Dodaj firmu

Rashladne komore Servis rashladnih uredjaja Frigo Cure

Servis rashladnih uređaja Frigo Cure popravlja rashladne uređaje svih proizvođača u domaćinstvu i ugostiteljstvu. Brzo, stručno i povoljno rešavamo sve probleme i kvarove Vaših rashladnih uređaja i dajemo garanciju na sve naše usluge!
Pročitaj više

Dr Dragoljuba Sretenovica 5, III sp. stan 12
Čukarica, Beograd

Rashladne komore Frost

Ukoliko želite najkvalitetniju rashladnu opremu za Vašu mesaru, pekaru ili poslastičarnicu, Frost rashladni uređaji su pravi izbor za Vas. Pored projektovanja i montaže rashladnih komora različitih namena i dimenzija, nudimo i usluge servisiranja opreme
Pročitaj više

Oslobodjenja 28
Rakovica, Beograd

KAM elektro servis

Servis bele tehnike na Čukarici. Popravka i zamena delova bele tehnike, malih kućnih aparata i klima uređaja.
Pročitaj više

Trgovačka 4
Čukarica, Beograd

Agrotehnix - servis i prodaja rashladne, ugostiteljske i opreme za markete

Kompanija Agrotehnix bavi se prodajom, izradom i servisiranjem ugostiteljske i rashladne opreme, klimatizacijom i ventilacijom. U našoj ponudi nalaze se rashladni uređaji vodećih svetskih brendova. Takođe, vršimo opremanje maloprodajnih objekata
Pročitaj više

Patrijarha Dimitrija 66
Rakovica, Beograd

Ukoliko se bavite poslom koji podrazumeva rad sa hranom, svakako su vam neophodne rashladne komore. Njihova uloga je prvenstveno u tome da očuvaju kvalitet i svežinu namirnica.

Konstruisane su na taj način da se veoma lako mogu smestiti u svaki radni prostor. Proizvodi se mogu čuvati u rashladnim komorama u zamrznutom ili svežem stanju.

Rashladne komore za meso

Svi znamo da su meso, kao i mesne prerađevine, veoma podložne kvarenju, tako da je neophodno da budu smešteni u rashladnim komorama. Postoji tačno određena temperatura na kojoj se čuvaju te namirnice, da bi se održao njihov kvalitet.

Primera radi, rashladne komore sa temperaturnim režimima od nula do osam stepeni, koriste se za čuvanje svežih namirnica, a tu se ubrajaju, pored mesa i mesnih prerađevina i mleko i mlečni proizvodi, jaja, voće i povrće, piće i slično.

Ako su namirnice već zamrznute, a potrebno im je čuvanje, tada će se koristiti drugi tip rashladnih komora, i to onih koje imaju temperaturni režim rada od minus osamnaest do minus dvadeset pet stepeni.

Izrada rashladnih komora

Svaka rashladna komora ima svoje tehničke karakteristike. Na primer, debljina panela može biti šest ili osam centimetara za plus temperaturna radna područja; debljina panela od deset, dvanaest i petnaest centimetara, koriste se za minus temperaturna područja rada.

Rashladne komore se izrađuju u četiri standardne unutrašnje visine. To su dvesta centimetara, dvesta četrdeset, dvesta osamdeset i trista dvadeset centimetara. Kada govorimo o minimalnim unutrašnjim standardnim dimenzijama, one su od 120 x 120 cm, ali se pri tome uvećvaju po dužini i širini, u standardnom koraku od 30 centimetara, sve do željenih dimenzija.

Promena dimenzija je moguća na zahtev kupca rashladne komore, i ona se kreće u koraku od plus-minus pet centimetara visine, širine i dužine.

Pocinčani čelični lim, koji je obojen u belo, koristi se za izradu izolacijskih panela. Kupci često požele i inox lim, pri čemu debljina lima može da bude 0, 5 ili 0, 6 milimetara.

Vrlo je korisno znati da su paneli za izradu rashladnih komora ispunjeni poliuretanskom penom, koja je ekološki prihvatljiva. Između panela nalaze se spojevi, i oni su izvedeni kao prorez-klin, pri čemu su između sebe pričvršćeni bravicama. Sve to omogućava sjajnu izolaciju, ali i kvalitetan spoj celom dužinom tog panela.

Postoje i komore koje nemaju podni izolacijski panel, i tada se spoj zidnog panela sa podom vrši uz pomoć limenih „U“ profila ili PVC profila.

Kao što se vidi iz celog našeg teksta, rashladne komore je moguće izraditi u željenim dimenzijama, tako da je smeštaj moguć u bilo kom prostoru. Komore su opremljene sanitarnim lajsnama i uglovima koji su zaobljeni, što sve doprinosi jednostavnom i lakom održavanju.

Odlično dihtovanje vrata omogućava ispunjenje svih higijenskih zahteva. Pri svemu tome, veza panela sa panelom je higijenski besprekorna i termički veoma efikasna.

Na rashladnoj komori se mogu ugraditi zaokretna ili klizna hladionička vrata, koja mogu biti različitih dimenzija, u zavisnosti od vaših potreba.

Rashladne komore – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za rashladnu komoru zavisi od dosta činilaca, počevši od dimenzija komore, kao i njenih tehničkih karakteristika i slično.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane