Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis espresso aparata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Servis espresso aparata

Ako volite espresso kafu, tada svakako znate da je ovaj ukusni napitak moguće dobiti samo uz pomoć espresso aprata koji pod pritiskom guraju vrelu, ali ne i ključalu vodu, kroz kafu koja je veoma fino samlevena.

servis espresso aparata

 

Kafa se može pripremiti na mnoge načine, a postupak koji smo opisali, pravi glavnu razliku. Da bi došlo do ekstrakcije, potrebno je da vruća voda pod pritiskom prolazi kroz kafu.

Vrste espresso aparata

Postoji tri vrste aparata za espresso kafu. U pitanju su: espresso aparati na paru;  espresso aparati na pumpu; espresso aparati na polugu.

Majstori koji se bave servisiranjem ovih uređaja, vrše podelu i po načinu rada i to su superautomatski, automatski i poluatuomatski aparati.

Superautomatski aparati za espresso kafu sasvim samostalno pritiskaju i melju kafu, pa se lako dobija napitak. Dovoljno je samo pritisnuti dugme.

Poluautomatski uređaji zapravo se smatraju tradicionalnim, a rade po principu pumpe. To bi praktično značilo, da kada vi pritisnete dugme, aparat potiskuje vruću vodu kroz filter za kafu. Razlika u odnosu na superautomatske uređaje je u tome što u ovom slučaju osoba koja priprema esepresso kafu, sama procenjuje kada je kafa spremljena, odnosno kada će aparat isključiti.

servis espresso aparata cena

 

Kod automatskih aparata, uređaj se sam isključuje i sam prekida postupak spravljanja kafe. Ovakvi aparati se mogu programirati da se sami isključe nakon onoliko sekundi koliko mi želimo.

Dosta ljudi rado pije kratki ili produženi espresso, pošto je to kafa koja vas svakako neće ostaviti pospanim ili bez energije. U tom smislu, mnogi se odlučuju da nabave mini-uređaje u svom domaćinstvu, kako ne bi morali uvek da odlaze u kafić ili restoran po svoj omiljeni napitak.

Tada su obično u pitanju poluautomatski aparati, dok profesionalni ugostitelji koriste mašine koje koštaju više hiljada evra.

Popravka espresso aparata

Bez obzira da li imate mali aparat koji koristite kod kuće ili posedujete superautomatski uređaj u svom ugostiteljskom objektu, ponekad je neophodna popravka ili servisiranje.

Svakako da ovaj posao ne možemo raditi sami, jer se kao što vidimo, radi o skupim uređajima, koji zahtevaju iskustvo i znanje, najpre pri dijagnostikovanju kvara a potom i pri njegovom otklanjanju.

Dovoljan je jedan vaš telefoski poziv i ekipa će izaći na teren, odnosno doći do vašeg objekta. Manji kvarovi se rešavaju na licu mesta, dok za ozbiljnije probleme, majstori odnose uređaj u servis.

Male kućne espresso aparate možete doneti i sami do servisa, pa će uređaj biti opravljen u najkraćem mogućem roku.

Korisno je imati informaciju da servisi koji vrše popravku, ugrađuju originalne rezervne delove, tako da po završenom poslu, dobijate garanciju na pružene usluge kao i na same delove.

Svaki uređaj koji se pravilno servisira, može da potraje duži niz godina, za razliku od onih kod kojih vlasnici zanemaruju sitne nepravilnosti u radu, koje kasnije uzrokuju mnogo ozbiljnije kvarove i shodno tome, skupe popravke.

Naš savet je da se odmah obratite servisima za espresso aparate čak i zbog najsitnijih poteškoća u radu uređaja, jer samo na taj način omogućavate dug radni vek aparata.

Servis espresso aparata – cene popravki:

Iz svega navedenog možemo da zaključimo da su skuplje popravke profesionalnh espresso aparata od malih kućnih uređaja. Ipak, da biste saznali tačan iznos koji je potrebno izdvojiti za popravku, najbolje je da pozovete majstora da pogleda vaš espresso aparat.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

30.07.2018
Zeljana Jeremic
Ukoliko imate problem u radu vaseg aparata,servis Espresso Planet je prava adresa za vas.Nude vam kompletan servis espresso aparata koji obuhvata usluge dekalcifikacije,ciscenja grupa i zamenu gumica.Jedinstvena firma ove vrste u gradu.
29.08.2017
Ljubinka Sreckovic
Svaki servis espreso aparata jesto nesot sto bi posebno trebalo da se plati. Druge stvari su koliko mi se samo cini daleko od idealne. Ukoliko se vec odlucite za kvalitetan espreso, sigurno ga mozete bez vecih problema popiti u Beogradu.
16.05.2017
Petar Jankovic
Kako god da okrenete, ovaj servis nije ni malo naivan. Pre svega, skup je kao i sama espreso kafa.
28.04.2017
Nikolina Pantelic
Samo treba da znate da u svakom slucaju on nije ni malo jeftin.
18.04.2017
Ivan Stojanovic
Po mnogo cemu je ovaj servis i vise nego idealan posebno da se kafopije ne bi nesto puno naljutile.
31.03.2017
Jana Stankovic
Sto se ovog servisa tice, kvalitet je sigurno i vise nego vazan.
17.03.2017
Marko Petrovic
Sigurno da je prvi i osnovni problem u tome da ovaj servis i nije bas tako jefin zbog delova.
27.02.2017
Dusan Markovic
Sto se tice ovog servisa, odmah treba da znate da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je sto se mene tice, daleko gore resenje.