Dodaj firmu

Farbanje stolarije M&M Tim

M&M Tim bavi se adaptacijom stanova na teritoriji cele Srbije. Kompletni radovi u objektu, od molerskih radova do postavke vodovodnih i elektro instalacija.
Pročitaj više


Beograd

Molerski radovi - Aleksić Building

ALEKSIĆ BUILDING je firma s renomeom zadužena za kvalitet završnih radova u građevinarstvu - sve što Vam je potrebno da u potpunosti budete zadovoljni enterijerom svoje kuće, stana, poslovnog prostora ili bilo kog drugog objekta. Molerski i ...
Pročitaj više

Beograd
Zvezdara, Beograd

Farbanje stolarije M2 Radović Stil

M2 Radović Stil je firma koja se nalazi u Beogradu i bavi se kompletnim uslugama renoviranja i adaptacije objekata.
Pročitaj više

Sremčica
Zvezdara, Beograd

Tersus Project

Tersus Project je savremena inovativna kompanija za proizvodnju nameštaja i uređenje enterijera na teritoriji Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Ismeta Mujezimovića
Novi Beograd, Beograd

Farbanje stolarije Altus Enterijer

Altus enterijer nudi kompletno rešenje za adaptaciju stanova i poslovnih objekata. Renoviranje obuhvata sve vrste usluga iz oblasti građevinskih radova; gipsarke radove, molerske radove, keramičarske radove, vodoinstalaterske usluge, eletroi...
Pročitaj više

Sretena Mladenovića Mike 50e
Rakovica, Beograd

Farbanje stolarije Dishome tim

Dishome se nalazi na Zvezdari. Bavi se svim završnim graševinskim radovima u koje spadaju; molerski radovi, gipsarski radovi, vodoinstalaterske usluge, elektroinstalacije, zamena stolarije.
Pročitaj više

Smederevski put 29e
Zvezdara, Beograd

Farbanje stolarije Keramika Elitte

KERAMIKA ELLITE posluje veoma uspešno više od jedne decenije, osnovana 2003. god. sa poslovnim imenom “KERAMIKA DiV”, zatim je delatnost proširena i na kompletnu adaptaciju kupatila 2009. god. i otvorena još jedna firma sa poslovnim imeno...
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Molerski radovi VJ

Firma „VJ Adaptacije“ radi kompletnu uslugu adaptacije stambenih u poslovnih objekata kroz sve vrste radova, molerske radove, gipsane radove i ostale radove koji spadaju u adaptacije prostora.
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Farbanje stolarije VJ Adaptacije

„VJ Adaptacije“ se već dugi niz godina bavi završnim građevinskim radovima, kao što su molerski radovi, gipsani radovi, adaptacije na teritoriji celog Beograda
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Farbanje stolarije Beokolor enterijer

Pružamo sve vrste gipsarskih, molerskih i farbarskih radova. Ovim poslom bavimo se više od 13 godina i radimo ga pažljivo, profesionalno i odgovorno.
Pročitaj više

Žike Mesarovića 3
Zemun, Beograd

Farbanje stolarije DEKOR D Surčin

Skockajte prostor po Vašoj meri, izaberite firmu Farbara DEKOR D. Sa željom da klijentima ponudimo vrhunski kvalitet proizvoda, u našu ponudi uvrstili smo renomirane brendove, po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Surčinska 209
Novi Beograd, Beograd

Molerska radnja 22. jun

Molerska radnja 22. jun iz Beograda izvodi sve vrste molerskih radova kao što su dekorativni molerski radovi, moleraj zidova, spuštenih plafona, krečenje, gletovanje
Pročitaj više

Vespučijeva 31
Novi Beograd, Beograd

Farbanje stolarije Drina Gradnja

Kompanija „Drina Gradnja“ nalazi se u Beogradu. Bavi se kompletnim renoviranjem stanova, kao i svih drugih objekata sa svim potrebnim radovima.
Pročitaj više


Palilula, Beograd

Farbanje stolarije Braća Ivanović

Dočekajte i Vi bezbrižno useljenje u Vaš novi dom, izaberite firmu Braća Ivanović sa preko 10 godina iskustva u adaptaciji stambenih i poslovnih prostora. Naš rad karakterišu praktična tehnička rešenja, pedantnost, tačnost, kao i kompletna n...
Pročitaj više

Bački Ilovik 20
Zemun, Beograd

Ag-Adaptacija

Učinite Vaš stambeni ili poslovni prostor još lepšim sa unutrašnjim i spoljašnjim dekoracijama toplih duginih boja. Firma AG Adaptacije je specijalizovana za sve vrste završnih radova u građevinarstvu koje izvodimo po “sistemu ključ u ruke”
Pročitaj više

Braće Jerković 165
Voždovac, Beograd

Farbanje stolarije je nesto sto je svakoj stolariji potrebno sa vremena na vreme. Stolarija može biti ukras stana ili kuće, ali ako je neredovno održavate, onda stari i propada, pa će tako naružiti vaš životni ili poslovni prostor. Svakako ne želite da se to dogodi, zato bi trebalo imati u vidu da je drvo prirodan i živ materijal, pa se tako prema njemu treba i odnositi.

Bojenje stolarije

Verovatno nijedan materijal ne doprinosi stvaranju osećaja topline, kao i unošenju daška prirode, kao što to mogu prozori i vrata koji su izrađeni od drveta. Bojenje stolarije je jedan od načina da joj produžite vek trajanja, ali tako da ona uvek izgleda kao nova, to jest da bude glatka i sjajna.

Farbanje drvene stolarije

Možda mislite da je farbanje drvene stolarije lak i lep posao, pa želite da se upustite sami u tu avanturu. Istina je malo drugačija. Naime, svaki posao je lep ako znate pravilno da ga odradite. Primera radi, kod farbanja stolarije, najvažnija je priprema. Verovatno ste čuli za izreku „priprema je pola urađenog posla“?

Farbanje drvenih prozora

Prozori su stalno izloženi suncu, vetru, kiši, snegu, niskim i visokim temperaturama... Sve te atmosferske prilike utiču da drvo svakim danom biva sve starije, pa je neophodno redovno farbati prozore.

Kada pozovete majstora da odradi farbanje vaših prozora, on će najpre šmirglati drvene površine, a to se može obaviti ručno ili mašinski. Na ovaj način, biće uklonjeni svi ispucali delovi i oštećenja. Šmirglanje je najvažniji deo postupka pripreme za farbanje.

Farbanje drvenih vrata

Ako su vaša drvena vrata farbana pre dosta vremena, na primer, pre desetak godina, onda je potrebno da majstor skine svu staru farbu. U tu svrhu on će koristiti električnu ručnu šlajfericu, ali i fenove i lopatice uz pomoć kojih se skida boja.

Navedimo sada primer šta bi se dogodilo ako vi sami želite ovo da uradite, a svemu niste dovoljno vični. Recimo, može se desiti da vam izgori drvo koje pripremate za farbanje i lakiranje, ako ne koristite fen onako kako bi trebalo.

Farbanje ulaznih vrata

Ulazna vrata su posebno važna za svako domaćinstvo, i ona prosto moraju da budu perfektno ofarbana i lakirana. Do željenih rezultata možete doći samo angažovanjem majstora koji taj posao rade godinama i kojima je farbanje rutina.

Pošto su ulazna vrata izložena svim atmosferskim uticajima, ako govorimo o kući, onda je često potrebno da majstor odradi kitovanje, što bi značilo da će na taj način zagladiti sva oštećenja, nakon čega će dodatno ošmirglati vrata. Ako sami radite, pa nanesete nepotrebno debeli sloj kita, kasnije ćete se dobro umoriti dok sve to sredite šmirglom.

Farbanje stolarije za kuću

Kao što vidimo iz celog teksta, postupak farbanja stolarije ima nekoliko svojih koraka ili faza. Posle kitovanja, prelazi se na nanošenje osnovnog akrilnog laka ili temeljne boje.

Finalni korak bi bilo nanošenje završnog laka. U lakovima postoji određena razlika i ona se odnosi na spoljašnju ili unutrašnju upotrebu. Primera radi, kod lakiranja i farbanja unutrašnjih površina koriste se kruti i čvrsti lakovi, doj je za spoljašnju stolariju bolje upotrebiti elastične i meke lakove.

Farbanje stolarije u stanu

Kada se nanosi boja, potrebno je stolariju premazati tri puta i to od najtanjeg do najdebljeg sloja. Majstor će najpre pratiti linije strukture drveta, u takozvanoj drugoj ruci se boja nanosi ukoso, dok se u trećoj ruci još jednom prati struktura drveta.

Nakon završenog celokupnog postupka, stolariji je potrebno neko vreme kako bi sasvim osušila. Majstori će vašu stolariju u potpunosti skinuti pre početka posla, jer je tako farbanje najefikasnije i najurednije.

Farbanje stolarije cena:

Cena farbanja stolarije se kreće u proseku od 15 do 20 evra po metru kvadratnom, u šta je uključena i priprema za farbanje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane