Dodaj firmu

Mašinsko malterisanje Ag-Adaptacija

Učinite Vaš stambeni ili poslovni prostor još lepšim sa unutrašnjim i spoljašnjim dekoracijama toplih duginih boja. Firma AG Adaptacije je specijalizovana za sve vrste završnih radova u građevinarstvu koje izvodimo po “sistemu ključ u ruke”
Pročitaj više

Braće Jerković 165
Voždovac, Beograd

Da li ste vec culi za mašinsko malterisanje? Gradite novu kuću? Došli ste do trenutka kada je potrebno malterisanje. Svi znamo da postoji ručno i mašinsko malterisanje. Iz tog razloga, možda ste u dilemi šta odabrati, šta je bolje ili isplativije? Pokušaćemo u daljem tekstu da tu dilemu otklonimo.

Ručno malterisanje

Najpre što želimo istaći, jeste da se sami ne igrate majstora, jer vi niste profesionalci. Možda vam se to čini lako, kada vam komšija prenese dobronamerni savet da „malter treba da bude gust kao pavlaka i da se nabacuje snažnim zamasima ručnog zgloba“, ali sve to mnogo lakše zvuči kada se kaže, nego kada se zaista pristupi radu. 

Može vam se desiti niz grešaka, pa pored izgubljenih živaca, pride možete izgubiti i materijal koji ste skupo platili kao i vreme i uzaludan trud. Ipak, ovaj posao prepustite pravim majstorima, a vi posle toga samo uživajte u svom novom domu.

Za malterisanje zidova potrebni su cement, pesak i voda. Majstor će najpre dobro pripremiti površinu, jer je to ključ uspešnog posla. 

Razlikujemo dve vrste malterisanja, a to su unutrašnje i spoljašnje.

Mašinsko malterisanje – kako se radi?

Mašinsko malterisanje u odnosu na ručno, ima niz prednosti. To je malterisanje gde se uz odgovarajuće mašine nanosi fabrički pripremljen malter, koji se naziva mašinski malter. Takav malter se doprema u džakovima ili u rinfuzi pomoću silosa. 

Razlika između ručnog i mašinskog malterisanja

Uz pomoć mašinskog malterisanja, postiže se veća brzina u radu, bolji kvalitet omalterisanih površina, dovoljno je četiri majstora po objektu po mašini, i još jedna bitna stavka a to je da nema rasturanja materijala.

Mašinsko malterisanje – šta podrazumeva?

Pod ovim pojmom misli se i na postavljanje pocinčanih ugaonih profila kao zaštitnika svih ivica koje se malterišu, kao što su prozorske špaletne, grede, stubovi, uglovi... Ovi profili omogućavaju kvalitetniju ugradnju maltera i pružaju veću otpornost na udar. 

Prednosti mašinskog malterisanja

Materijal koji će se koristiti u radu, već je spreman za upotrebu. U suprotnom, bilo bi potrebno posebno nabavljati sve komponente. Biće potrebno manje radnika, jer kad se radi klasično malterisanje, jedan radnik radi na mešalici, i postoji više pomoćnih radnika. 

Kod mašinskog malterisanja, dovoljan je jedan radnik koji će puniti mašinu materijalom. Međutim, čak i taj jedan radnik može da ne bude neophodan, ukoliko se koristi materijal u rasutom stanju, jer se u tom slučaju suvi materijal transportuje preko silomata direktno iz silosa do mašine. 

Na kraju, mi vam preporučujemo da se odlučite za mašinsko malterisanje, jer će vaši radovi na dnevnom nivou biti dosta brži, odnosno, učinak će biti veći, imaćete čistije gradilište, a i zbog upotrebe mašine, biće vam potrebno manje radnika, čime ćete uštedeti značajan novac. Mašinskim malterom se lakše manipuliše, a kvalitet materijala je ujednačen. 

Nadamo se da smo ovim tekstom razjasnili eventualne nedoumice koje ste imali u vezi tehnika malterisanja, pa kada završite radove, ostaje vam samo da uživate u novom ruhu vašeg doma.

Mašinsko malterisanje – cena:

Cena mašinskog malterisanja je od 6 do 8 evra po metru kvadratnom.

Za malterisanje fasade, potrebno je izdvojiti u proseku 14, 5 evra po kvadratnom metru, što uključuje i obijanje stare fasade. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane