Dodaj firmu

Kičma - Specijalistička ordinacija fizikalne medicine

Kičma - Specijalistička ordinacija fizikalne medicine u ulici Gospodara Vučića 130, Voždovac
Pročitaj više

Gospodara Vučića 130
Voždovac, Beograd

Kada govorimo o terminu refleksoterapija, pričamo o umeću rada na stopalu. Da li ste znali, da su sve akupunkturne tačke, koje predstavljaju sve organe u našem telu, smeštene na stopalima? U tom smislu ćemo kazati da je refleksoterapija drevna metoda lečenja, samoozdravljenja, kao i aktivacije isceljujućih procesa u telu. Sve ovo odnosi se i na fizičko i psihičko stanje i zdravlje.

Kako se refleksoterapijom deluje na ljudsko telo?

Zbog svoje osetljivosti, stopalo je specifično područje za pristup zonama u terapeutskom smislu. Na stopalima se može pročitati mapa celog tela. Različitim intenzitetom pritiska na različite tačke, postižu se određeni terapeutski učinci. 

Zonska terapija energetski deli telo na deset označenih zona, uzduž našeg tela, pet sa leve strane, pet sa desne, od stopala do glave i obratno. Svaka zona podrazumeva određene organe koji su smešteni unutar nje. 

Refleksoterapija se može primenjivati i preventivno. Na naše zdravlje negativno mogu uticati različiti faktori kao što je umor, stres, radijacija, aditivi i slično, i tada refleksoterapija postaje značajna preventiva. 

Preventivno dejstvo refleksoterapije

Postoji mnogo načina kako ova drevna metoda može pomoći našem organizmu. Najpre, ona jača imuni sistem i sistem za izlučivanje štetnih činilaca koji oštećuju tkivo; uravnotežuje telo vraćajući ga u homeostazu (zdravlje). 

Refleksoterapija pomaže da se smanji napetost i negativno dejstvo stresa na telo i um; zahvaljujući ovoj metodi održava se unutrašnji i spoljašnji mišićni tonus, pri čemu se podstiče cirkulacija; omogućuje da se pronađe energetski disbalans u početnom stadijumu; podstiče svesnost o povezanosti tela, uma i duha; ukoliko postoji određeni energetski zastoj, on se može tretirati i pre nego što se manifestuje fizičkim simptomima; kod žena, pre i za vreme menopauze, pomaže da se normalizuju emocionalne i fizičke promene.

Refleksoterapija – iskustva

Kao što smo naveli, na stopalima i dlanovima se nalazi mapa celog našeg tela. Stimulišu se refleksne zone svih delova tela, smeštenih na stopalu na kome se nalazi sedam hiljada nervnih završetaka, i pri tome se izaziva reakcija u pojedinim odgovarajućim delovima tela. 

Na taj način se postiže ravnoteža između nervnog, endokrinog, krvnog, limfnog i drugih sistema. Tako što fizioterapeut pritiska određenu zonu, daje se impuls koji putuje i stimuliše sve ono što se nalazi na toj liniji. Svi oni organi koji rade dobro, omogućavaju slobodan protok energije, pa na tim zonama ne osećamo nelagodnost. Ova nelagoda može biti u energetskom smislu, ne mora uvek biti u fizičkom kontekstu. Međutim, kod oštećenih područja, možemo osetiti određenu neprijatnost, a povremeno i laganu ubodnu bol. Ono što je važno znati, jeste da je bol koji osećamo, zapravo isceljujuć i samo trenutan. 

Uz pomoć refleksoterapije, pojačava se cirkulacija, koja je neophodna da bi naše organe snabdela hranljivim sastojcima, a sa druge strane, da bi iz organizma bili izbačeni otrovi i razne štetne materije. Kod mnogih ljudi cirkulacija je usporena, a razlog mogu biti različite napetosti koje sužavaju krvne sudove. 

Na kraju, slobodno možemo reći da se refleksoterapijom može uspešno „napipati“ problem, dok ćete se vi sve vreme masaže osećati prijatno i relaksirajuće. Tretman može trajati od petnaest minuta do sat vremena.

Refleksoterapija – cena:

Cene se kreću od 3000 din. do 5500 dinara za 60 minuta trajanja tretmana.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane