Dodaj firmu

Gletovanje Artex Gips

Kompletni gipsarski radovi za sve vrste poslovnih i stambenih objekata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Šejkina 25
Zvezdara, Beograd

MV Minimo molerski radovi

MV Minimo radi sve vrste molerskih radova na teritoriji Mladenovca i okoline. Molerski radovi mogu se raditi u sklopu adaptacije ili kao pojedinačna usluga
Pročitaj više

Međuluška 100
Mladenovac, Beograd

Vukan Enterijer molersko - gipsarski radovi

Molersko-gipsarski radovi enterijer Vukan dostupni su u celom Beogradu. Profesionalan pristup i kompletni molersko-gipsarski radovi za sve vrste objekata.
Pročitaj više

Bulevar JNA 127, Jajinci
Voždovac, Beograd

Ćopić Mont - gipsarski i molerski radovi

Kompanija Ćopić Mont sa puno iskustva i ljubavi prema svom poslu izvodi kvalitetne gipsarske i molerske radove na celoj teritoriji Beograda i šire okoline.
Pročitaj više


Beograd

Gipsar Miki Molerski radovi

Gipsar Miki bavi se molerskim radovima na teritoriji Beograda. Na raspolaganju su vam kompletni molerski radovi; krečenje, farbanje, gletovanje, fasade.
Pročitaj više

Josifa Marinkovića 5
Savski venac, Beograd

Gletovanje Gips Plus

Firma “Gips Plus” nalazi se na Novom Beogradu, nudi sve usluge koje se tiču kompletne adaptacije stanova, poslovnih objekata, lokala
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 113
Novi Beograd, Beograd

Gletovanje Beokolor enterijer

Pružamo sve vrste gipsarskih, molerskih i farbarskih radova. Ovim poslom bavimo se više od 13 godina i radimo ga pažljivo, profesionalno i odgovorno.
Pročitaj više

Žike Mesarovića 3
Zemun, Beograd

Gletovanje 22. jun

Molerska radnja 22. jun iz Beograda izvodi sve vrste molerskih radova kao što su dekorativni molerski radovi, moleraj zidova, spuštenih plafona, krečenje, gletovanje
Pročitaj više

Vespučijeva 31
Novi Beograd, Beograd

Gletovanje EN-EX enterijer & eksterijer

Uživajte u stambenom ili poslovnom prostoru iz snova, izaberite EN-EX enterijer & eksterijer. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u poslu možemo da Vam ponudimo kompletne molersko-gipsarsko-farbarske radove, uz Vaš ili naš materijal, i po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Ratka Mitrovića
Čukarica, Beograd

Gletovanje Ag-Adaptacija

Učinite Vaš stambeni ili poslovni prostor još lepšim sa unutrašnjim i spoljašnjim dekoracijama toplih duginih boja. Firma AG Adaptacije je specijalizovana za sve vrste završnih radova u građevinarstvu koje izvodimo po “sistemu ključ u ruke”
Pročitaj više

Braće Jerković 165
Voždovac, Beograd

Jasno nam je sta je i cemu suzi gletovanje. Rešili ste da okrečite svoj stan, kuću ili poslovni prostor, ali ste primetili rupice, neravnine, male izbočine na vašim zidovima? Da preko toga odmah krečite, to bi na kraju izgledalo veoma neprivlačno. Kada sunčeva svetlost pada direktno na zid, na njemu se uočavaju i najsitnije brazdice i linijice. Zid mora da bude ravan poput stakla. Znači – potrebno vam je gletovanje zidova.

Gletovanje plafona

Na ovaj deo našeg životnog ili radnog prostora retko obraćamo pažnju, ali kada ipak pogledamo, mi ili naši gosti, poslovni partneri, plafon bi takođe trebalo da ostavlja besprekoran utisak. I na plafonu se mogu stvoriti razne pukotinice i neravnine, tako da i njega pored zidova treba dobro pregletovati. Tek onda kada okrečite, dobićete ono što ste želeli.

Gletovanje

Glet masa se nikada ne ostavlja kao završni sloj pa iz tog razloga gletovanje spada u pripremne radove u moleraju. Preko ove mase ide još jedan sloj a to je boja ili tapete. Prilikom adaptacije stana nastaju razni nedostaci na zidovima i plafonu, pa je gledovanje neophodno. 

Gletovanje zida – kako se radi?

Vaš moler će prvo pripremiti sam zid, odnosno otkloniće sve nečistoće, prašinu, masnoće... Zatim se pristupa nanošenju prvog sloja glet mase, koji je nešto gušći od narednih. Ukoliko su neravnine veće, potrebno je naneti deblji sloj gleta, pa tako i glet masa mora biti gušća. 

Moler će materijal staviti na gletericu, koja se postavlja ukoso na zid, pa će tako naneti glet masu. Ćoškovi se gletuju uz pomoć špahli. Možda dok posmatrate majstora kako radi, uočićete posle prve ruke gletovanja, da su neravnine ostale i dalje, ali nemojte očajavati. Upravo zbog toga se i nanosi više slojeva glet mase dok se ne postigne efekat potpuno ravnog zida.

Gletovanje zidova

Posle nanošenja prvog sloja glet mase, moler će odratiti šmirglanje. Uz pomoć ove tehnike, majstor će odstraniti sve izbočine na zidovima i plafonu. Potom se zidovi opet premazuju podlogom, kako bi se bolje vezao drugi sloj gleta. Ovaj sloj biće ređi. Sve ono zbog čega ste očajavali posle „prve ruke“, sada se polako dovodi u red. Rupice i brazdice, linijice i neravnine – popunjavaju se. 

Posle „druge ruke“ gletovanja i sušenja zida, ponovo se pristupa šmirglanju. Ovaj postupak sada već dovodi do potpuno ravnog zida bez udubljenja i ispupčenja. 

Kada je majstor sve ovo završio, može da pristupi bojenju vaših zidova i plafona u željene boje, čime polako vaš stan dobija novi imidž.

Gletovanje – cene

Gletovanje i krečenje – poludisperzija, cene se kreću od 4, 5 do 5, 5 evra po metru kvadratnom, dok za istu uslugu ali uz korišćenje akrilnih boja, potrebno je izdvojiti od 7 do 10 evra po kvadratnom metru. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane