Dodaj firmu

Fizio Inlocco lečenje kičme

Fizikalna terapija u cilju oporavka vašeg tela kroz elektroterapiju, magnetoterapiju, ultrazvulnu terapiju i druge u Beogradu.
Pročitaj više

Dalmatinska 73
Palilula, Beograd

Lečenje kičme Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Fizikalna terapija Fizikus

Fizikalna terapija Fizikus svojim radom pokriva oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, interne i sportske medicine. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka iz pomenutih oblasti koji nastoji da Vam pruži najviši vid a...
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Lečenje kičme Fizikalna terapija i rehabilitacija Batajnica

Fizikalna terapija i rehabilitacija Batajnica na jednom mestu objedinjuje sve oblike fizikalne terapije. Kombinacijom dugogodišnjeg iskustva, znanja i kvalitetne opreme, stručni fizioterapeuti nastoje da očuvaju i poboljšaju zdravlje pacije...
Pročitaj više

Kralja Vladislava 146, Batajnica
Zemun, Beograd

Lečenje kičme Euromedik Novi Beograd

Najveći privatni dom zdravlja na Novom Beogradu, nudi sve relevantne usluge poput dijagnostike.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 36d (preko puta piramide)
Novi Beograd, Beograd

Corpore Sano centar za rehabilitaciju

U centru Corpore Sano u Beogradu profesonalni fizijatri ispravljaju najčešće deformitete kičmenog stuba i nogu.
Pročitaj više

Dalamtinska 70b
Palilula, Beograd

Fizikalna terapija Sloba

Fizikalna terapija Beauty of Quince namenjena je kako pacijentima i rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima. Naš rad zasniva se isključivo na primeni manuelnih tehnika tretiranja različitih problema vezanih za kičmu, bez upotrebe el...
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 149/IV, II sprat, stan 4
Zvezdara, Beograd

Lečenje kičme Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Lečenje kičme Fiziomedic ordinacija

Specijalizovana ambulanta za rehabilitaciju Fiziomedic, uz kompletnu fizikalnu terapiju posebnu pažnju poklanja sertifikovanim manuelnim tehnikama u cilju rasterećenja, nameštanja i lečenja kičmenog stuba i zglobova.
Pročitaj više

Braće Jerkovića 185a
Voždovac, Beograd

Kičma - Specijalistička ordinacija fizikalne medicine

Kičma - Specijalistička ordinacija fizikalne medicine u ulici Gospodara Vučića 130, Voždovac
Pročitaj više

Gospodara Vučića 130
Voždovac, Beograd

Fizioterapeutska ambulanta Vasić

Fizioterapeutska ambulanta Vasić se nalazi na adresi Pariske komune 6, Beograd.
Pročitaj više

Pariske komune 6
Novi Beograd, Beograd

Lečenje kičme Laser Plus fizikalna terapija

Ordinacija fizikalne medicine u Beogradu, Laser Plus poseduje dugogodišnje iskustvo u lečenju svih vrsta povreda i bolnih stanja. U prijatnom ambijentu ordinacije koja se nalazi na Banovom brdu dočekaće Vas stručno i ljubazno osoblje na čel...
Pročitaj više

Petra Martinovića 33
Čukarica, Beograd

Fizikalna Tajna MM

Fizikalna Tajna MM se nalazi na adresi Bulevar Mihajla Pupina 10b N. P 4 i 5
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10b N.P 4 i 5
Novi Beograd, Beograd

Lečenje kičme potreba je velikog broja ljudi. Kičma nosi ceo naš organizam, međutim, najčešće ne vodimo računa o njoj dok ne počne da nam zadaje ozbiljnije probleme. Ne držimo leđa pravilno, sedimo pogrbljeni za računarom, ili bolje rečeno – previše sedimo, premalo ili nimalo ne vežbamo, malo se krećemo ili uopšte ne... Kako onda očekujemo da nam kičma celoga života bude zdrava?

U nekim godinama, najčešće između 30. i 45. kičma se „javlja“, signalizirajući da nešto nije u redu. 

Kako lečiti kičmu?

Postoji mnogo promena koje se mogu javiti na kičmenom stubu, a sve do jedne nam onemogućavaju da obavljamo svakodnevne aktivnosti kao i do sada, pri čemu i sam kvalitet života opada.

Prema nekim istraživanjima, oko 80% svetske populacije pati od diskus hernije, ili oštećenja diskusa u kičmi, koje nastaje usled degenerativnih promena ili povreda, pa tako ovo oboljenje predstavlja najrasprostranjeniju bolest savremenog doba. 

Zbog savremenog tempa života i navika koje imamo, diskus hernija je sve češća kod mladih osoba.

Da bi se diskus hernija izlečila, potrebno je izbegavati napore i pokrete koji pogoršavaju stanje, a samo lečenje traje veoma dugo. Najčešći način lečenja je fizikalna terapija koja deluje na bolno mesto, na taj način što poboljšava funkciju kičme.

Prilikom primena terapije dolazi do primetnog učinka u kratkom roku, što sve dovodi do značajnog smanjenja bola, ali i povećanja pokretljivosti. Kada se završi sa kompletnom terapijom, pacijent može osećati da je bol sasvim nestao, a on postao ponovo potpuno pokretan. 

Cilj lečenja diskus hernije jeste da pacijenti mogu bez tegoba da se vrate obavljanju svojih svakodnevnih radnih i životnih aktivnosti.

Lečenje skolioze

U prethodnom delu teksta govorili smo o diskus herniji, a odmah za njom je skolioza, kao takođe izuzetno rasprostranjeno oboljenje kičmenog stuba. Skolioza je medicinski naziv za krivu kičmu. 

Ovo je progresivno oboljenje, odnosno krivina kičme će vremenom postati veća, ukoliko se ne primeni lečenje. Skolioza se najčešće javlja tokom rasta dece, između 10. i 17. godine života, pa se po završetku rasta skolioza ponekad delimično stabilizuje. Usled naglog rasta, neki leđni mišići ostaju kraći sa jedne strane, dok su sa druge strane duži, što uzrokuje da se kičma savija i krivi celom dužinom leđa, pri čemu se formiraju krivine u obliku slova S. 

Ako naš tekst čitate sedeći za laptopom, zapitajte se, koliko vi zapravo sedite u toku dana? Skolioza upravo nastaje zbog prekomernog sedenja, jer dok sedimo pritisak na kičmu sa karličnog dela je 2, 5 puta veći nego kad stojite, što bi značilo da ukoliko sedite po ceo dan, vaša kičma se skoro tri puta više oštećuje nego kad biste stajali ili kada biste bili u pokretu.

Kada govorimo o lečenju skolioze, važno je da se zaustavi napredovanje deformiteta, kao i da se postignuta korekcija održava. Postoji konzervativno i hirurško lečenje, koje se obično uzima kao poslednja opcija. 

Metode lečenja su kineziterapija, odnosno individualne ili grupne korektivne vežbe sa fizioterapeutom; zatim fizikalna terapija, uz pomoć modernih aparata za jačanje leđne muskulature duž kičme; hidroterapija, koja se izvodi u hidromasažnoj kadi ili bazenu; ortoze ili mideri, koji se izrađuju po meri pacijenta, za korekciju krivine i držanja tela.

Lečenje kičme – cena tretmana:

Vežbe za kičmu, inidividualno, cena u proseku 500 dinara; vežbe, pasivno-potpomognute, prosečna cena 1000 dinara; elektroterapija od 500 do 1200 dinara; Yumeiho terapija, od 1600 do 2000 dinara. Vežbe za skoliozu i kifozu, prosečno 500 rsd, koliko koštaju i vežbe za C kičmu. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane