Dodaj firmu

Skidanje tapeta Artex Gips

Kompletni gipsarski radovi za sve vrste poslovnih i stambenih objekata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Šejkina 25
Zvezdara, Beograd

Skidanje tapeta M&M Tim

M&M Tim bavi se adaptacijom stanova na teritoriji cele Srbije. Kompletni radovi u objektu, od molerskih radova do postavke vodovodnih i elektro instalacija.
Pročitaj više


Beograd

Molerski radovi - Aleksić Building

ALEKSIĆ BUILDING je firma s renomeom zadužena za kvalitet završnih radova u građevinarstvu - sve što Vam je potrebno da u potpunosti budete zadovoljni enterijerom svoje kuće, stana, poslovnog prostora ili bilo kog drugog objekta. Molerski i ...
Pročitaj više

Beograd
Zvezdara, Beograd

Vukan Enterijer molersko - gipsarski radovi

Molersko-gipsarski radovi enterijer Vukan dostupni su u celom Beogradu. Profesionalan pristup i kompletni molersko-gipsarski radovi za sve vrste objekata.
Pročitaj više

Bulevar JNA 127, Jajinci
Voždovac, Beograd

Gipsar Miki Molerski radovi

Gipsar Miki bavi se molerskim radovima na teritoriji Beograda. Na raspolaganju su vam kompletni molerski radovi; krečenje, farbanje, gletovanje, fasade.
Pročitaj više

Josifa Marinkovića 5
Beograd

Skidanje tapeta Jovanović Enterijer

Enterijer Jovanović pruža sve usluge adaptacije, molersko-gipsarskih radova i dekoracije od ideje do realizacije.
Pročitaj više

Stublinska 10a, Sremčica
Čukarica, Beograd

Skidanje tapeta Dishome tim

Dishome se nalazi na Zvezdari. Bavi se svim završnim graševinskim radovima u koje spadaju; molerski radovi, gipsarski radovi, vodoinstalaterske usluge, elektroinstalacije, zamena stolarije.
Pročitaj više

Smederevski put 29e
Zvezdara, Beograd

Skidanje tapeta Keramika Elitte

KERAMIKA ELLITE posluje veoma uspešno više od jedne decenije, osnovana 2003. god. sa poslovnim imenom “KERAMIKA DiV”, zatim je delatnost proširena i na kompletnu adaptaciju kupatila 2009. god. i otvorena još jedna firma sa poslovnim imeno...
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Skidanje tapeta VJ Adaptacije

„VJ Adaptacije“ se već dugi niz godina bavi završnim građevinskim radovima, kao što su molerski radovi, gipsani radovi, adaptacije na teritoriji celog Beograda
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Skidanje tapeta DEKOR D Surčin

Skockajte prostor po Vašoj meri, izaberite firmu Farbara DEKOR D. Sa željom da klijentima ponudimo vrhunski kvalitet proizvoda, u našu ponudi uvrstili smo renomirane brendove, po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Surčinska 209
Novi Beograd, Beograd

Skidanje tapeta Wall Design

Wall Design obavlja kompletno renoviranje stana ili poslovnog prostora u Beogradu, zajedno sa svim potrebnim fazama prilikom renoviranja, kao što su molerski, gipsarski radovi kao i keramički radovi.
Pročitaj više

Višnjička 90a
Palilula, Beograd

Skidanje tapeta M2 Radović Stil

M2 Radović Stil je firma koja se nalazi u Beogradu i bavi se kompletnim uslugama renoviranja i adaptacije objekata.
Pročitaj više

Sremčica
Zvezdara, Beograd

Skidanje tapeta Drina Gradnja

Kompanija „Drina Gradnja“ nalazi se u Beogradu. Bavi se kompletnim renoviranjem stanova, kao i svih drugih objekata sa svim potrebnim radovima.
Pročitaj više


Palilula, Beograd

Skidanje tapeta Altus Enterijer

Altus enterijer nudi kompletno rešenje za adaptaciju stanova i poslovnih objekata. Renoviranje obuhvata sve vrste usluga iz oblasti građevinskih radova; gipsarke radove, molerske radove, keramičarske radove, vodoinstalaterske usluge, eletroi...
Pročitaj više

Sretena Mladenovića Mike 50e
Rakovica, Beograd

Da li ste nekada sami radili skidanje tapeta? Ako niste – bolje nemojte nikada, jer onaj ko je to sam radio, reći će vam da je u pitanju izuzetno mukotrpan i zahtevan posao, koji se u startu obično potceni.

U našem daljem tekstu saznajte sve o tome kako se pravilno skidaju tapete, i zbog čega je vaša prava odluka da pozovete molere da odrade taj posao, a da vi pri tome uštedite svoj trud, rad, vreme i živce.

Skidanje starih tapeta – kratko uputstvo

Tapete su prilikom postavljanja zalepljene na zid uz pomoć lepka, i u tome je zapravo problem – ne skinuti samo tapetu, nego skinuti taj deo sa lepkom. Vi ćete prvi sloj lako odlepiti (posebno ako su tapete plastificirane), ali će vam na zidu ostati sloj papira na kome se nalazi lepak.

Nemojte pokušavati na grub način da trzate, vučete, grebete špaklom i slično, jer najgore što možete da uradite jeste da stvorite neravnine na zidu, koje će posle tražiti puno posla kada budu morale da se gletuju. Dobar savet je da se ti delovi tapeta navlaže vodom i nekim sredstvom (kao što je tečnost za pranje sudova), a onda se sve to ostavi da odstoji i potom se mnogo lakše skida, bez većih oštećenja.

Zašto je bolje zvati majstora umesto da sami radite?

U prethodnom delu teksta smo već delimično dali odgovor na ovo pitanje, ali ćemo dodati da majstor svakako mnogo manje košta nego što ćete vi tom istom majstoru platiti da ispravlja vaše greške. Nijedan posao nije za potcenjivanje i kada bi bilo lako skidati tapete, onda bi to svi radili sami. Ali, nije tako.

Neki ljudi prave greške jer pre skidanja tapeta ne obezbede prethodno podove i nameštaj, ili ne skinu maske utičnica i prekidača. Poznato je da staro pravilo glasi da je – priprema pola posla. Takođe, samozvani majstori vuku tapete od gornje ivice na dole, a pravilno je upravo obratno.

Ukoliko ne navlažite ostatke tapeta, i počnete grubo da skidate špaklom, ostavićete čak i rupe i brazde na površini zida koji sada zahteva mnogo gletovanja a time i dosta novca iz vašeg džepa.

Uklanjanje starih tapeta

Naravno, slažemo se sa tim da je skidanje tapeta daleko jednostavniji posao nego njihovo postavljanje, ali ipak traži određeno znanje, to jest, tehnike i veštine, kako bi posao bio izveden na pravi način.

Kada majstor bude skinuo vaše stare tapete, on će vlažnom krpom očisititi zid od ostataka lepka, a kada se zid od toga bude osušio, moleri će ga blago prešmirglati, namazati podlogom, a potom je spreman za krečenje.

Skidanje tapeta – iskustva

Ako je neke delove tapeta baš izuzetno teško skinuti, jer se lepak jako uhvatio, tada majstori mogu da koriste poseban sapun za tu svrhu, koji će znatno olakšati rad. Već smo napomenuli da postoji tehnika povlačenja tapeta (od dole ka gore), dok se vlaženje radi sunđerom, krpom, prskalicom ili valjkom.

Skidanje tapeta – cena:

Cena skidanja tapeta se kreće od 1-2 evra po kvadratnom metru.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane