Dodaj firmu

Enterijer Lavrnja adaptacija stana i gipsani plafoni

Renoviranje i adaptacija stanova u Beogradu. Sve usluge iz domena adaptacije na jednom mestu
Pročitaj više

Petra Živkovića 15
Grocka, Beograd

Gipsani plafoni Artex Gips

Kompletni gipsarski radovi za sve vrste poslovnih i stambenih objekata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Šejkina 25
Zvezdara, Beograd

Vukan Enterijer molersko - gipsarski radovi

Molersko-gipsarski radovi enterijer Vukan dostupni su u celom Beogradu. Profesionalan pristup i kompletni molersko-gipsarski radovi za sve vrste objekata.
Pročitaj više

Bulevar JNA 127, Jajinci
Voždovac, Beograd

Gipsani plafoni 21. veka

Naši plafoni su bolje i efikasnije rešenje u odnosu na klasične gipsarske radove i spuštene plafone, jer njihova montaža je gotova za jedan dan, a sam proces postavljanja može se izvesti u potpuno opremljenoj prostoriji, jer se ne stvara nered nakon montaže plafona 21. veka
Pročitaj više

Slavka Miljkovića 124
Rakovica, Beograd

Ćopić Mont - gipsarski i molerski radovi

Kompanija Ćopić Mont sa puno iskustva i ljubavi prema svom poslu izvodi kvalitetne gipsarske i molerske radove na celoj teritoriji Beograda i šire okoline.
Pročitaj više


Beograd

Gipsar Miki Gipsani radovi

Gipsar Miki izvodi sve vrste gipsanih radova na teritoriji Beograda i okoline, kao što su spušteni plafoni, pregradni zidovi, dekoracije od gipsa i drugo.
Pročitaj više

Josifa Marinkovića 5
Savski venac, Beograd

Gipsani plafoni Gips Plus

Gips Plus je firma koja izvodi gipsane radove, molerske radove, lepljenje tapeta i kompletne adaptacije prostora
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 113
Novi Beograd, Beograd

Gipsani plafoni 22. jun

Molerska radnja 22. jun iz Beograda izvodi sve vrste molerskih radova kao što su dekorativni molerski radovi, moleraj zidova, spuštenih plafona, krečenje, gletovanje
Pročitaj više

Vespučijeva 31
Novi Beograd, Beograd

Gipsani plafoni Beokolor enterijer

Pružamo sve vrste gipsarskih, molerskih i farbarskih radova. Ovim poslom bavimo se više od 13 godina i radimo ga pažljivo, profesionalno i odgovorno.
Pročitaj više

Žike Mesarovića 3
Zemun, Beograd

Gipsani plafoni Babić gipsarski radovi

Sve vrste gipsarskih radova, od građevinskih do dekorativnih, na brz, pouzdan i kvalitetan način. Naš cilj je Vaše zadovoljstvo
Pročitaj više

Volgina 22, Kaluđerica
Zvezdara, Beograd

Maksa Gradnja 2020 Beograd gipsani plafoni

Kompletne adaptacije prostora, rušenje objekata, sve vrste radova u Beogradu.
Pročitaj više


Beograd

U poslednjih nekoliko godina, spušteni gipsani plafoni dobijaju sve više na svojoj popularnosti, a sve iz razloga jer ljudi kada vide kod svojih prijatelja na primer, kako je to prelepo urađeno, požele takvu atrakciju i u svom domu.

U našem tekstu možete da saznate sve što vas zanima o ovoj vrsti radova, i kako zahvaljujući njoj možete da transformišete prostor u kome živite i radite.

Plafon od gipsa

Postoji mnogo razloga zbog kojih svi mi želimo plafone od gipsa, a najčešći su ugrađene svetiljke, lukovi, kaskade... zapravo ima nebrojeno mnogo mogućnosti koje se mogu postići. Na taj način dobijajte unikatan dom, izrađen prema vašim idejama i zamislima, i kojim ćete biti maksimalno zadovoljni, kako u estetskom, tako i u praktičnom smislu.

Kada se plafon spušta, to se radi na minimalnoj visini od deset do dvanaest centimetara, i to je prosečna visina da bi bila ugrađena halogena svetiljka. Možda se pitate, koliko je potrebno da bude visoka vaša tavanica, da bi uopšte mogao plafon da se spušta? Odgovor je dva metra i sedamdeset centimetara, a u slučaju da je vaša tavanica niža, tada se ugradnja spuštenih plafona ipak ne preporučuje, jer biste na taj način dobili veoma skučen prostor.

Ipak, korisno je znati da se ne mora spuštati ceo plafon, već samo neki njegovi delovi, na primer, mesta na kojima se smešta indirektno osvetljenje, kao što je trpezarija ili ugaona garnitura.

Gipsani plafon

Ukoliko želite da uredite svoj poslovni ili životni prostor, jedna od najboljih odluka je ugradnja gips karton sistema. Takođe, na ovaj način se mogu adaptirati oštećeni ili stari eneterijeri. Sve se to postiže zahvaljujući gipsu, što je materijal koji dozvoljava raznoliko kreativno oblikovanje, kao i mogućnost da se namena prostora promeni i to na primer, ugradnjom pregradnih zidova.

Kao što vidimo, gips je veoma fleksibilan, tako da će vaš novi plafon biti savršeno oblikovan. Ugrađuju se i gipsane kaskade, koje stvaraju posebnu atmosfefu i daju određeni naglasak u vašem domaćinstvu, restoranu, ili bilo kom drugom radnom prostoru.

Naveli smo da se na estetici ne završava uloga gipsanih plafona, već da oni imaju svoju praktičnu ulogu. To se pre svega odnosi na smanjivanje visine plafona u prostoriji, ali i na sakrivanje određenih instalacija (elektro i vodovodnih, ventilacionih...); takođe, postiže se sjajna dekoracija uz pravilno postavljeno osvetljenje, uz dekorativne elemente i slično.

Gipsani plafoni se oblažu vodootpornim, vatrootpornim ili klasičnim gipsanim pločama, a sve u zavisnosti od namene određene prostorije. Najčešće forme u kojima se izvode kaskadni gipsani plafoni su krug i kvadrat. Međutim, to ne bi trebalo da vas ograničava, jer se zahvaljujući osobinama gipsa može dobiti skoro svaki oblik.

U ovakve plafone se ugrađuje indirektno svetlo i halogena rasveta, i od toga zavisi da li će osvetljenje u datom prostoru biti indirektno, diskretno ili direktno.

Gipsani plafoni cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za gipsane plafone, zavisi od mnogo faktora, ali se može reći da je prosečna cena između 15 i 25 evra po kvadratnom metru.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane