Dodaj firmu

Okreči Me adaptacija stanova i farbanje stolarije

Krečenje i sve vrste molerskih radova za stanove i poslovne objekte na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Tersus Project

Tersus Project je savremena inovativna kompanija za proizvodnju nameštaja i uređenje enterijera na teritoriji Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Ismeta Mujezimovića
Novi Beograd, Beograd

Farbanje stolarije Keramika Elitte

KERAMIKA ELLITE posluje veoma uspešno više od jedne decenije, osnovana 2003. god. sa poslovnim imenom “KERAMIKA DiV”, zatim je delatnost proširena i na kompletnu adaptaciju kupatila 2009. god. i otvorena još jedna firma sa poslovnim imenom “SGR GAROVIC”, da bi se 2014. god. ujedinile obe firme u jednu sa nazivom “KERAMIKA ELLITE”…
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Farbanje stolarije Beokolor enterijer

Pružamo sve vrste gipsarskih, molerskih i farbarskih radova. Ovim poslom bavimo se više od 13 godina i radimo ga pažljivo, profesionalno i odgovorno.
Pročitaj više

Žike Mesarovića 3
Zemun, Beograd

Farbanje stolarije 22. jun

Molerska radnja 22. jun iz Beograda izvodi sve vrste molerskih radova kao što su dekorativni molerski radovi, moleraj zidova, spuštenih plafona, krečenje, gletovanje
Pročitaj više

Vespučijeva 31
Novi Beograd, Beograd

Maksa Gradnja 2020 Beograd farbanje stolarije

Kompletne adaptacije prostora, rušenje objekata, sve vrste radova u Beogradu.
Pročitaj više


Beograd

Farbanje stolarije Ag-Adaptacija

Učinite Vaš stambeni ili poslovni prostor još lepšim sa unutrašnjim i spoljašnjim dekoracijama toplih duginih boja. Firma AG Adaptacije je specijalizovana za sve vrste završnih radova u građevinarstvu koje izvodimo po “sistemu ključ u ruke”
Pročitaj više

Braće Jerković 165
Voždovac, Beograd

Farbanje stolarije je nesto sto je svakoj stolariji potrebno sa vremena na vreme. Stolarija može biti ukras stana ili kuće, ali ako je neredovno održavate, onda stari i propada, pa će tako naružiti vaš životni ili poslovni prostor. Svakako ne želite da se to dogodi, zato bi trebalo imati u vidu da je drvo prirodan i živ materijal, pa se tako prema njemu treba i odnositi.

Bojenje stolarije

Verovatno nijedan materijal ne doprinosi stvaranju osećaja topline, kao i unošenju daška prirode, kao što to mogu prozori i vrata koji su izrađeni od drveta. Bojenje stolarije je jedan od načina da joj produžite vek trajanja, ali tako da ona uvek izgleda kao nova, to jest da bude glatka i sjajna.

Farbanje drvene stolarije

Možda mislite da je farbanje drvene stolarije lak i lep posao, pa želite da se upustite sami u tu avanturu. Istina je malo drugačija. Naime, svaki posao je lep ako znate pravilno da ga odradite. Primera radi, kod farbanja stolarije, najvažnija je priprema. Verovatno ste čuli za izreku „priprema je pola urađenog posla“?

Farbanje drvenih prozora

Prozori su stalno izloženi suncu, vetru, kiši, snegu, niskim i visokim temperaturama... Sve te atmosferske prilike utiču da drvo svakim danom biva sve starije, pa je neophodno redovno farbati prozore.

Kada pozovete majstora da odradi farbanje vaših prozora, on će najpre šmirglati drvene površine, a to se može obaviti ručno ili mašinski. Na ovaj način, biće uklonjeni svi ispucali delovi i oštećenja. Šmirglanje je najvažniji deo postupka pripreme za farbanje.

Farbanje drvenih vrata

Ako su vaša drvena vrata farbana pre dosta vremena, na primer, pre desetak godina, onda je potrebno da majstor skine svu staru farbu. U tu svrhu on će koristiti električnu ručnu šlajfericu, ali i fenove i lopatice uz pomoć kojih se skida boja.

Navedimo sada primer šta bi se dogodilo ako vi sami želite ovo da uradite, a svemu niste dovoljno vični. Recimo, može se desiti da vam izgori drvo koje pripremate za farbanje i lakiranje, ako ne koristite fen onako kako bi trebalo.

Farbanje ulaznih vrata

Ulazna vrata su posebno važna za svako domaćinstvo, i ona prosto moraju da budu perfektno ofarbana i lakirana. Do željenih rezultata možete doći samo angažovanjem majstora koji taj posao rade godinama i kojima je farbanje rutina.

Pošto su ulazna vrata izložena svim atmosferskim uticajima, ako govorimo o kući, onda je često potrebno da majstor odradi kitovanje, što bi značilo da će na taj način zagladiti sva oštećenja, nakon čega će dodatno ošmirglati vrata. Ako sami radite, pa nanesete nepotrebno debeli sloj kita, kasnije ćete se dobro umoriti dok sve to sredite šmirglom.

Farbanje stolarije za kuću

Kao što vidimo iz celog teksta, postupak farbanja stolarije ima nekoliko svojih koraka ili faza. Posle kitovanja, prelazi se na nanošenje osnovnog akrilnog laka ili temeljne boje.

Finalni korak bi bilo nanošenje završnog laka. U lakovima postoji određena razlika i ona se odnosi na spoljašnju ili unutrašnju upotrebu. Primera radi, kod lakiranja i farbanja unutrašnjih površina koriste se kruti i čvrsti lakovi, doj je za spoljašnju stolariju bolje upotrebiti elastične i meke lakove.

Farbanje stolarije u stanu

Kada se nanosi boja, potrebno je stolariju premazati tri puta i to od najtanjeg do najdebljeg sloja. Majstor će najpre pratiti linije strukture drveta, u takozvanoj drugoj ruci se boja nanosi ukoso, dok se u trećoj ruci još jednom prati struktura drveta.

Nakon završenog celokupnog postupka, stolariji je potrebno neko vreme kako bi sasvim osušila. Majstori će vašu stolariju u potpunosti skinuti pre početka posla, jer je tako farbanje najefikasnije i najurednije.

Farbanje stolarije cena:

Cena farbanja stolarije se kreće u proseku od 15 do 20 evra po metru kvadratnom, u šta je uključena i priprema za farbanje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane