, nakupljaju se štetne supstance metabolizma, noge otiču, pojavljuju se celulit i proširene vene. 

Uz pomoć presoterapije podstiče se razgradnja celulita, smanjenje obima, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Postiže se ravnoteža tečnosti u organizmu i bolje opšte stanje čoveka. Kako se to dešava? Limfa je bezbojna tečnost koja se sastoji od plazme, belih krvnih zrnaca, nešto crvenih (eritrocita), odnosno njeni limfociti vezuju za sebe strane ili kancerogene ćelije, materije, mikrobe i izbacuju ih iz tela. 

Sama limfa prolazi kroz mnoge limfne žlezde koje su veličine od tri do šest centimetara, a njihov zadatak je da pročišćavaju limfu od bakterija.

Prednost limfne drenaže ili presoterapije je u tome što se tom metodom prenose hranljive materije i kiseonik iz krvi do svake naše ćelije, a na povratku, skupljaju se štetne materije i vraćaju se u krvotok, pa se iz tog razloga preporučuje i posle hirurških intervencija, jer može ublažiti bol, pomoći kod dugotrajnih ožiljaka, zadebljanja kože i podići imunitet u tretiranom delu tela. 

Da li je presoterapija namenjena za vas?

Ili, da li ste kandidat za ovu metodu? Lako ćemo saznati, jer, ukoliko vaše noge otiču, imate celulitne promene, javljaju vam se nove proširene vene ili se stare pogoršavaju, ukoliko imate slabu prokrvljenost nogu, zadnjice i stomaka, svakako je presoterapija preporučljiva za vas.

Presoterapija – kako se radi?

Ukoliko smo vas u tekstu do sada zainteresovali da se podvrgnete ovoj metodi, verovatno vas interesuje i kako ona izgleda. Najpre, reći ćemo da nikakva posebna priprema nije potrebna, osim da se opustite i da uživate. 

Koristi se aparat za limfnu drenažu koji radi po principu isprekidane pneumatske kompresije, takozvane presoterapije rukava koji se pune vazduhom, u programiranim vremenskim intervalima. Masaža ruku i nogu događa se na osnovu kompresije rukava napunjenih vazduhom u koje se komprimovani vazduh uduvava iz baznog uređaja, to jest kompresora, kroz sistem cevčica.

Zanimljivo je napomenuti da se svaki rukav sastoji od više nezavisnih vazdušnih komora koje se naduvavaju u prethodno definisanim ciklusima, zavisno od vaše dijagnoze.  Pri tome se stvaraju talasi vazduha, a vazduh se izduvava nakon završetka ciklusa. Posle toga, osetiće se prijatno i olakšano. 

Presoterapija – iskustva

Ovim postupkom, kao što smo videli iz teksta do sada, uduvavanjem vazduha stvara se pritisak na određene delove tela, recimo na noge, i time se mehanički potiskuje nataložena međućelijska tečnost natrag u krvotok. 

Na ovaj način se postiže ravnoteža protoka hranljivih materija i kiseonika, vaša cirkulacija će biti bolja, sprečiće se upala vena, smanjiće se obim stomaka i bokova. 

Presoterapiju možete sebi priuštiti bilo kada, jer za proceduru pripreme nema, kao ni oporavka posle nje. Jednostavno možete skoknuti do ordinacije koja ovu uslugu pruža i počastiti svoje telo prijatnim tretmanom.

Presoterapija – cena:

Cene su u rasponu od 800 do 1200 dinara u zavisnosti da li tretman traje 20, 30 ili 40 minuta. 

*Cene su prikazane orijantaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane