Yoga Friends

 • 5
5.00 | 7 ocena

O nama - YOGA FRIENDS – HATHA YOGA


Yoga je nauka, filozofija, način života, antistres terapija – sve zajedno.
Kao što su naš um, duh i telo jedna neraskidiva celina.

Yoga Friends studio nalazi se u centru Beograda i pravo je mesto za sve ljubitelje yoge koji teže jedinstvu uma, duha i tela, dobrom raspoloženju i zdravlju. U prijatnom ambijentu našeg studija, dočekaće Vas profesionalni instruktor sertifikovan u Los Anđelesu, Venice California, koji će Vam pomoći da povećate Vašu unutrašnju energiju i smanjite nivo stresa.

Osnivač studija Yoga Friends je Maya koja se jogom bavi sedamnaest godina, a kao instruktor radi devet godina i stekla je zvanje Yogi Siromani. Svoju obuku za instruktora yoge završila je u "Scientific Yoga Center" u Los Anđelesu, kod yoga učitelja, Raghavana Dassa koji je koncipirao Raghavan's Yogu. S obzirom da je ova vrsta yoge jedinstvena za Ameriku, Maya je jedini instruktor koji ovu yogu podučava u Beogradu i Srbiji.

Yoga je veština stara preko 5.000 godina koja se sastoji od fizičkih vežbi, disanja i relaksacije, a Ministarstvo zdravlja je uvrstilo u metode rehabilitacije. Svi težimo smanjenju stresa i duševnom miru, dobrom raspoloženju i zdravlju. Ako uspostavimo svesnu vezu između uma, duha i tela postižemo jedinstvo, tj. integraciju, što u prevodu sa sanskrita i znači reč yoga.

Preko 80% bolesti današnjice bazirane su na stresu koji blokira cirkulaciju energije u Vašem telu. Redovnim praktikovanjem yoge usklađujemo svoje energije, što se pozitivno odražava na naše psihofizičko stanje. Yoga nas dovodi u prirodno stanje balansa i mira, radosti i povezuje sa sobom i okolinom. Na lakši i jednostavniji način rešavamo probleme svakodnevice i oslobađamo se frustracije i bolova.

U studiju Yoga Friends možete vežbati sledeće stilove yoge:

 • - Hatha yoga
 • - Urban yoga
 • - Yoga Senior
 • - Yoga za decu
 • - Yoga za trudnice
 • - Yoga za mame i bebe
 • - Časovi yoge na srpskom i engleskom jeziku

Časovi yoge u našem studiju održavaju se u prijatnom ambijentu i pod vođstvom sertifikovanog instruktora, a dužina časa je sat vremena. Grupe su najčešće do deset polaznika.

Rad sa decom uzrasta između 6 i 12 godina, traje oko 40 minuta, jer je to maksimum njihove koncentracije i pažnje.

Takođe, nudimo mogućnost održavanja časova na engleskom jeziku, kao i privatnih časova.

Po koncepciji časovi su različiti. Čas se sastoji od fizičkih vežbi – asana, vežbi disanja – pranayama, vežbi balansa i na kraju svakog časa sledi vođena relaksacija – shavasana, vežba u kojoj praktikujemo apsolutni mir i koja daje pečat času. Naša mantra je “Ne mislim ni na šta, samo osećam”.

U trudnoći yoga je značajna, jer se sve vreme radi na snazi i fleksibilnosti mišića, koordinaciji i balansu. Osim toga ona uravnotežava hormone, popravlja cirkulaciju, otklanja bolove, jača karlicu i pre svega, pomaže ženi da se sa puno ljubavi i blaženstva poveže sa svojom bebom. Iskustvo pokazuje da žene koje su upražnjavale yogu u trudnoći, osećaju njene dobrobiti dugo posle porođaja, kao i njihove bebe.

Yoga za trudnice povećava fizičku kondiciju, otklanja nelagodnosti u telu, kao i bolove u leđima. Vežbe disanja i vođena relaksacija su definitivno najbolja priprema za porođaj. Trudnice se na časovima druže, posvećuju sebi i svojoj bebi i povezuju, što je upravo i potrebno da budu u društvu pozitivnih i nasmejanih mama.

Majke koje na časove dolaze kao trudnice, obično posle porođaja (šest do osam nedelja), vraćaju se na časove sa svojim bebama. Yoga za mame i bebe obuhvata specifične vežbe koje mame rade sa svojim bebama, a deo časa je posvećen samo mamama. Ceo čas je jedinstvena interakcija mama i beba, posle kojeg se svi osećaju bolje, radosno i nasmejano. Majke na časovima uspostavljaju posebne odnose sa svojom decom, ali i sa grupom i svi zajedno uz pomoć yoge nalaze svoj mir, zadovoljstvo i ispunjenje.

Radno vreme:
Ponedeljak – petak od 10-21:30h

Yoga Friends, Gospodar Jovanova 36 i Braće Jugovića 4, Beograd.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
SPORT I KULTURA Yoga
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Yoga Friends
 • Yoga Friends,
 • Yoga Friends Beograd,
 • Yoga Friends centar,
 • Yoga Friends radno vreme