Dodaj firmu

Ventilisane fasade - MTK mont sistem Fasaderski radovi

Projektovanje, izrada i montaža ventilisanih fasada na svim poslovnim, stambenim i drugim objektima, u Beogradu ali i širom zemlje i regiona.
Pročitaj više

Bulevar Mihaila Pupina 10e
Novi Beograd, Beograd

MV Minimo molerski radovi

MV Minimo radi sve vrste molerskih radova na teritoriji Mladenovca i okoline. Molerski radovi mogu se raditi u sklopu adaptacije ili kao pojedinačna usluga
Pročitaj više

Međuluška 100
Mladenovac, Beograd

Vukan Enterijer molersko - gipsarski radovi

Molersko-gipsarski radovi enterijer Vukan dostupni su u celom Beogradu. Profesionalan pristup i kompletni molersko-gipsarski radovi za sve vrste objekata.
Pročitaj više

Bulevar JNA 127, Jajinci
Voždovac, Beograd

Ćopić Mont - gipsarski i molerski radovi

Kompanija Ćopić Mont sa puno iskustva i ljubavi prema svom poslu izvodi kvalitetne gipsarske i molerske radove na celoj teritoriji Beograda i šire okoline.
Pročitaj više


Beograd

Gipsar Miki Molerski radovi

Gipsar Miki bavi se molerskim radovima na teritoriji Beograda. Na raspolaganju su vam kompletni molerski radovi; krečenje, farbanje, gletovanje, fasade.
Pročitaj više

Josifa Marinkovića 5
Savski venac, Beograd

Fasaderski radovi EN-EX enterijer & eksterijer

Uživajte u stambenom ili poslovnom prostoru iz snova, izaberite EN-EX enterijer & eksterijer. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u poslu možemo da Vam ponudimo kompletne molersko-gipsarsko-farbarske radove, uz Vaš ili naš materijal, i po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Ratka Mitrovića
Čukarica, Beograd

Fasaderski radovi IZOTERM FASADE

Ulepšajte izgled Vašeg doma ili zgrade uz najkvalitetnije IZOTERM FASADE. Osnovna delatnost naše porodične firme je izrada fasada i spoljašnjih dekoracija na različitim tipovima objekata, sa Vašim ili našim materijalom. Takođe, vršimo ugradnju spoljašnje led rasvete.
Pročitaj više

Šumska 7
Zemun, Beograd

Fasaderski radovi Ag-Adaptacija

Učinite Vaš stambeni ili poslovni prostor još lepšim sa unutrašnjim i spoljašnjim dekoracijama toplih duginih boja. Firma AG Adaptacije je specijalizovana za sve vrste završnih radova u građevinarstvu koje izvodimo po “sistemu ključ u ruke”
Pročitaj više

Braće Jerković 165
Voždovac, Beograd

Jasno nam je sta su fasaderski radovi. Spoljni zidovi objekta nazivaju se fasada. To bi bilo rečeno stručnim jezikom građevinaca, zidara, molera, a mi ćemo malo lepše to reći, da je fasada „ogledalo“ našeg doma. Zaista nije svejedno u kakvom je stanju vaša fasada, da li je negovana ili oronula, u kojoj je boji... Sve to predstavlja stil vašeg života kao i karakter vas i vaše porodice. 

Fasaderski radovi – šta obuhvataju?

Kao što smo već napomenuli, fasadu je potrebno održavati, posvećivati joj posebnu pažnju. Zbog toga je neophodno povremeno obavljati fasaderske radove. 

Ovakve radove možemo podeliti u dve faze: prva faza predstavlja nanošenje osnovnog sloja na potpuno čistu površinu, dovoljno čvrstu i hrapavu, kako bi na taj način došlo do trajne veze između ovog sloja i površine na koju se nanosi. Prilikom nanošenja završnog sloja, veoma je važno da se trajno veže za grund.

Za nanošenje završnog sloja koristi se uglavnom bavalit fasada dok se spoljni zidovi mogu obložiti kamenom, dekorativnim pločicama i slično.

Fasaderski radovi – kako se rade?

Ako se sami upustite u ovaj veliki posao, znajte da ulazite u jednu veliku avanturu sa neizvesnim krajem. A kraj – pa to je upravo ono što je najbitnije, jer sve se i radi zbog toga da fasada vaše kuće zablista. Zbog toga ovaj posao prepustite profesionalcima.

Kada majstor počne sa nanošenjem osnovnog sloja, on će najpre obezbediti potpuno ravnu, vertikalnu ili horizontalnu, kosu ili oblu površinu kako bi se cela procedura pravilno odradila. Žice ne bi smele da vire, zbog toga se moraju ukloniti kako ne bi prenele koroziju na završni sloj i izazvale pojavljivanje fleka na samoj fasadi. 

Prilikom izrade termofasade, optimalno rešenje jeste korišćenje stiropora ili samogasivog fasadnog stiropora koji služi kao izolacioni materijal. Prednosti ovakvog načina izolacije su brojni: toplotna i zvučna izolacija, otpornost na bakterije i gljivice, mala zapreminska masa, jednostavnost prilikom obrade i drugo.

Fasaderski radovi – izolacija

Najpre se počinje sa postavljanjem početnih profila, vrši se nivelacija a zatim se učvršćuje pomoću tiplova. Nakon toga počinje postavljanje prvog reda izolacionih ploča. One se pričvršćuju lepkom ili plastičnim tiplovima koji se postavljaju na samu ploču ili na sastave. Da bi ivice bile pravilno obrađene, majstor će postaviti zaštitne lajsne koje se utisnu u lepak, a preko lajsni staviće mrežicu. 

Fasaderski radovi – iskustva

Naravno da svaka fasada pored estetike ima još važniju ulogu a to je uloga termo i zvučne izolacije vaše kuće. Pored kvalitetno odrađene izolacije, u vašem domu će leti biti prijatno, a zimi će biti toplije. Zvukovi će se manje čuti spolja, pa ćete imati neophodnu tišinu. Jednom uložen novac u kvalitetnu termo i zvučnu izolaciju objekta, svakako će vam se vratiti u godinama koje dolaze, kroz uštedu u računima za električnu energiju.

Fasaderski radovi – cena

Cene fasaderskih radova kreću se u proseku od 5 do 10 evra po kvadratnom metru, sa napomenom da su to cene bez uključenog materijala za izradu.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane