Dodaj firmu

Shock wave Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Verovatno ste čuli za shock wave, ali možda niste sigurni o čemu se zapravo radi? U našem tekstu ćemo pokušati da vam približimo ovu temu.

Šta je shock wave?

Za početak, upoznaćemo se sa tim šta je shock wave? Radi se o terapiji radijalnim shockwave talasima, pri čemu dolazi do rehabilitacije pacijenata, odnosno, umanjuje im se bol. Taj bol može da nastane kao posledica teniskog lakta, na primer, ili da čovek imam problem sa skakačkim kolenom. Isto tako, mnogi ljudi imaju upalu Ahilove tetive, rame koje boli, bol u zadnoj loži...

Mnogo je stanja i problema koji mogu uspešno i relativno jednostavno da se reše shockwave terapijom.

Shock wave terapija

Shock wave terapija je nekada korištena kao metoda kojom se razbijao kamen u bubregu. Korisno je veoma da znate da se radi o potpuno neškodljivoj metodi, koja nema negativne efekte po pacijenta.

Zbog toga je upravo shock wave popularna terapija, i poznata širom sveta, kao i zbog svoje učinkovitosti kada je u pitanju eliminisanje bola.

Još pre dvadeset godina su korišćeni radijalni talasi, tako da to za medicinu nije ništa novo, ali jeste novo da su takve prakse sada dostupne svima, putem ordinacija za fizikalnu terapiju.

Shock wave tretman

Bol može da se javi u mišićno – skeletnom sistemu, i tada je dobro odabrati shock wave terapiju, kao mogućnost da se ta situacija reši. Ono što je veoma zanimljijvo to je da terapija traje svega nekoliko minuta, a takođe vam neće biti potrebno mnogo tretmana, dovoljno je tri do četiri tretmana, koji će biti zakazani u nedeljnim intervalima.

Pacijenti veoma brzo primećuju pozitivne promene, koje nastupaju odmah, a to vidimo po tome što i nije potreban veliki broj tretmana da bise postigli rezultati koje želimo.

Naravno, za shock wave terapiju fizioterapeuti moraju da budu posebno obučeni, tako da znaju da pravilno barataju ovom vrstom tehnologije.

Shockwave bismo mogli drugačije da nazovemo akustičnim talasom, koji prenosi veoma visoku energiju tkivima koja su bolesna. To mogu da budu mišići, kao i koštani sistem. Terapija je uspešna i kod hroničnih stanja, gde se značajno umanjuju tegobe.

Kalcifikacija je pojava koja se javlja u zglobu kolena, kod ligamenata, tetiva, mišića. Shock wave tretmanima se na ovu pojavu može uspešno delovati. Isto tako, shock wave je dobar za stimulaciju trigger tačaka, kod limfne drenaže, za terapiju akupresurom, kao i za oporavak mišićnog i vezivnog tkiva.

Za sve osobe koje imaju višak kilograma i žele bolju i lepšu figuru, shock wave takođe može da pomogne, tako da je koristan i za skidanje celulita, i dostizanje oblika tela kakvog želimo.

Shock wave cena po terapiji

Cena po jednoj terapiji je oko 2000 dinara, a već smo u samom tekstu naveli da vam neće biti potrebno puno dolazaka kod fizioterapeuta, svega tri do četiri, da bi se postigli rezultati. Verujemo da 2000 dinara po tretmanu je adekvatna cena za korisnost terapije, pošto odsustvo bola ne može da ima svoju pravu cenu izraženu u novcu.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane