Dodaj firmu

MV Minimo molerski radovi

MV Minimo radi sve vrste molerskih radova na teritoriji Mladenovca i okoline. Molerski radovi mogu se raditi u sklopu adaptacije ili kao pojedinačna usluga
Pročitaj više

Međuluška 100
Mladenovac, Beograd

Restauracija fasade Beokolor enterijer

Pružamo sve vrste gipsarskih, molerskih i farbarskih radova. Ovim poslom bavimo se više od 13 godina i radimo ga pažljivo, profesionalno i odgovorno.
Pročitaj više

Žike Mesarovića 3
Zemun, Beograd

Restauracija fasade EN-EX enterijer & eksterijer

Uživajte u stambenom ili poslovnom prostoru iz snova, izaberite EN-EX enterijer & eksterijer. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u poslu možemo da Vam ponudimo kompletne molersko-gipsarsko-farbarske radove, uz Vaš ili naš materijal, i po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Ratka Mitrovića
Čukarica, Beograd

Okreči Me adaptacija stanova i restauracije fasade

Krečenje i sve vrste molerskih radova za stanove i poslovne objekte na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Omniarch

OmniArch d.o.o. nudi sledece usluge:Projektovanje i izvođenje novih objekata,Rekonstrukcija objekata,Adaptacija objekata,Sanacija objekata,Dizajn i izvođenje enterijera,Dizajn bašte,Uređenje ravnih krovnih terasa kao i Izrada 3D modela i animacija.
Pročitaj više

Majakovskog 2
Zemun, Beograd

Restauracija fasade je jako vazna za lep i svez izgled svakog grada i ulice. Kada pogledamo u neki građevinski objekat, višespratnicu ili kuću, prvo što ćemo primetiti jeste fasada. Fasada je na neki način, lice zgrade, i ukoliko je nova, lepa, „našminkana“ i doterana, ostaviće vrlo prijatan i pozitivan utisak. 

U suprotnom, ako je fasada stara, oronula, podlegla „zubu vremena“, dobićemo utisak trošne, stare kuće, u koju nije ulagano dosta godina. U starim delovima grada, često možemo zateći neugledne fasade zgrada koje su stare više decenija, ali isto tako i na privatnim kućama.

Kako se radi restauracija fasade?

Kao što se svaka žena šminka, pa posle toga bude mlađa i lepša, isto to će restauracija fasade učiniti sa zgradom. Osvežiće je i podmladiti, čime će zdanje i dalje prkositi godinama koje dolaze.

Postoje firme kojima je uža delatnost upravo restauracija fasada. Oni se bave restauracijom fasadnih detalja, modelovanjem, izradom ornamentike, modela, figura i kalupa. 

Pri radu, profesionalci koriste najsavremenije 3D skenere, kao i CNC mašine, koji omogućavaju da se svi elementi sa fasade koja se restaurira najpre skeniraju, a zatim da se izrade sa stoprocentnom preciznošću. 

Tokom izvođenja radova, koriste se materijali kao što su poliuretanske pene različite gustine, koje odlikuje mala masa, ali i postojanost na atmosferske uticaje. 

Sama montaža elemenata se obavlja u veoma kratkom roku, vrlo je jednostavna i pri tome ne zahteva specijalne alate i veštine, a zbog pomenute male mase nije potrebno dodatno ojačavanje zidova na koje se elementi montiraju.

Zanimljivo je da se svi elementi mogu seći i uklapati na licu mesta. Vreme njihove izrade je minimalno.

Postoje takve zgrade čiji su delovi sasvim uništeni. Naravno, restauracija ima za cilj da povrati stari izgled, pa ukoliko nije moguće propale delove skenirati, postoji druga mogućnost da zgrada vrati nekadašnji sjaj, a to je korišćenje starih fotografija fasade.

Restauracija fasade – iskustva

Pošto je fasada najupadljiviji deo građevine, potrebno je uraditi i isprojektovati njen savremen i budući estetski izgled, a stručni projektanti i arhitekte to svakako mogu. Ono što čini vizuelni doživljaj su sam izgled fasade, njene boje, materijal od koga je izrađena, kao i način na koji je oblikovana i usaglašena sa okruženjem.

Kada se fasada lepo restaurira, dizajnira i uradi, ona kao takva predstavlja odličnu preporuku za zanimljiv enterijer, i istovremeno sugeriše na kvalitet ispunjenih tehničkih karakteristika.

Dekoracije, fasadni detalji i ornamenti, mogu se postaviti na već gotove fasade, a elementi se oblikuju i modeluju prema vašem nacrtu ili zamislima, a sve u skladu sa stilom i namenom objekta.

Od jedne „starice“, kako zgrada može izgledati pre radova, do moderne i atraktivne nove lepotice, stoji proces restauracije fasade. Nemojte dozvoliti da živite ili radite u objektu koji je neugledan, i koji ne obećava ništa bolju unutrašnjost, iako to realno nije tako, ali takav utisak ostavlja oronula fasada. 

Firme koje se bave ovom delatnošću, za veoma kratko vreme će vašoj zgradi vratiti stari izgled i sjaj, na koji ćete ponovo biti ponosni kao nekada.

Restauracija fasade – cena:

Cene fasaderskih radova kreću se u proseku od 5 do 10 evra po kvadratnom metru, sa napomenom da su to cene bez uključenog materijala za izradu.

Kada se radi i obijanje stare fasade, potrebno je izdvojiti od 10 do 15 evra po kvadratnom metru. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane