Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Gipsani plafoni
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Spušteni plafoni - gipsani radovi sa materijalom (po m2)

Akcija -13% 13 Din.
Spušteni plafoni - gipsani radovi sa materijalom (po m2) - 13 evra! Renoviranje stana Trichante!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Pregradni zidovi - gipsani radovi sa materijalom (po m2)

Akcija -11% 16 Din.
Pregradni zidovi - gipsani radovi sa materijalom (po m2) - 16 evra! Renoviranje stana Trichante!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Gipsani plafoni

U poslednjih nekoliko godina, spušteni gipsani plafoni dobijaju sve više na svojoj popularnosti, a sve iz razloga jer ljudi kada vide kod svojih prijatelja na primer, kako je to prelepo urađeno, požele takvu atrakciju i u svom domu.

gipsani plafoni

 

U našem tekstu možete da saznate sve što vas zanima o ovoj vrsti radova, i kako zahvaljujući njoj možete da transformišete prostor u kome živite i radite.

Plafon od gipsa

Postoji mnogo razloga zbog kojih svi mi želimo plafone od gipsa, a najčešći su ugrađene svetiljke, lukovi, kaskade... zapravo ima nebrojeno mnogo mogućnosti koje se mogu postići. Na taj način dobijajte unikatan dom, izrađen prema vašim idejama i zamislima, i kojim ćete biti maksimalno zadovoljni, kako u estetskom, tako i u praktičnom smislu.

Kada se plafon spušta, to se radi na minimalnoj visini od deset do dvanaest centimetara, i to je prosečna visina da bi bila ugrađena halogena svetiljka. Možda se pitate, koliko je potrebno da bude visoka vaša tavanica, da bi uopšte mogao plafon da se spušta? Odgovor je dva metra i sedamdeset centimetara, a u slučaju da je vaša tavanica niža, tada se ugradnja spuštenih plafona ipak ne preporučuje, jer biste na taj način dobili veoma skučen prostor.

Ipak, korisno je znati da se ne mora spuštati ceo plafon, već samo neki njegovi delovi, na primer, mesta na kojima se smešta indirektno osvetljenje, kao što je trpezarija ili ugaona garnitura.

Gipsani plafon

Ukoliko želite da uredite svoj poslovni ili životni prostor, jedna od najboljih odluka je ugradnja gips karton sistema. Takođe, na ovaj način se mogu adaptirati oštećeni ili stari eneterijeri. Sve se to postiže zahvaljujući gipsu, što je materijal koji dozvoljava raznoliko kreativno oblikovanje, kao i mogućnost da se namena prostora promeni i to na primer, ugradnjom pregradnih zidova.

Kao što vidimo, gips je veoma fleksibilan, tako da će vaš novi plafon biti savršeno oblikovan. Ugrađuju se i gipsane kaskade, koje stvaraju posebnu atmosfefu i daju određeni naglasak u vašem domaćinstvu, restoranu, ili bilo kom drugom radnom prostoru.

gipsani plafoni cena

 

Naveli smo da se na estetici ne završava uloga gipsanih plafona, već da oni imaju svoju praktičnu ulogu. To se pre svega odnosi na smanjivanje visine plafona u prostoriji, ali i na sakrivanje određenih instalacija (elektro i vodovodnih, ventilacionih...); takođe, postiže se sjajna dekoracija uz pravilno postavljeno osvetljenje, uz dekorativne elemente i slično.

Gipsani plafoni se oblažu vodootpornim, vatrootpornim ili klasičnim gipsanim pločama, a sve u zavisnosti od namene određene prostorije. Najčešće forme u kojima se izvode kaskadni gipsani plafoni su krug i kvadrat. Međutim, to ne bi trebalo da vas ograničava, jer se zahvaljujući osobinama gipsa može dobiti skoro svaki oblik.

U ovakve plafone se ugrađuje indirektno svetlo i halogena rasveta, i od toga zavisi da li će osvetljenje u datom prostoru biti indirektno, diskretno ili direktno.

Gipsani plafoni cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za gipsane plafone, zavisi od mnogo faktora, ali se može reći da je prosečna cena između 15 i 25 evra po kvadratnom metru.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

Gipsane grede na plafonu

Gipsane grede na plafonu

Povoljan Gipsani plafon

Povoljan Gipsani plafon

Gipsani plafon

Gipsani plafon

Vrhunski Gipsani plafoni

Vrhunski Gipsani plafoni

Gipsani plafoni

Gipsani plafoni

Gipsani plafoni
Nedostupno

Gipsani plafoni

Vuna i gips
Nedostupno

Vuna i gips

Gipsani plafoni
Nedostupno

Gipsani plafoni

Gipsani plafoni
Nedostupno

Gipsani plafoni

Gipsani radovi
Nedostupno

Gipsani radovi

Pogledajte sve proizvode

Iskustva i preporuke posetilaca

27.07.2018
Zeljana Jeremic

Giosani plafoni su nesto sto se danas cesto koristi prilikom aaptacije stana, kuce li poslovnig prostora. Prednost gipsanih plafona je u tome sto moze da se uradi u raznim oblicima i da nartaj nacin upotpuni prostor i dodatno ga ulepsa.