Dodaj firmu

Okreči Me adaptacija stanova i krecenje dnevne sobe

Krečenje i sve vrste molerskih radova za stanove i poslovne objekte na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Enterijer Lavrnja adaptacija stana i krecenje dnevne sobe

Renoviranje i adaptacija stanova u Beogradu. Sve usluge iz domena adaptacije na jednom mestu
Pročitaj više

Petra Živkovića 15
Grocka, Beograd

Krečenje dnevne sobe Artex Gips

Kompletni gipsarski radovi za sve vrste poslovnih i stambenih objekata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Šejkina 25
Zvezdara, Beograd

Vukan Enterijer molersko - gipsarski radovi

Molersko-gipsarski radovi enterijer Vukan dostupni su u celom Beogradu. Profesionalan pristup i kompletni molersko-gipsarski radovi za sve vrste objekata.
Pročitaj više

Bulevar JNA 127, Jajinci
Voždovac, Beograd

Gipsar Miki Molerski radovi

Gipsar Miki bavi se molerskim radovima na teritoriji Beograda. Na raspolaganju su vam kompletni molerski radovi; krečenje, farbanje, gletovanje, fasade.
Pročitaj više

Josifa Marinkovića 5
Savski venac, Beograd

Krecenje dnevne sobe Beokolor enterijer

Pružamo sve vrste gipsarskih, molerskih i farbarskih radova. Ovim poslom bavimo se više od 13 godina i radimo ga pažljivo, profesionalno i odgovorno.
Pročitaj više

Žike Mesarovića 3
Zemun, Beograd

Krecenje dnevne sobe 22. jun

Molerska radnja 22. jun iz Beograda izvodi sve vrste molerskih radova kao što su dekorativni molerski radovi, moleraj zidova, spuštenih plafona, krečenje, gletovanje
Pročitaj više

Vespučijeva 31
Novi Beograd, Beograd

Svi povremeno radimo krecenje dnevne sobe. Dnevna soba je na neki način, srce našeg doma. Tu provodimo najveći deo dana, primamo goste i družimo se. Pored adekvatnog nameštaja i tehnike, veoma je važno da dnevni boravak bude ukusno okrečen, kvalitetno i u lepim bojama. Sve će to doprineti kompletnom utisku, da se i vi kao domaćini i vaši gosti osećate prijatno i opušteno.

Krečenje dnevnog boravka

„Sam svoj majstor“ je uvek loša ideja, mada joj mnogi pribegavaju ali se posle pokaju. Jednostavno, vi taj posao ne možete odraditi kao profesionalni moleri jer moleri – niste. Takve avanture samostalnog krečenja kuće ili dela kuće, obično se završavaju nekvalitetno urađenim poslom, na koji posle niste ponosni, pa vam sačuvan novac tada malo vredi. Dakle,  pozovite profesionalce i rešite problem na najbolji način. 

Za krečenje dnevnog boravka možete izabrati kao materijal poludisperziju, disperziju ili akrilne boje. Razlika je u ceni, ali svakako i u kvalitetu. 

Poludisperzija je ekonomična varijanta kada želite da sa što manje ulaganja osvežite svoje zidove. Drugi naziv ove boje je EKO boja za krečenje, i ona se može tonirati u nešto svetlijim nijansama za razliku od vodoperivih boja. 

Sa druge strane, disperzija je malo skuplja varijanta i ona vam nudi odličnu pokrivnu moć, parapropustiljivost, elastičnost, tvrdoću i otpornost na vlažno brisanje. Ovakva boja dobro prianja na podlogu, a namenjena je za zaštitu i dekoraciju unutrašnjih zidova od betona, produžnog maltera, azbest-cementa, iverice i slično.

Akrilne boje bi bile najskuplje ali i najbolje rešenje. Zašto? Prednost akrilnih boja je u tome što imaju bolje pigmente i bolju pokrivnost. One su perive, tankoslojne, što bi značilo da sa jednim litrom može da se pokrije i do 14 kvadratnih metara vašeg dnevnog boravka. Akrilna boja se bolje lepi za površinu i traje duže. 

Krečenje dnevne sobe – boje

Ovo je već „slatka muka“. Međutim, neka opšte prihvaćena pravila mogu vam dati smernice kada odlučujete, jer i pri ovom odabiru su moguće greške.

Pošto je dnevna soba mesto na kojem se okupljaju ukućani i njihovi gosti, trebalo bi da bude okrečena u boje koje unapređuju društvenost a da nisu agresivne. Prava boja sobu može da transformiše u elegantan, udoban prostor. 

Jedno od pravila jeste da se boje za dnevnu sobu biraju na osnovu njenog stila uređenja. Ukoliko imate moderan nameštaj i dekoracije, svakako će vaša dnevna soba izgledati lepše sa modernim koloritom u beloj, crnoj i sivoj boji, nego sa tradicionalnom šemom boja ispunjenom bogatim nijansama. 

Osnovno pravilo za dekorisanje bojama je 60-30-10. Prema ovom pravilu 60 odsto trebalo bi da bude domantna boja, 30 odsto sekundarna boja i 10 odsto može biti akcenat boja. Veoma je važno da se ove tri boje lepo uklope. 

Ako je dnevna soba mala, svetle boje će je vizuelno otvoriti i ona će delovati većom. Sa druge strane, tamne boje „zatvaraju“ sobu. 

Možete izabrati neutralne boje da budu dominantne, i sve to uskladiti sa crnom ili sivom, koje bi u ovom slučaju bile sekundarne boje. Možda ovde nedostaju žive boje, a one se mogu dobiti sa svetlijim nijansama kao akcentom, kao što su lima zeleno, ili vatreno crveno.

Za stvaranje mirne atmosfere u dnevnoj sobi, mogu se koristiti suptilne, prigušene nijanse prirodnih boja. Svetlobraon i mekanosiva, mogu poslužiti kao dominantne boje, dok njihove nijanse mogu biti sekundarne boje i akcenat boje.

U zavisnosti od celokupnog izgleda vaše sobe, vaših afiniteta i ukusa, izaberite kombinaciju boja koja će vam pružiti osećaj opuštenosti i prijatnosti dok veselo čavrljate sa gostima u vašem dnevnom boravku.

Krečenje dnevne sobe – cena

U proseku, potrebno je izdvojiti od: cene za krečenje poludisperzijom, od 2 do 2, 5 evra po kvadratnom metru, krečenje akrilnim bojama, od 2, 80 do 3, 50/m2, gletovanje i krečenje poludisperzijom, od 4, 5 do 5, 5 e/m2, dok za tu uslugu uz korišćenje akrilnih boja trebalo bi izdvojiti od 7 do 10 evra po kvadratnom metru.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane