Dodaj firmu

Fizio Inlocco korektivne vežbe

Fizikalna terapija u cilju oporavka vašeg tela kroz elektroterapiju, magnetoterapiju, ultrazvulnu terapiju i druge u Beogradu.
Pročitaj više

Dalmatinska 73
Palilula, Beograd

Korektivne vežbe Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Corpore Sano centar za rehabilitaciju

U centru Corpore Sano u Beogradu profesonalni fizijatri ispravljaju najčešće deformitete kičmenog stuba i nogu.
Pročitaj više

Dalamtinska 70b
Palilula, Beograd

Korektivne vežbe Gracia Medika - Fizikalna terapija

Jedna od najstarijih terapija i grana medicine Fizikalna terapija prisutna je i u našoj poliklinici „Gracia Medika“. Uz pomoć električne, magnetne, svetlosne energije lečimo veliki broj sportskih povreda i tar Kineziterapija - Gracia Medika.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Fizikalna terapija Fizikus

Fizikalna terapija Fizikus svojim radom pokriva oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, interne i sportske medicine. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim stručnjaka iz pomenutih oblasti koji nastoji da Vam pruži najviši vid adekvatne medicinske pomoći.
Pročitaj više

Deligradska 27
Savski venac, Beograd

Korektivne vežbe Fizikalna terapija i rehabilitacija Batajnica

Fizikalna terapija i rehabilitacija Batajnica na jednom mestu objedinjuje sve oblike fizikalne terapije. Kombinacijom dugogodišnjeg iskustva, znanja i kvalitetne opreme, stručni fizioterapeuti nastoje da očuvaju i poboljšaju zdravlje pacijenata
Pročitaj više

Kralja Vladislava 146, Batajnica
Zemun, Beograd

Holistički Terapeut Daniela Lukić

Holistički terapeut Daniela Lukić u svom radu objedinjuje znanja i veštine iz različitih područja, kao što su: homeopatija, biorezonantna analiza, Bahove kapi, hipnoterapija Tokom terapija praktikuju se holistički pristup, uz maksimalnu posvećenost svakom klijentu.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Korektivne vežbe Euromedik Novi Beograd

Najveći privatni dom zdravlja na Novom Beogradu, nudi sve relevantne usluge poput dijagnostike.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 36d (preko puta piramide)
Novi Beograd, Beograd

Fizikalna terapija Sloba

Fizikalna terapija Beauty of Quince namenjena je kako pacijentima i rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima. Naš rad zasniva se isključivo na primeni manuelnih tehnika tretiranja različitih problema vezanih za kičmu, bez upotrebe električnih aparata.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 149/IV, II sprat, stan 4
Zvezdara, Beograd

Korektivne vežbe Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Korektivne vežbe Fiziomedic ordinacija

Specijalizovana ambulanta za rehabilitaciju Fiziomedic, uz kompletnu fizikalnu terapiju posebnu pažnju poklanja sertifikovanim manuelnim tehnikama u cilju rasterećenja, nameštanja i lečenja kičmenog stuba i zglobova.
Pročitaj više

Braće Jerkovića 185a
Voždovac, Beograd

Korektivne vežbe Liderna centar

Liderna centar bavi se limfnom drenažom i tretmanom limfedema, fizikalnom terapijom i terapijskim masažama. U ponudi imamo poklon vaučere!!!
Pročitaj više

Dragana Rakića 42
Zemun, Beograd

Kičma - Specijalistička ordinacija fizikalne medicine

Kičma - Specijalistička ordinacija fizikalne medicine u ulici Gospodara Vučića 130, Voždovac
Pročitaj više

Gospodara Vučića 130
Voždovac, Beograd

Fizioterapeutska ambulanta Vasić

Fizioterapeutska ambulanta Vasić se nalazi na adresi Pariske komune 6, Beograd.
Pročitaj više

Pariske komune 6
Novi Beograd, Beograd

Korektivne vežbe Laser Plus fizikalna terapija

Ordinacija fizikalne medicine u Beogradu, Laser Plus poseduje dugogodišnje iskustvo u lečenju svih vrsta povreda i bolnih stanja. U prijatnom ambijentu ordinacije koja se nalazi na Banovom brdu dočekaće Vas stručno i ljubazno osoblje na čelu sa dr Biljanom Gajić
Pročitaj više

Petra Martinovića 33
Čukarica, Beograd

Fizikalna Tajna MM

Fizikalna Tajna MM se nalazi na adresi Bulevar Mihajla Pupina 10b N.P 4 i 5
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10b N.P 4 i 5
Novi Beograd, Beograd

Sta su to korektivne vežbe? Ukoliko imate skoliozu, kifozu, lordozu ili neki drugi deformitet kičmenog stuba, na pravom ste mestu da pročitate šta vam sve to može pomoći kako biste odagnali tegobe koje vas muče. 

Skolioza

Skolioza je narodskim rečnikom kazano – kriva kičma. Može biti iskrivljena u gornjem delu, lumbalnom delu, ili čak dvostruko kriva. Medicinskim jezikom rečeno, skolioza je trodimenzionalni deformitet kičmenog stuba, i predstavlja bočno krivljenje kičme, koje može biti praćeno rotacijom pršljenova pa samim tim i deformacijom grudnog koša. Zbog svega toga, karlica može biti loše centrirana kao i ramena. 

Iz tog razloga se javlja neravnoteža koja pogađa čitavo telo, i sve pokrete od stajanja, sedenja, ležanja. Skolioze mogu biti strukturalne i funkcionalne. Kod prvopomenutih, kičma se savija u stranu, ali i pršljenovi rotiraju povlačeći za sobom i rebra. Kao posledica svega ovoga javlja se grba – gibus. Kao što smo naveli, postoji i dupla, takozvana S skolioza.

Kifoza

Drugačije rečeno, kifoza je grbavost. To je zapravo, povećanje normalne krivine kičmenog stuba, i najčešće ćemo je zateći u grudnom delu kičme. Kifoza je obično izazvana lošim navikama kao što su nepravilno i dugotrajno sedenje, a njene posledice su pojava bola, u vratnoj i rameno-lopatičnoj regiji, što sve uzrokuje nemogućnost dugotrajnog održavanja uspravnog položaja, a to vodi smanjenju kvaliteta života.

Kako izgleda osoba koja pati od kifoze? Glava je savijena napred, ramena su joj povijena, podignute su krilaste lopatice, leđni deo je pogrbljen, stomak je slab i mlitav a krsni deo je previše izvijen. 

Lordoza

Lordoza bi značila previše izvijen vratni i / ili krsni deo kičme. Lordotično držanje tela je poremećaj koji predstavlja povećanje krivine, veće od fiziološke, u smeru ka napred. Lordoza i kifoza su često udružene.

Vežbe za kičmu

Sada kada smo se upoznali sa najčešćim problemima kičmenog stuba, pročitajmo i kako možemo pomoći sebi. Kineziterapija prestavlja lečenje uz pomoć pokreta, dok je korektivna gimnastika njen sastavni deo. 

Smisao je da se ciljanim vežbama deluje na ispravljanje deformiteta i lošeg držanja kao i na preveniranje pojave tih problema. Postoje deformiteti kao što su ispupčene ili udubljene grudi, ravna leđa, X ili O noge, ravna stopala, međutim, među najčešćim su ipak deformiteti kičmenog stuba. 

Primenom korektivnih vežbi kod lečenja i prevencije promena na telu čoveka, postižu se dugotrajni rezultati. Bol u leđima nestaje, koriguje se posturalna asimetrija, smanjuje se ugao krivine a u nekim slučajevima to je moguće i kod starijih osoba.

Korektivne vežbe su posebno planirane i predstavljaju kontrolisan sistem vežbi, i njima se dobija  ravnoteža između suprotnih mišićnih grupa, pa čak i strana tela. Najbitnije je da se postiže trajno poboljšanje pravilnog držanja tela, kao i kontrole tela u prostoru (svesnost tela). 

Korektivne vežbe – iskustva

Fizioterapeut će obratiti naročitu pažnju na centriranje i stabilizaciju tela, dok korišćenje nestabilnih podloga kao što su lopte ili balanseri, doprinosi još boljim rezultatima prilikom poboljšavanja pravilnog držanja.

Jačanje oslabljenih mišića trupa dovodi do veće stabilnosti kičme, a istezanje skraćenih mišića uzrokuje poboljšanje držanja tela. 

Korektivne vežbe – cena:

Vežbe za skoliozu i kifozu, u proseku 500 dinara kada se radi individualno sa pacijentom; vežbe za C kičmu, takođe 500 din, prosečna cena; vežbe pasivno-potpomognute, 1000 dinara u proseku; jedan segment vežbi, cena oko 400 din.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane