Dodaj firmu

Skidanje tapeta Artex Gips

Kompletni gipsarski radovi za sve vrste poslovnih i stambenih objekata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Šejkina 25
Zvezdara, Beograd

Vukan Enterijer molersko - gipsarski radovi

Molersko-gipsarski radovi enterijer Vukan dostupni su u celom Beogradu. Profesionalan pristup i kompletni molersko-gipsarski radovi za sve vrste objekata.
Pročitaj više

Bulevar JNA 127, Jajinci
Voždovac, Beograd

Gipsar Miki Molerski radovi

Gipsar Miki bavi se molerskim radovima na teritoriji Beograda. Na raspolaganju su vam kompletni molerski radovi; krečenje, farbanje, gletovanje, fasade.
Pročitaj više

Josifa Marinkovića 5
Beograd

Skidanje tapeta Keramika Elitte

KERAMIKA ELLITE posluje veoma uspešno više od jedne decenije, osnovana 2003. god. sa poslovnim imenom “KERAMIKA DiV”, zatim je delatnost proširena i na kompletnu adaptaciju kupatila 2009. god. i otvorena još jedna firma sa poslovnim imeno...
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Da li ste nekada sami radili skidanje tapeta? Ako niste – bolje nemojte nikada, jer onaj ko je to sam radio, reći će vam da je u pitanju izuzetno mukotrpan i zahtevan posao, koji se u startu obično potceni.

U našem daljem tekstu saznajte sve o tome kako se pravilno skidaju tapete, i zbog čega je vaša prava odluka da pozovete molere da odrade taj posao, a da vi pri tome uštedite svoj trud, rad, vreme i živce.

Skidanje starih tapeta – kratko uputstvo

Tapete su prilikom postavljanja zalepljene na zid uz pomoć lepka, i u tome je zapravo problem – ne skinuti samo tapetu, nego skinuti taj deo sa lepkom. Vi ćete prvi sloj lako odlepiti (posebno ako su tapete plastificirane), ali će vam na zidu ostati sloj papira na kome se nalazi lepak.

Nemojte pokušavati na grub način da trzate, vučete, grebete špaklom i slično, jer najgore što možete da uradite jeste da stvorite neravnine na zidu, koje će posle tražiti puno posla kada budu morale da se gletuju. Dobar savet je da se ti delovi tapeta navlaže vodom i nekim sredstvom (kao što je tečnost za pranje sudova), a onda se sve to ostavi da odstoji i potom se mnogo lakše skida, bez većih oštećenja.

Zašto je bolje zvati majstora umesto da sami radite?

U prethodnom delu teksta smo već delimično dali odgovor na ovo pitanje, ali ćemo dodati da majstor svakako mnogo manje košta nego što ćete vi tom istom majstoru platiti da ispravlja vaše greške. Nijedan posao nije za potcenjivanje i kada bi bilo lako skidati tapete, onda bi to svi radili sami. Ali, nije tako.

Neki ljudi prave greške jer pre skidanja tapeta ne obezbede prethodno podove i nameštaj, ili ne skinu maske utičnica i prekidača. Poznato je da staro pravilo glasi da je – priprema pola posla. Takođe, samozvani majstori vuku tapete od gornje ivice na dole, a pravilno je upravo obratno.

Ukoliko ne navlažite ostatke tapeta, i počnete grubo da skidate špaklom, ostavićete čak i rupe i brazde na površini zida koji sada zahteva mnogo gletovanja a time i dosta novca iz vašeg džepa.

Uklanjanje starih tapeta

Naravno, slažemo se sa tim da je skidanje tapeta daleko jednostavniji posao nego njihovo postavljanje, ali ipak traži određeno znanje, to jest, tehnike i veštine, kako bi posao bio izveden na pravi način.

Kada majstor bude skinuo vaše stare tapete, on će vlažnom krpom očisititi zid od ostataka lepka, a kada se zid od toga bude osušio, moleri će ga blago prešmirglati, namazati podlogom, a potom je spreman za krečenje.

Skidanje tapeta – iskustva

Ako je neke delove tapeta baš izuzetno teško skinuti, jer se lepak jako uhvatio, tada majstori mogu da koriste poseban sapun za tu svrhu, koji će znatno olakšati rad. Već smo napomenuli da postoji tehnika povlačenja tapeta (od dole ka gore), dok se vlaženje radi sunđerom, krpom, prskalicom ili valjkom.

Skidanje tapeta – cena:

Cena skidanja tapeta se kreće od 1-2 evra po kvadratnom metru.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane